Cele mai bune creme de protectie solara: cum aleg crema SPF potrivita pentru tenul meu? - Recomandari de la specialisti din domeniul dermato-cosmetic

Cele mai bune creme de protectie solara: cum aleg crema SPF potrivita pentru tenul meu? - Recomandari de la specialisti din domeniul dermato-cosmetic

09.07.2024 | Coduri de reducere, Lifestyle, Vacante

Atatea tipuri de piele, atatea formule de protectie solara. Care este cea potrivita pentru tine?

 

Exista o protectie solara pentru fiecare tip de piele si mai multe variantei pe langa asta - posibilitatile sunt aproape infinite. Si acest lucru este chiar benefic, pentru ca expunerea excesiva la soare este una dintre principalele cauze ale imbatranirii pielii, precum si cauza principala a multor alte probleme, inclusiv cancerul de piele. Protectia solara ar putea fi cel mai recomandat produs topic pentru ingrijirea pielii din toate timpurile. Este facuta pentru a fi purtata de toate tipurile de ten.

 

Reducerea optiunilor pentru cea mai buna protectie solara pentru tipul tau de piele necesita doar intelegerea obiectivelor pielii tale si selectarea ingredientelor si formulelor potrivite pentru a le sustine. 

 

Te invitam sa te bucuri de coduri si cupoane de reducere la cele mai populare creme si lotiuni de protectie solara cu preturi foarte bune de la Dr. Max.

Aici poti vizita magazinul.

Aici ai acces la coduri si cupoane de reducere Dr. Max. 

 

Astfel, pentru inceput, vom aborda doua aspecte importante: 

 

1. O scurta lectie despre piele. 

2. Cum sa alegi cea mai buna protectie solara pentru tipul tau de piele.

 

Ce fel de piele am?

 

 

Exista trei tipuri de piele mutual-exclusive, si anume uscata, grasa si mixta, care sunt delimitate mai mult sau mai putin de cat de mult sebum produce pielea ta in mod natural. 

Daca mergi frecvent la un specialist, cum ar fi un dermatolog sau un estetician, este o idee buna sa le ceri parerea despre tipul tau de piele, dar exista doua moduri prin care poti afla singur/a ce fel de piele ai:

 

Metoda tenului gol: Spala-ti fata cu un demachiant delicat, usuc-o prin tamponare si asteapta 30 de minute. Observa-ti pielea. Apoi mai asteapta 30 de minute si observa din nou pielea. Daca pielea ta inca se simte stransa, chiar uscata, probabil ai piele uscata. Daca fruntea si nasul tau sunt lucioase, este posibil sa ai piele mixta; daca si obrajii sunt luciosi, inseamna ca vorbim despre o piele grasa. 

 

Metoda cu hartie absorbanta: O hartie absorbanta buna indeparteaza instantaneu (si delicat) excesul de ulei de pe piele, dar functioneaza si ca un test rapid pentru tipul de piele. Pur si simplu tapoteaza o foaie peste obraji, alta peste nas si frunte, tine-le la lumina si examineaza rezultatele. Daca ambele foi sunt translucide, pielea este grasa; daca nu sunt niciuna, atunci pielea este uscata; iar daca obrajii au ramas uscati, dar cealalta foaie este imbibata, e foarte probabil sa ai piele mixta.

In plus, pielea ta poate fi si sensibila, fapt determinat de reactiile frecvente la produse si materiale. Toata pielea imbatraneste, astfel ca toate tipurile de piele ajung sa fie descrise ca “piele matura”, iar asta se intampla de obicei dupa varsta de 40 de ani. 

 

Te invitam sa te bucuri de coduri si cupoane de reducere la cele mai populare creme si lotiuni de protectie solara cu preturi foarte bune de la Dr. Max.

Aici poti vizita magazinul.

Aici ai acces la coduri si cupoane de reducere Dr. Max. 

 

 

FOTOTIPURILE PIELII: CUM STIU CE FOTOTIP DE PIELE AM?

 

 

Fototipul depinde de cantitatea de pigment de melanina pe care o are pielea, care este determinata de culoarea constitutionala si capacitatea de bronzare.

