Cum sa aleg cea mai buna crema pentru tenul meu? Completeaza-ti rutina de ingrijire a pielii alaturi de cosmetice naturale certificate organic de la Mayie
01.09.2024 | Coduri de reducere, Lifestyle, Cadouri
O rutina zilnica de ingrijire a pielii poate ajuta pielea sa arate si sa se simta cat mai bine, insa fiecare dintre noi suntem diferite, prin urmare si fata si tenul nostru sunt diferite si au nevoi unice. De aceea, intelegerea tipului nostru de piele este primul pas pentru a avea grija corect de ea. In continuare, vom invata cum sa ne dam seama ce fel de tip de piele avem pe baza indrumarii specialistilor in domeniu.
In articolul de azi va vom prezenta si noul nostru partener in materie de cosmetice naturale certificate organic, care a avut un succes extraordinar in domeniul de skincare si beauty.
Campuri de lavanda, ferme certificate organic, fabrica de uleiuri esentiale, ape florale, uleiuri presate la rece, laborator de cosmetice naturale si organice, Mayie este un proiect de suflet - asa se descrie noul magazin din portofoliul CashClub!
In plus, partenerul nostru Mayie.ro te trimite direct in Coreeea & Japonia cu o varietate de articole de skincare & beauty: de la creme de fata de hidratare, iluminare, calmare, antiaging si antirid, purificare si matifiere, la tonere, seruri, uleiuri de infrumusetare si uleiuri esentiale, la creme de ingrijire solara, creme pentru corp si produse pentru ingrijirea parului.
SUPER CONCURS CA SA AJUNGETI IN COREEA & JAPONIA: Cumparand in valoare de minimum 100 de lei produse de pe mayie.ro in perioada 15 august - 13 septembrie, numarul de comanda intra automat in cursa atat pentru o excursie de neuitat in cele 2 destinatii, cat si pentru 10 premii de beauty & skincare puse la bataie.
Aici puteti vedea & achizitiona produsele Mayie cu 5% cashback.
Dar pana atunci, haideti sa ne adunam toate informatiile de care avem nevoie pentru a ne construi o rutina de ingrijire cat mai potrivita si benefica pentru tenul nostru.
Ce pasi trebuie sa urmez ca sa imi ingrijez tenul in mod corect?
Academia Americana de Dermatologie (AAD) recunoaste cinci tipuri principale de piele: grasa, uscata, normala, mixta si sensibila.
Fiecare dintre aceste tipuri de piele are caracteristici si nevoi unice care pot influenta aspectul si senzatia tenului. Asadar, atunci cand iti construiesti o rutina de ingrijire a pielii, este esential sa incepi prin a intelege ce tip de piele ai. Acest lucru iti va permite sa alegi produse de ingrijire care sunt concepute special pentru nevoile unice ale pielii tale.
Formulele potrivite pentru tipul tau de piele pot ajuta la a avea un ten hidratat si sanatos. Daca nu esti sigura ce tip de piele ai, iti vom explica in acest material cum sa iti dai seama de acest lucru. De asemenea, vom impartasi cateva dintre sfaturile Dr. Nkem Ugonab, dermatolog si consultant specialist in domeniu, pentru crearea unei rutine ideale de ingrijire a pielii, pentru fiecare tip de piele.
Cum afli ce fel de piele ai
Tipul tau de piele se bazeaza in mare parte pe cantitatea de sebum (ulei natural) pe care o produce pielea ta. Grasimea pielii se poate schimba in timp si poate fi influentata de factori precum stresul, genetica, fluctuatiile hormonale si umiditatea.
Faptul ca vei sti daca pielea ta este grasa, normala, uscata, sensibila sau mixta te poate ajuta sa alegi produsele potrivite pentru a avea in cele din urma o piele hidratata, neteda si stralucitoare. Desi pielea sensibila este in general considerata un anumit tip de piele, este si o variabila de “masurare”, pentru a iti da seama de cat de reactiva este pielea ta. Prin urmare, este posibil ca sensibilitatea sa insoteasca oricare dintre celelalte tipuri de piele. Majoritatea persoanelor isi pot afla tipul de piele chiar acasa la ei, doar prin simpla observare. Iata cum!
Desi nu exista o abordare unica pentru obtinerea unui ten stralucitor, daca sti ce fel de piele ai te poate ajuta sa te ghidezi catre abordarea corecta si sa iti ingrijesti tenul in aceasta directie. Termenul „tip de piele” descrie in general un grup de caracteristici care reprezinta modul in care pielea ta tinde sa arate si sa se simta.
Potrivit Dr. Ugonabo, „Tipul tau de piele se poate schimba in timp. Unii oameni pot observa ca pielea lor devine mai putin grasa pe masura ce imbatranesc sau in anumite medii si umiditati.”
Iata principalele indicii de care sa tii cont atunci cand incerci sa afli daca tenul tau este predominant gras, uscat, normal, mixt sau sensibil.
Aici puteti vedea & achizitiona produsele Mayie, potrivite pentru orice tip de ten, cu 5% cashback.
Tenul gras
„Tenul gras este cauzat de supraproductia de sebum din glandele sebacee ale pielii,” spune Dr. Ugonabo. „Acest lucru poate fi declansat de stres, umiditate, genetica si chiar fluctuatii hormonale.” Cand pielea produce prea mult sebum, fata poate parea lucioasa si se poate simti grasa, mai ales in zona T (frunte, nas si barbie). Excesul de sebum poate, de asemenea, sa infunde porii, motiv pentru care pielea grasa tinde sa fie predispusa la pori mari, puncte negre si alte tipuri de acnee.
Cu toate acestea, exista si un avantaj: potrivit Academiei Americane de Dermatologie, persoanele cu piele grasa pot avea mai putine riduri.
Tenul uscat
Pielea uscata produce, in general, mai putin sebum decat alte tipuri de piele. Sebumul joaca un rol esential in lubrifierea pielii si ajuta la protejarea acesteia impotriva pierderii de umiditate. Fara suficient ulei natural, pielea poate pierde umiditate prea repede si poate parea vizibil deshidratata, terna, descuamata sau chiar solzoasa. De asemenea, poate deveni aspra la atingere si poate prezenta linii fine mai vizibile. Pielea uscata poate cauza, de asemenea, mancarime sau iritatii.
Potrivit Dr. Ugonabo, exista multi factori care pot face o piele sa fie uscata, incepand cu o bariera cutanata compromisa. „Bariera pielii contribuie la retinerea apei in piele, asa ca atunci cand aceasta este afectata, apa poate iesi cu usurinta, facand pielea sa se simta uscata.”
Tenul mixt
„Pielea mixta inseamna ca unele zone ale fetei sunt uscate, iar alte zone sunt mai grase,” explica Dr. Ugonabo. Ea spune ca, pentru cei cu piele mixta, zona T (frunte, nas si barbie) este adesea grasa, iar obrajii sunt mai uscati.
„Pielea mixta poate arata diferit la fiecare persoana,” adauga ea, explicand ca unii oameni pot avea luciu in zonele unde au tendinta sa aiba mai mult ulei, in timp ce altii pot avea pete rosii in zonele mai uscate.
Tenul normal
Potrivit Dr. Ugonabo, „Pielea normala inseamna pur si simplu ca pielea ta se simte hidratata si confortabila, dar nu grasa sau uscata.” Ea explica faptul ca, spre deosebire de pielea mixta, persoanele cu piele normala nu au pete care sunt grase si altele care sunt uscate. „Au doar un aspect general hidratat si confortabil,” adauga ea.
Tenul sensibil
Pielea sensibila este singurul tip de piele care nu este determinat de cantitatea de ulei pe care o produce pielea. In schimb, pielea sensibila este mai reactiva decat alte tipuri de piele.