 

Scala Fitzpatrick si Fototipurile Pielii

In 1975, domnul Thomas B. Fitzpatrick a dezvoltat o scara pentru a clasifica pielea in 6 fototipuri in functie de cantitatea de melanina din piele. Datorita acestei scari, stim cat de sensibila este o persoana la expunerea solara:

 

Pentru toate fototipurile, expunerea la soare este principala cauza a fotodeteriorarii, rezultand in pierderea structurii si elasticitatii pielii, formarea de linii faciale si riduri, si cresterea petelor intunecate si a tonului inegal al pielii. Expunerea excesiva la soare poate duce la formarea melanomului.

 

 

Fototipurile Pielii Conform Scalei Fitzpatrick

 

FOTOTIPUL I

Caracteristici tipice: Piele alba palida, ochi albastri/verzi, par blond/roscat

Capacitatea de bronzare: Arde intotdeauna, nu se bronzeaza

 

FOTOTIPUL II

Caracteristici tipice: Piele deschisa la culoare, ochi albastri

Capacitatea de bronzare: Arde usor, se bronzeaza putin

 

 

FOTOTIPUL III

Caracteristici tipice: Piele alba mai inchisa

Capacitatea de bronzare: Se bronzeaza dupa arsura initiala

 

FOTOTIPUL IV

Caracteristici tipice: Piele maro deschis

Capacitatea de bronzare: Arde minim, se bronzeaza usor

 

FOTOTIPUL V

Caracteristici tipice: Piele maro

Capacitatea de bronzare: Arde rar, se bronzeaza intens si usor

 

FOTOTIPUL VI 

Caracteristici tipice: Piele maro inchis sau neagra

Capacitatea de bronzare: Nu arde niciodata, se bronzeaza intotdeauna intens

 

 

Fototipurile I si II nu pot produce multa melanina, asa ca ar trebui sa evite expunerea la soare cat mai mult posibil si sa foloseasca o protectie solara cu SPF ridicat atunci cand sunt expusi la radiatii solare. Pot aparea pistrui dupa expunerea la soare si sunt mai susceptibile la fotoimbatranire prematura si arsuri solare.

 

Fototipurile III si IV pot produce mai multa melanina, pot dezvolta pistrui dupa expunerea la soare, dar nu multi (fototipul IV aproape deloc). Procesul de fotoimbatranire pentru aceste tipuri include riduri, linii (tendinta mai mica decat la tonurile mai deschise), lentigine si melasma. Asadar, aceste fototipuri se pot bucura de soare, dar fara a abuza si folosind mereu protectia adecvata.

 

 

Fototipurile V si VI nu doar ca au mai multa melanina, dar au si o derma mai groasa si mai stransa decat pielea alba, niveluri mai mari de lipide si mentin mai multa umiditate in epiderma. Drept rezultat, dezvolta mai putine linii faciale si riduri. Cu toate acestea, sunt predispuse sa dezvolte lentigine sau melasma in timpul procesului de fotoimbatranire. Aceste fototipuri elimina stratul exterior la o rata mai mare, asa ca daca ai pielea inchisa la culoare, este bine sa-ti exfoliezi pielea des.

 

Te invitam sa te bucuri de coduri si cupoane de reducere la cele mai populare creme si lotiuni de protectie solara cu preturi foarte bune de la Dr. Max.

Aici poti vizita magazinul.

Aici ai acces la coduri si cupoane de reducere Dr. Max. 

 

CE INSEAMNA SPF?

 

 

SPF este prescurtarea pentru factorul de protectie solara (sun protection factor), iar cu cat numarul care il urmeaza este mai mare, cum ar fi SPF 50, cu atat mai mult timp poti petrece la soare fara a te arde de la razele ultraviolete B (UVB). 

Este important de mentionat ca exista doua tipuri de raze UV de care pielea ta are nevoie de protectie: razele UVA si UVB.

 

Protectia impotriva razelor ultraviolete A (UVA) este indicata prin literele UVA intr-un cerc, care este marcajul Uniunii Europene pentru determinarea nivelului de protectie UVA. In Marea Britanie, s-ar putea sa vezi si stele pe sticla produsului, cinci stele oferind cea mai buna protectie.

Daca un produs te poate proteja atat de razele UVA, cat si de cele UVB, acesta este numit protectie UV cu spectru larg.

 

Te invitam sa te bucuri de coduri si cupoane de reducere la cele mai populare creme si lotiuni de protectie solara cu preturi foarte bune de la Dr. Max.

Aici poti vizita magazinul.

Aici ai acces la coduri si cupoane de reducere Dr. Max. 

 

 

CE INSEAMNA NUMARUL SPF?