Pielea sensibila poate fi mai vulnerabila la iritantii externi si se poate declansa usor in contact cu anumite ingrediente (cum ar fi parfumul) sau factori de mediu (cum ar fi poluarea). Persoanele cu piele sensibila pot observa ca pielea lor arata rosie si pot simti usturime, arsura sau iritatie dupa aplicarea produselor de ingrijire a pielii. Desi este de obicei clasificata ca un tip de piele distinct, este posibil ca orice alt tip de piele sa experimenteze sensibilitate. Cauza exacta a pielii sensibile nu este inca cunoscuta, dar cercetarile recente sugereaza ca poate fi asociata cu o bariera cutanata compromisa.
Cum pot afla acasa ce tip de piele am? 2 metode recomandate de specialisti
Exista mai multe teste pe care le poti efectua acasa pentru a determina ce tip de piele ai. Iata doua metode populare pe care le poti folosi pentru a descoperi acest lucru:
Metoda "watch and wait" (urmareste si asteapta)
Aceasta metoda, cunoscuta si sub denumirea de „metoda tenului curat,” iti permite sa intelegi tipul de piele pe care il ai observandu-l cum reactioneaza dupa curatare. Pentru inceput, spala-ti fata cu un demachiant bland, apoi tamponeaz-o usor cu un prosop moale. Asteapta 30 de minute si examineaza-ti pielea in oglinda.
Daca pielea ta pare lucioasa peste tot, este posibil sa ai piele grasa. Daca pielea este descuamata, aspra sau simti tensiune, probabil ai piele uscata. Daca observi stralucire doar in zona T, probabil ai piele mixta. Iar daca pielea ta se simte hidratata si nu pare uscata sau grasa nicaieri, cel mai probabil ai piele normala.
Metoda cu servetele absorbante
Cand sunt aplicate pe piele, servetelele absorbante elimina excesul de sebum, si poti folosi aceasta metoda ca sa afli ce tip de piele ai. Pentru a incerca aceasta metoda simpla, spala-ti fata, usuc-o prin tamponare si asteapta 30 de minute. Apoi, preseaza servetele absorbante pe diferite zone ale fetei si tine-le la lumina pentru a vedea urmele de ulei. Daca servetelele au absorbit mult ulei din toate zonele fetei, probabil ai piele grasa. Daca au absorbit foarte putin sau deloc ulei, este posibil sa ai piele uscata. Daca servetelele au luat ulei doar din zona T, atunci ai piele mixta. Si daca vezi urme minime de ulei din toate zonele fetei, cel mai probabil ai piele normala.
Cum ne ingrijim pielea in functie de tipul de ten
Sfaturi pentru persoanele cu ten gras
Nu poti scapa complet de pielea grasa, dar cu o rutina de ingrijire potrivita, poti mentine excesul de sebum sub control. Dermatologii recomanda evitarea produselor pe baza de ulei si utilizarea unor produse fara ulei, fie ca este vorba de un demachiant sau de un hidratant. Este important sa iti hidratezi pielea chiar daca este grasa, folosind produse non-comedogenice si fara ulei.
Sfaturi pentru persoanele cu ten uscat
Pentru pielea uscata, este esential sa folosesti produse blande si hidratante care contin ceramide si acid hialuronic. Dupa curatare, este important sa aplici imediat o crema hidratanta pentru a ajuta la refacerea umiditatii pierdute.
Sfaturi pentru persoanele cu ten mixt
Ingrijirea pielii mixte implica curatarea atenta si hidratarea zonei T si a zonelor mai uscate. Poti folosi diferite creme hidratante pe diferite parti ale fetei.
Sfaturi pentru persoanele cu ten normal
Chiar daca pielea normala nu prezinta probleme specifice, este important sa mentii hidratarea pielii si sa folosesti produse care sustin bariera naturala de protectie a pielii.
Sfaturi pentru persoanele cu ten sensibil
Daca ai piele sensibila, este recomandat sa consulti un dermatolog pentru a identifica factorii declansatori si pentru a dezvolta o rutina de ingrijire care sa fie blanda si potrivita nevoilor tale specifice. Evita ingredientele dure si parfumurile care pot irita pielea sensibila.
Dermatologii recomanda o rutina simpla si delicata pentru pielea sensibila. Incepe cu un demachiant bland, fara parfum, pentru a curata pielea fara a o irita. Alege produse hidratante cu ingrediente calmante, cum ar fi ceramidele, care ajuta la refacerea barierei cutanate. De asemenea, protejeaza-ti pielea de factorii de mediu care pot declansa sensibilitatea, cum ar fi expunerea la soare, folosind produse cu protectie solara minerala.
Aici puteti vedea & achizitiona produsele Mayie, potrivite pentru orice tip de ten, cu 5% cashback.
Cum sa iti personalizezi rutina de ingrijire a pielii
Indiferent de tipul de piele pe care il ai, o rutina de ingrijire personalizata este cheia pentru a obtine o piele sanatoasa si stralucitoare.
Cum sa alegi o crema hidratanta de fata potrivita pentru tipul tau de piele
Cremele hidratante faciale sunt o parte esentiala a oricarei rutine eficiente de ingrijire a pielii, contribuind la o piele hidratata, neteda si sanatoasa. Totusi, cremele hidratante nu sunt un produs universal – crema hidratanta ideala pentru fata ta poate varia in functie de tipul tau de piele. In continuare, vei afla cum sa alegi o crema hidratanta faciala care sa raspunda nevoilor specifice ale pielii tale si sa mentina bariera naturala de umiditate a pielii.
Tipuri de creme hidratante faciale
Exista multe tipuri de creme hidratante, inclusiv hidratante de zi cu protectie solara, creme anti-imbatranire de noapte si geluri ultrausoare pentru pielea grasa. Cu toate acestea, indiferent de ce crema hidratanta alegi, aceste produse au un lucru in comun: sunt potrivite pentru a oferi pielii hidratarea necesara.
Crema hidratanta de la Mayie ajuta pielea sa pastreze aceasta hidratare suplimentara, in timp ce abordeaza problemele specifice ale pielii si ajuta la restabilirea barierei protectoare a pielii. Iata ce factori de baza pe trebuie sa iei in considerare atunci cand alegi o crema hidratanta potrivita nevoilor pielii tale.
Mituri comune despre cremele hidratante faciale
Mitul #1: "Am nevoie de crema hidratanta doar daca am pielea uscata" - De fapt, acest pas de baza in ingrijirea pielii poate fi benefic pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea grasa si sensibila.
Mitul #2: "Cremele hidratante imi vor bloca porii" - Cremele hidratante de la Mayie sunt non-comedogenice, ceea ce inseamna ca sunt formulate pentru a nu bloca porii.
Mitul #3: "Utilizarea unei creme hidratante faciale imi va lasa pielea grasa" - Crema hidratanta ideala pentru tipul tau de piele nu ar trebui sa iti lase pielea unsuroasa sau grasa.
Mitul #4: "Pot folosi lotiunea de corp ca si crema hidratanta pentru fata" - Unele creme hidratante Mayie sunt potrivite atat pentru fata, cat si pentru corp. Totusi, acest lucru nu este valabil pentru toate formulele, asa ca este important sa citesti eticheta inainte de a aplica produsul ales.
Ce tipuri de creme hidratante faciale exista?
Inainte de a sti cum sa alegi o crema hidratanta pentru fiecare tip de piele, sa acoperim cateva notiuni de baza – incepand cu cele trei tipuri de ingrediente utilizate in cremele hidratante: umectanti, ocluzive si emolienti.
Umectanti: Acest tip de crema hidratanta functioneaza prin atragerea hidratarii la suprafata pielii. Umectantii (precum acidul hialuronic si glicerina) ofera o optiune de hidratare usoara care poate ajuta la mentinerea pielii ferme, tinere si suple.
Ocluzive: Gasite in multe creme si unguente pe baza de ulei, aceste creme hidratante creeaza o bariera protectoare la suprafata pielii care ajuta la prevenirea pierderii de apa transepidermica (TEWL). Ocluzivele, cum ar fi petrolatumul, pot fi utilizate impreuna cu umectantii pentru a ajuta pielea sa retina umezeala.