 

Simplu spus, numarul dupa SPF indica cat de mult timp poate dura pana cand te arzi la soare dupa ce ai aplicat SPF, comparativ cu momentul in care nu folosesti deloc SPF.

De exemplu, daca de obicei incepi sa te arzi de la soare dupa aproximativ 10 minute fara protectie solara, aplicarea unei creme hidratante cu SPF 30 inseamna ca poti petrece aproximativ 5 ore la soare fara riscul de a te arde, deoarece 10 x 30 egal 300 de minute.

 

Totusi, specialistii recomada sa tineti cont ca aceasta calculare este doar o estimare, deoarece riscul de a te arde poate depinde de multi factori precum vremea, sezonul si ora din zi. De asemenea, nu recomanda sa incercati sa aflati cat de mult timp dureaza pana cand va ardeti petrecand timp neprotejat la soare.

 

 

Mesajul principal ar trebui sa fie ca, desi factorul de protectie solara poate varia intre 2 si peste 50, cu cat acest numar este mai mare, cu atat mai buna este protectia impotriva arsurilor solare. Valoarea minima recomandata pentru utilizarea zilnica este 15 si ar trebui sa ofere protectie UVA.

 

De asemenea, este important sa urmezi intotdeauna instructiunile de pe ambalaj despre cat de des ar trebui sa reaplici produsul si, daca nu esti sigur/a, reaplicarea mai frecventa este intotdeauna mai sigura.

 

TOTUL DESPRE RAZELE UV

 

 

Soarele este responsabil pentru pana la 80% din semnele imbatranirii premature a pielii. Asadar, indiferent cat de mult iti place soarele, este important sa iti protejezi pielea de razele sale daunatoare. 

 

EXPLICAREA RAZELOR UVA SI UVB

 

Desi nu este chiar atat de simplu, exista un truc care face mai usor de inteles diferenta principala dintre razele UVA si UVB intr-un mod usor:

UVA care se termina cu A vine de la "ageing" (imbatranire)

UVB care se termina cu B vine de la "burning" (ardere).

 

 

EXPUNEREA LA RAZELE UVA

 

Desi ambele tipuri de raze, UVA si UVB, sunt invizibile si nu le putem simti, suntem expusi la amanadoua pe tot parcursul anului. Razele UVA pot patrunde prin nori si chiar prin ferestrele de sticla, asa ca pielea ta are nevoie de protectie chiar si atunci cand ploua afara sau stai langa fereastra din sufragerie. Cand ajung la pielea ta, razele UVA patrund adanc in suprafata acesteia si, in timp, pot cauza imbatranirea vizibila a pielii, cum ar fi liniile fine si ridurile.

 

Folosirea unei creme hidratante zilnice cu protectie UV cu spectru larg poate ajuta la combaterea razelor UVA si la mentinerea unui aspect tanar al pielii, oferindu-i in acelasi timp hidratarea de care are nevoie.

 

 

Te invitam sa te bucuri de coduri si cupoane de reducere la cele mai populare creme si lotiuni de protectie solara cu preturi foarte bune de la Dr. Max.

Aici poti vizita magazinul.

Aici ai acces la coduri si cupoane de reducere Dr. Max. 

 

EXPUNEREA LA RAZELE UVB

 

Expunerea noastra la razele UVB variaza in functie de timp, sezon si locatie. De asemenea, acestea cauzeaza mai multe daune pielii la altitudini mai mari, deoarece atmosfera este mai subtire si nu poate filtra atat de multe raze UVB. Asta inseamna ca folosirea SPF-ului intr-o excursie la schi sau in timpul unei drumetii montane este la fel de importanta ca si aplicarea acestuia pe plaja.

 

Razele UV sunt, de asemenea, una dintre cauzele principale ale cancerului de piele, asa ca protectia impotriva ambelor tipuri de raze, UVA si UVB, este esentiala nu doar pentru a pastra aspectul tanar al pielii, ci si pentru a-ti proteja sanatatea.

 

CUM PROTEJEAZA SPF-UL PIELEA IMPOTRIVA RAZELOR UV?

 

 

Numarul SPF, cum ar fi SPF 30 sau 50 de pe eticheta nu se refera doar la cat de mult timp poti petrece afara fara sa te arzi. Cu cat SPF-ul este mai mare, cu atat mai bine, deoarece:

SPF 15 fereste 93% din razele UVB

SPF 30 fereste 97% din razele UVB

SPF 50 fereste 98% din razele UVB; totusi, dupa cum poti vedea, exista foarte putine diferente pe masura ce numarul creste.

 

Cand alegi o crema de fata cu SPF, opteaza intotdeauna pentru produsele cu spectru larg de UV, deoarece acestea iti ofera protectie impotriva ambelor tipuri de raze, UVA si UVB, spre deosebire de cele care protejeaza doar impotriva razelor UVB. 

 

Te invitam sa te bucuri de coduri si cupoane de reducere la cele mai populare creme si lotiuni de protectie solara cu preturi foarte bune de la Dr. Max.

Aici poti vizita magazinul.

Aici ai acces la coduri si cupoane de reducere Dr. Max. 

 

 

DE CE O CREMA HIDRATANTA CU SPF?

 

Folosirea cremelor hidratante cu SPF dimineata, cand urmeaza sa iesi din casa, s-ar putea sa nu fie activitatea preferata a tuturor, deoarece multe dintre aceste creme hidratante cu SPF se simt grele, lipicioase si grase pe piele. 

 

Daca ai deja o rutina de ingrijire a pielii, o crema hidratanta cu SPF se potriveste perfect in ea. Tine cont ca anumite tratamente, cum ar fi cremele pentru ochi, ar trebui sa urmeze intotdeauna crema hidratanta.

Aplica crema hidratanta cu SPF din abundenta. Nu uita de linia parului, gat si decolteu pentru a te asigura ca toate zonele expuse primesc acoperire.

 

Intelegerea diferitelor tipuri de protectie solara

 

Exista doua categorii principale de protectie solara, care sunt diferentiate prin ingredientele lor active principale: protectie solara fizica si protectie solara chimica.

 

Protectiile solare fizice folosesc minerale fin macinate, cum ar fi oxidul de zinc si dioxidul de titan. 

Exista si protectii solare chimice, care utilizeaza filtre precum octinoxatul care absorb radiatiile UV. 

Protectiile solare chimice nu sunt mai putin chimice decat cele fizice sau orice alt produs topic, de altfel, apa este, la urma urmei, tehnic o substanta chimica; dar sunt apreciate in special pentru senzatia lor usoara pe piele.

 

Desi exista diferente cheie in modul in care protectiile solare fizice si chimice functioneaza si se simt pe piele, ambele sunt protectoare eficiente si complet sigure de utilizat. Dar unele tipuri de piele au preferintele lor. Protectiile solare fizice realizate cu minerale tind sa fie preferate de persoanele cu piele sensibila, deoarece sunt mai putin susceptibile sa provoace usturime sau sa infunde porii. Pe de alta parte, protectiile solare chimice sunt uneori evitate activ de tipurile de piele uscata - uscarea rapida poate fi excelenta pentru pielea grasa sau mixta, dar lasa pielea uscata stransa.

 

Te invitam sa te bucuri de coduri si cupoane de reducere la cele mai populare creme si lotiuni de protectie solara cu preturi foarte bune de la Dr. Max.

Aici poti vizita magazinul.

Aici ai acces la coduri si cupoane de reducere Dr. Max. 

 

Creme de protectie solara chimica versus creme de protectie solara fizica

 

 

Alegerea intre cremele de protectie solara chimice si cele fizice depinde de preferintele personale.

Cremele de protectie solara chimice functioneaza prin absorbtia razelor UV si transformarea acestora in caldura, care este apoi eliberata din piele. Acestea ofera o senzatie usoara si un finisaj transparent, facandu-le o alegere excelenta pentru utilizarea zilnica. In plus, ele vin adesea intr-o varietate de formulari, fiind usor de integrat in rutina ta de ingrijire a pielii. Totusi, merita mentionat ca unele persoane cu piele sensibila pot experimenta iritatii sau reactii adverse la anumite filtre chimice.

 

Cremele de protectie solara chimice contin, de obicei, o combinatie de diferite ingrediente active care lucreaza impreuna pentru a absorbi si disipa razele UV. Ingredientele active comune gasite in cremele de protectie solara chimice includ:

 

Avobenzona: Acest ingredient absoarbe in principal razele UVA.

Oxybenzone: Absoarbe atat razele UVA, cat si UVB, oferind protectie cu spectru larg.

Octinoxate (Octyl Methoxycinnamate): Absoarbe razele UVB si ofera protectie impotriva arsurilor solare.

Homosalate: Absoarbe in principal razele UVB si ajuta la stabilizarea altor ingrediente de protectie solara.