Emolienti: Aceste ingrediente ajuta la imbunatatirea netezimii, moliciunii si flexibilitatii pielii, fiind benefice pentru cei cu textura neuniforma a pielii. De obicei, vei gasi atat emolienti (precum dimeticona), cat si umectanti in lotiunile, gelurile si cremele hidratante.
Conteaza tipul de piele atunci cand alegi o crema hidratanta?
Intelegerea tipului tau de ten este un prim pas esential atunci cand creezi o rutina zilnica de ingrijire a pielii.
Ce ar trebui sa cauti intr-o crema hidratanta faciala pentru toate tipurile de piele?
Cand alegi o crema hidratanta, este important sa te asiguri ca produsul este:
Dezvoltat cu ajutorul dermatologilor
Non-comedogenic
Formulat cu ingrediente benefice, cum ar fi ceramidele
Fara parfum
Testat pentru alergii
Bland cu pielea
Contine protectie solara cu spectru larg (SPF 30 sau mai mare)
Daca nu stii de unde sa incepi, incearca produsele Mayie ca sa te convingi singura.
Potrivite pentru toate tipurile de piele, cremele hidratante Mayie sunt concepute pentru a mentine pielea hidratata, confortabila si sanatoasa.
Aici puteti vedea & achizitiona produsele Mayie, potrivite pentru orice tip de ten, cu 5% cashback.
Cum aleg o crema hidratanta pentru pielea matura?
Capacitatea pielii de a retine umiditatea scade in mod natural odata cu varsta, insa o crema hidratanta potrivita poate lasa tenul mai luminos, cu linii fine mai putin vizibile. Pentru a combate semnele vizibile ale imbatranirii, alege mai degraba o crema hidratanta care contine ingrediente anti-imbatranire benefice, precum retinolul si peptidele.
Ar trebui sa folosesti crema hidratanta daca ai piele predispusa la acnee?
Este o conceptie gresita comuna ca ar trebui sa renunti la crema hidratanta faciala daca esti predispus la eruptii acneice. Dimpotriva, cercetarile sugereaza ca cremele hidratante pot sustine rutina de ingrijire a pielii predispuse la acnee, in special atunci cand utilizezi tratamente pentru acnee care usuca pielea (cum ar fi peroxidul de benzoil).
Sfaturi si trucuri de la experti pentru fiecare tip de piele
O varietate de instrumente si produse cosmetice, atat acasa, cat si medicale, pot ajuta la mentinerea sanatatii pielii tale. Totusi, ceea ce functioneaza cel mai bine poate varia in functie de tipul de piele.
Multi dintre noi visam sa avem o piele impecabila. Desi pielea „perfecta” nu exista, este posibil sa imbunatatesti sanatatea si aspectul pielii tale, folosind produsele corecte.
Realist vorbind, majoritatea dintre noi avem cel putin una sau doua preocupari legate de piele. Fie ca avem de-a face cu eruptii hormonale, exces de sebum sau linii fine, cu totii avem obiective cand vine vorba de pielea noastra.
Fie ca este vorba de un regim de ingrijire a pielii testat si de incredere, cat de des iti speli parul sau cosmeticele care te intereseaza, frumusetea este personala.
De aceea, am urmat recomandarile unui grup divers de experti pentru a impartasi sfaturile lor despre tot, de la modul in care aplicarea produselor variaza, pana la cea mai buna masca pentru fata in functie de nevoile individuale.
Reguli esentiale pentru toate tipurile de piele
Desi toata lumea are nevoi unice in ceea ce priveste ingrijirea pielii, exista cateva produse si practici de baza pe care oricine le poate incerca pentru a-si imbunatati pielea.
Prima regula a unei bune ingrijiri a pielii este sa o mentii simpla.