Octisalate (Octyl Salicylate): Absoarbe razele UVB si este adesea folosit in combinatie cu alte ingrediente pentru protectie sporita.

Octocrylene: Ofera protectie cu spectru larg prin absorbtia razelor UVA si UVB.

 

Acestea sunt doar cateva exemple de ingrediente active comune in cremele de protectie solara chimice.

Cremele de protectie solara fizice, cunoscute si sub numele de creme de protectie solara minerale, creeaza o bariera fizica pe suprafata pielii care reflecta si disperseaza razele UV. Gandeste-te la ele ca la niste mici razboinici care iti apara pielea de efectele nocive ale soarelui. Cremele de protectie solara fizice sunt deosebit de potrivite pentru cei cu piele sensibila, deoarece tind sa fie mai blande si mai putin susceptibile sa provoace iritatii. In plus, ele ofera protectie imediata la aplicare, fiind o alegere de incredere pentru activitati in aer liber sau expunere prelungita la soare.

 

Principalele ingrediente active gasite in cremele de protectie solara fizice sunt:

Oxid de zinc: Oxidul de zinc este un mineral care formeaza o bariera protectoare pe piele. Ofera protectie excelenta cu spectru larg impotriva razelor UVA si UVB. Este cunoscut pentru natura sa blanda si este potrivit pentru pielea sensibila.

Dioxid de titan: Dioxidul de titan este un alt mineral care reflecta si disperseaza razele UV. Ofera protectie eficienta impotriva razelor UVA si UVB. La fel ca oxidul de zinc, dioxidul de titan este bine tolerat de pielea sensibila.

 

Este important de mentionat ca formularea specifica si concentratia ingredientelor active pot varia intre diferite produse de protectie solara fizice. Verificarea etichetei produsului sau consultarea cu un dermatolog poate oferi mai multe informatii despre ingredientele active prezente intr-o anumita crema de protectie solara fizica.

 

 

Te invitam sa te bucuri de coduri si cupoane de reducere la cele mai populare creme si lotiuni de protectie solara cu preturi foarte bune de la Dr. Max.

Aici poti vizita magazinul.

Aici ai acces la coduri si cupoane de reducere Dr. Max. 

 

Cum sa alegi o protectie solara pentru tipul tau de piele

 

Desigur, multe protectii solare, atat fizice cat si chimice, completeaza ingredientele lor active cu alte ingrediente de ingrijire a pielii care pot oferi beneficii suplimentare pentru problemele comune ale pielii.

 

Pentru pielea uscata: Nu e greu sa gasesti o crema hidratanta buna pentru pielea uscata. Ingrediente precum ceramidele si acidul hialuronic, care apar in mod natural in piele (si o ajuta sa isi indeplineasca functia de bariera), sunt de asemenea comune in protectiile solare potrivite pentru pielea uscata. O formula minerala cu o anumita grosime si ingrijire hidratanta ar putea fi un prim pas. 

 

Pentru pielea grasa: Unele persoane cu pielea grasa prefera protectia solara chimica pentru modul in care se absoarbe imediat in piele; alte persoane, in schimb, care au tendinta de a face acnee, prefera formulele minerale care sunt mai putin probabil sa infunde porii si sa provoace eruptii. Exista multe formule de protectie solara concepute pentru cei cu pielea grasa, atat minerale cat si chimice, care incorporeaza niacinamida, care are un dublu efect de purificare si protectie: poate ajuta la decongestionarea porilor si la prevenirea acumularii de ulei si murdarie.

 

Pentru pielea matura: Acest tip de piele are nevoie mai mare de protectie solara, deoarece efectele imbatranirii sunt accelerate de expunerea excesiva la soare. Cei cu piele matura ar trebui sa aleaga o protectie solara realizata cu ingrediente reparatoare, cum ar fi antioxidantii, care pot ajuta la combaterea daunelor celulare, inclusiv a celor cauzate de fotoimbatranire.

 

Pentru pielea sensibila: Pentru protectia solara a pielii sensibile, specialistii recomanda evitarea formulelor care includ parfumuri sau coloranti adaugati, ambele putand fi potential iritante. Pielea sensibila uscata poate raspunde bine la ingredientele hidratante care au beneficii de calmare a pielii. O formula non-comedogenica (adica nu infunda porii), pe de alta parte, este excelenta pentru pielea grasa sensibila care poate fi predispusa la eruptii.

 

Protejarea pielii de soare este cruciala in fiecare zi, indiferent daca este insorit sau innorat. Ingrijirea pielii, mai ales in timpul verii, este intotdeauna la moda. Aplicarea suficienta a cremei de protectie solara este cheia pentru a proteja pielea de efectele nocive ale soarelui. Alege o crema de protectie solara de inalta calitate care sa se potriveasca tipului si preferintelor tale de piele, fie ca este o lotiune, crema, gel sau spray. Nu uita sa reaplici pe parcursul zilei, mai ales in timpul expunerii prelungite la soare. Prioritizarea protectiei solare te va ajuta sa mentii o piele sanatoasa si radianta pentru multi ani.

 

Daca ai piele grasa, predispusa la acnee sau sensibila, opteaza pentru formule minerale si/sau non-comedogene. „Cremele de protectie solara cu oxid de zinc sau dioxid de titan tind sa fie mai bine tolerate de persoanele cu piele sensibila,” spun specialistii. Si, ca intotdeauna, formulele fara ulei sunt obligatorii, mai ales pentru cei cu piele predispusa la acnee.

 

 

Pentru cei care urmeaza tratamente pentru acnee - cum ar fi medicamentele doxycycline sau Accutane sau un produs topic precum tretinoin ar trebui sa creasca SPF-ul, deoarece tratamentul poate creste fotosensibilitatea. In plus, „recomandam alte masuri de protectie solara, cum ar fi evitarea soarelui de la amiaza,” confirma specialistii. „Deci, crema de protectie solara, plus nu juca baschet la amiaza, pentru ca asta cu siguranta iti va provoca o arsura solara.”

 

Daca ai pielea uscata, cauta o crema de protectie solara cu ingrediente suplimentare. „O crema de protectie solara cu ceramide sau acid hialuronic poate fi utila pentru pielea uscata,” sfatuieste expertul. Sau, pur si simplu aplica crema de protectie solara deasupra hidratantului obisnuit—doar asigura-te ca lasi pielea sa se usuce intre aplicari (regula generala: asteapta cinci minute intre aplicari).

 

Daca ai pielea inchisa la culoare, evita crema de protectie solara minerala. Cand nu este bine intinsa, formulele minerale sunt renumite pentru ca lasa un strat albicios care poate face ca pielea inchisa la culoare sa para gri. Daca formulele chimice iti provoaca acnee, opteaza pentru o crema de protectie solara minerala colorata—„un tint ajuta produsul sa se amestece mai bine,” spune specialistul.

Daunele solare, cum ar fi liniile fine, ridurile, petele de varsta si textura aspra a pielii pot afecta in continuare pielea. In plus, exista intotdeauna riscul de cancer de piele: „Multe date arata ca pacientii cu pielea mai inchisa pot dezvolta cancer de piele, si cand o fac, este uneori intr-un stadiu mai avansat deoarece nu sunt obisnuiti sa isi verifice pielea,” spun specialistii.

 

De asemenea, nu te baza pe spray-uri sau stick-uri pentru prima aplicare. „Problema cu spray-urile sau stick-urile este ca poate fi greu sa ajungi in fiecare zona pe care trebuie sa o acoperi,” spun expertii. „Poti sa pulverizezi, sa pulverizezi, sa pulverizezi, dar tot poti sa ajungi cu o pata arsa de soare pentru ca ai ratat un loc.” In schimb, recomanda folosirea unei formule de lotiune pentru prima aplicare si utilizarea stick-urilor si spray-urilor pentru reaplicari pe parcursul zilei. (Acelasi lucru este valabil si pentru cremele de protectie solara sub forma de pudra, care pot fi folosite si pentru matifiere.)

 

In final, organic nu inseamna intotdeauna mai bun. Iti place raionul de frumusete naturala din magazinul tau alimentar? Este in regula—dar cand vine vorba de crema de protectie solara, in special, nu presupune ca „derivat din plante” este mai sigur. „Mereu glumesc ca iedera otravitoare este derivata din plante,” spune specialistul. „Poti experimenta in continuare iritatii sau o reactie alergica de la produsele ‘organice’.” Sfatul expertilor: citeste cu atentie etichetele si, daca toate celelalte esueaza, alege o formula minerala.

 

Te invitam sa te bucuri de coduri si cupoane de reducere la cele mai populare creme si lotiuni de protectie solara cu preturi foarte bune de la Dr. Max.

Aici poti vizita magazinul.

Aici ai acces la coduri si cupoane de reducere Dr. Max. 