Potrivit lui Khatra Paterson, proprietara KP Aesthetics, cel mai bine este sa ramai la bazele:
demachiant
crema hidratanta
protectie solara
consum de apa
dieta echilibrata
Ingrijirea pielii simpla inseamna, de asemenea, utilizarea unei cantitati suficiente de produs.
„Nu exista beneficii in utilizarea unor cantitati mari de produse, cu exceptia protectiei solare”, spune Paterson.
Lunba Khan-Salim, MD, de la Time to Bloom, este de acord. „Utilizarea prea multor produse poate, de fapt, sa provoace probleme ale pielii”, spune ea.
Pe langa mentinerea rutinei simple, expertii ofera cateva sfaturi pentru a excela in ingrijirea pielii.
Foloseste produsele pentru fata in ordinea corecta.
Exfoliaza o data pe saptamana.
Foloseste intotdeauna SPF.
Bea apa multa.
Nu uita de gat si decolteu.
Care este ordinea corecta pentru regimul tau de ingrijire a pielii?
Foloseste aceasta regula simpla: produsele ar trebui aplicate de la cele mai usoare la cele mai grele.
„Gandeste-te la regimul tau zilnic de ingrijire a pielii ca la un sandwich: painea de pe ambele parti este demachiantul si crema hidratanta, iar partea grozava din centru este serul tau”, spune Diane Ackers, esteticiana la Doctors Formula.
Exfoliere
Exfolierea ajuta la indepartarea celulelor moarte ale pielii, dar exfolierea excesiva poate face ca pielea sa reactioneze prin producerea excesiva de sebum sau aparitia eruptiilor.
Cel mai bine este sa o faci o data pe saptamana.
Protectie solara
Foloseste intotdeauna SPF.
Potrivit Asociatiei Americane de Dermatologie (AADA), daunele cauzate de soare sunt una dintre principalele cauze ale:
ridurilor
petelor de varsta sau hiperpigmentarii
pielii lasate sau flasce
venelor paianjen
tenului neuniform
Hidratare
Hidratarea este esentiala pentru o piele sanatoasa si stralucitoare. Pielea deshidratata poate fi uscata, iritata si terna.
Bea lichide pe parcursul zilei, inclusiv electroliti, pentru a mentine un nivel ridicat de hidratare.
Aici puteti vedea & achizitiona produsele Mayie, potrivite pentru orice tip de ten, cu 5% cashback.
Nu doar pentru fata
Gatul si decolteul tau, adica pielea de pe piept, au nevoie, de asemenea, de atentie. Aceste zone deseori neglijate sunt, de asemenea, predispuse la daune cauzate de soare si la semne de imbatranire.
Ingrijirea pielii la nivelul urmator
Daca vrei sa-ti imbunatatesti rutina de ingrijire a pielii, incearca sfaturile de mai jos.
Curata dublu.
Foloseste toner.
Mareste aportul de vitamina C.
Incearca retinol.
Perfectioneaza-ti tehnica de hidratare.
Evita apa fierbinte.
Hrana potrivita pentru o buna ingrijire a pielii).
Ofera-ti un masaj facial.
Curatare dubla
Utilizarea a doua demachiante ajuta la indepartarea impuritatilor, machiajului si sebumului acumulate peste zi.
„Prima curatare poate doar sa miste murdaria pe fata, astfel incat, facand-o de doua ori, ajungi sa cureti mai profund porii”, explica Deborah Mitchell, proprietara Skincare Heaven.
Foloseste toner
Adaugarea tonerului in rutina ta iti ofera o alta ocazie de a curata si echilibra tenul. Tonerele restabilesc nutrientii pe care demachiantul i-ar fi putut indeparta.
Vitamina C
Dupa ce te-ai demachiat si ai aplicat tonerul, serul cu vitamina C este urmatorul pas.
Conform unei revizuiri din 2017, vitamina C poate ajuta la productia de colagen si la estomparea hiperpigmentarii sau a petelor intunecate. Ca antioxidant, poate, de asemenea, sa reduca stresul oxidativ cauzat de expunerea la soare.
Este cel mai bine sa aplici vitamina C dimineata.