 

 

Cea mai buna protectie solara pentru toate tipurile de piele

 

Evolutia ingrijirii pielii a facut posibila crearea de protectii solare care functioneaza bine pentru toate tipurile de piele. Adesea, aceste produse sunt blande si fabricate fara potentiali agenti daunatori. De asemenea, tind sa aiba un efect de „perfectionare” datorita capacitatii lor de a echilibra pielea - adica sa nu fie nici prea lucioasa, nici prea mata.

 

DAUNELE SOLARE SI EFECTE PE TERMEN LUNG 

 

Constientizarea daunelor solare si a efectelor pe termen lung asupra pielii creste constant, determinand tot mai multi oameni sa prioritizeze protectia solara. Este reconfortant sa asistam la popularitatea crescanda a cremei de protectie solara pe masura ce incepem sa intelegem rolul sau crucial in mentinerea unei pielii sanatoase. Cu o mare varietate de tipuri de creme de protectie solara disponibile, inclusiv lotiuni, creme, geluri si chiar spray-uri convenabile, gasirea tipului potrivit pentru preferintele si nevoile pielii noastre nu a fost niciodata mai usoara. Protejarea pielii de radiatiile UV nocive este esentiala, iar alegerea unei creme de protectie solara cu un nivel adecvat de SPF asigura ca esti protejat corespunzator pe parcursul zilei.

 

Sa imbratisam aceasta tendinta si sa acordam pielii noastre ingrijirea pe care o merita, facand din crema de protectie solara o parte indispensabila a regimului nostru de infrumusetare si ingrijire a pielii.

 

Exista multe discutii despre toxicitatea cremelor de protectie solara, dar este important sa ne amintim ca totul este alcatuit din substante chimice. 

 

Te invitam sa te bucuri de coduri si cupoane de reducere la cele mai populare creme si lotiuni de protectie solara cu preturi foarte bune de la Dr. Max.

Aici poti vizita magazinul.

Aici ai acces la coduri si cupoane de reducere Dr. Max. 

 

 

Este crema de protectie solara mai buna ca spray, lotiune sau stick?

 

Spray-urile, stick-urile si alte formate sunt convenabile, dar specialistii recomanda o crema traditionala daca aveti de ales. „Se aplica pe piele putin mai gros, asa ca pacientii obtin mai multa acoperire dintr-o lotiune,” spune el.

Cercetarile sustin acest punct de vedere. Studiile au aratat ca oamenii adesea nu aplica suficienta crema de protectie solara atunci cand folosesc produse aerosol, deoarece spray-ul poate fi usor purtat de vant si multe formule sunt diluate de propulsori si alte ingrediente. Folosirea unui spray introduce, de asemenea, posibilitatea inhalarii unor substante potential nocive, in special daca este aplicat direct pe fata.

Dar ceva este intotdeauna mai bine decat nimic, spun expertii, deci, daca un spray este tot ce ai, foloseste-l. Exceptia? FDA a declarat ca are nevoie de mai multe date pentru a dovedi ca pudra de protectie solara este eficienta, asa ca Madan recomanda in general pacientilor sa evite aceste produse in favoarea formularilor testate si adevarate.

 

 

Recomandarile Fundatiei pentru Cancerul de Piele

 

Fundatia pentru Cancerul de Piele recomanda cu tarie utilizarea zilnica a cremei de protectie solara pentru o protectie eficienta impotriva soarelui. Ei sfatuiesc alegerea unei creme de protectie solara cu spectru larg cu un SPF de 30 sau mai mare si aplicarea generoasa pe toate zonele de piele expuse. Reaplicarea la fiecare doua ore sau dupa inot sau transpiratie este esentiala. Este important sa ne amintim ca crema de protectie solara trebuie folosita impreuna cu alte masuri de protectie solara, cum ar fi cautarea umbrei, purtarea de imbracaminte protectoare si evitarea expunerii la soare in orele de varf. Urmarea acestor directii ajuta la minimizarea riscului de cancer de piele si promoveaza o piele sanatoasa. 

 

 

Recomandarile Academiei Americane de Dermatologie (AAD)

 

Academia Americana de Dermatologie (AAD) recomanda cu tarie utilizarea cremei de protectie solara ca parte esentiala a protectiei solare. Recomandarile lor includ alegerea unei creme de protectie solara cu spectru larg cu SPF 30 sau mai mare, aplicarea generoasa pe toata pielea expusa si reaplicarea la fiecare doua ore sau dupa inot sau transpiratie. AAD subliniaza importanta utilizarii zilnice a cremei de protectie solara, indiferent de conditiile meteorologice, si recomanda combinarea cremei de protectie solara cu alte masuri de protectie solara, cum ar fi cautarea umbrei si purtarea de imbracaminte protectoare. Urmarea acestor recomandari poate ajuta la prevenirea arsurilor solare, imbatranirii pielii si a cancerului de piele. 

 

 

Alte sfaturi pentru ingrijirea pielii sub soare

 

Protectia solara este o modalitate excelenta de a te proteja de soare, dar nu este singura modalitate si nici nu ar trebui sa fie. Un alt termen pentru protectia solara este “blocant solar”, desi acest cuvant a iesit din uz din 2011, cand FDA a interzis utilizarea sa in marketingul produselor. Formulele topice nu pot „bloca” razele - unele le absorb, altele le reflecta si toate necesita reaplicare. 

 

Asa ca recomandarea specialistiilor este sa va completati “arsenalul” de protectie solara cu cateva optiuni suplimentare pentru o protectie garantata.

 

Poarta haine cu UPF, sau factor de protectie impotriva ultravioletelor. 

Nu uita de accesorii. O palarie cu boruri largi sau chiar o umbrela - pot duce orice “look” la un nivel mai sanatos pentru piele.

Cand soarele este sus pe cer, ramai in interior. Exceptand ocazionalele picnicuri sau zilele de plaja, incearca sa stai in interior intre orele 10 AM si 4 PM, cand lumina UV este cea mai puternica.

Stai la umbra. La fel si pe partea umbrita a strazii.

Ochelarii de soare sunt esentiali. Desi nu sunt aliment sau medicament, FDA recomanda ochelarii de soare pentru protectia solara. Lumina reflectata de nisip, apa sau zapada poate face un rau serios ochilor si pielii din jurul lor, dar ochelarii de soare cu filtre UV te pot ajuta sa te mentii in siguranta.

 

Verifica-ti ferestrele. Mai ales daca petreci mult timp in fata lor - daca biroul tau este langa o fereastra, de exemplu - ia in considerare adaugarea unor jaluzele cu filtrare UV pentru a-ti proteja pielea de razele solare. Draperiile traditionale functioneaza si ele.

Fa-ti un control al pielii. Acesta iti poate salva viata, dar este mult mai probabil sa-ti ofere liniste sufleteasca. Fundatia pentru Cancerul de Piele recomanda sa-ti faci un control al pielii la dermatolog o data pe an. 

 

Te invitam sa te bucuri de coduri si cupoane de reducere la cele mai populare creme si lotiuni de protectie solara cu preturi foarte bune de la Dr. Max.

Aici poti vizita magazinul.

Aici ai acces la coduri si cupoane de reducere Dr. Max. 

 

Alegerea protectiei solare potrivite

 

Acum, avand in vedere pericolele expunerii la soare si fotoimbatranirea, alege crema de protectie solara in functie de fototipul tau de piele si intensitatea radiatiilor sau foloseste intotdeauna SPF 50+ deoarece ofera cea mai puternica protectie.

 

In zilele noastre, multe produse includ protectie SPF, asa ca putem alege de la creme de ingrijire zilnica cu SPF, pana la baze de machiaj cu protectie ridicata.

BB cream-urile cu SPF sunt, de asemenea, o optiune foarte buna; deoarece sunt specifice pentru persoanele care isi trateaza hiperpigmentarile.

Adu-ti aminte sa ai mereu crema de protectie solara la plaja si aplic-o cel putin la fiecare doua ore.

Nu exista o metoda mai buna de prevenire a imbatranirii decat o protectie solara adecvata.

 

 

CONCLUZIA DESPRE SPF

 

Protectia solara ajuta la protejarea pielii impotriva acelor raze UVA si UVB invizibile, dar daunatoare, care sunt responsabile de arderea pielii si de pana la 80% din semnele imbatranirii premature a pielii. Nu uita sa aplici SPF in fiecare zi, indiferent de vreme, deoarece razele UVA pot patrunde si prin nori.

 

Te invitam sa te bucuri de coduri si cupoane de reducere la cele mai populare creme si lotiuni de protectie solara cu preturi foarte bune de la Dr. Max.

Aici poti vizita magazinul.

Aici ai acces la coduri si cupoane de reducere Dr. Max.