Retinol
Apoi, foloseste retinolul seara. Acesta poate preveni acneea si ajuta la incetinirea procesului de imbatranire.
Retinolul poate provoca iritatii pentru anumite tipuri de piele si afectiuni. Verifica cu dermatologul tau sau efectueaza un test pe o mica portiune de piele inainte de a-l incerca.
Hidrateaza ca un profesionist
Da, exista un mod corect de a aplica crema hidratanta.
Maseaza-ti crema hidratanta pe fata si gat intr-o miscare ascendenta, indepartandu-te de centrul fetei.
Aici puteti vedea & achizitiona produsele Mayie, potrivite pentru orice tip de ten, cu 5% cashback.
Curatare cu apa rece
Apa fierbinte este prea intensa pentru fata ta. Foloseste apa calduta sau rece si evita spalarea fetei la dus daca nu scazi temperatura.
Frumusete comestibila
Vitaminele si schimbarile in dieta iti pot transforma pielea. Multi experti cred ca lactatele si carbohidratii pot inflama pielea pentru unii oameni. Experimenteaza pentru a gasi alimentele care iti ofera cea mai buna stralucire.
Masaj facial
Un masaj facial sau un roller facial poate ajuta la reducerea inflamatiilor pielii. Un instrument de masaj poate creste fluxul sanguin, determinand o improspetime a fetei.
Sfaturi pentru machiaj
Foloseste un balsam de curatare si o carpa pentru a indeparta machiajul. Expertii sunt de acord ca aceasta tehnica este mai eficienta decat servetelele demachiante.
Nu uita sa iti pastrezi pensulele de machiaj curate. Bacteriile se pot acumula pe pensule si pot cauza congestie si eruptii.
Sfaturi pentru ingrijirea pielii grase
Iata cateva sfaturi profesionale pentru a tine sub control excesul de sebum:
Nu exagera cu mastile de fata care reduc sebumul si alte produse de uscare.
Exfoliaza o data sau de doua ori pe saptamana.
Evita cremele hidratante; incearca in schimb un gel mai usor.
Foloseste un primer sau o baza de machiaj cu proprietati matifiante.
Serurile cu niacinamida te pot ajuta sa reduci productia de sebum.
Sfaturi pentru ingrijirea pielii uscate
Incearca aceste sfaturi pentru a mentine pielea hidratata:
Hidrateaza pielea umeda pentru a bloca umiditatea.
Evita apa fierbinte.
Redu consumul de cafeina si sare; acestea pot agrava pielea uscata.
Ai mereu la tine un balsam de buze; buzele tale se vor usca probabil pe parcursul zilei.
Hidrateaza-te cu o masca de fata o data pe saptamana, urmata de aplicarea cremei hidratante.
Uleiul facial — aplicat seara, dupa crema hidratanta — este cel mai bun prieten al tau.
Sfaturi pentru ingrijirea pielii mixte
Daca pielea ta este atat grasa, cat si uscata in zone diferite sau in momente diferite, s-ar putea sa ai o piele mixta.
Opteaza pentru produse delicate care nu vor agrava pielea. Favorizeaza produsele hidratante care nu contin alcool.
Exfoliaza usor. In timp ce exfolierea saptamanala este excelenta pentru pielea grasa, poate inrautati zonele uscate. Fa-o cu moderatie si extinde perioada dintre sesiunile de exfoliere, daca este necesar.
Sfaturi pentru ingrijirea pielii normale
Foloseste o lotiune sau o crema seara, in loc de un gel hidratant.
Protejeaza-ti pielea cu o rutina constanta care include un SPF de 30 sau mai mare.
Sfaturi pentru ingrijirea pielii cu tonuri mai inchise
Tonurile de piele mai inchise pot necesita o ingrijire specifica din cauza cantitatii crescute de melanina.
Foloseste un SPF 30 sau mai mare. Tonurile mai inchise de piele, cu un continut crescut de melanina, pot fi predispuse la daune cauzate de soare.
Abordeaza hiperpigmentarea. Incearca un ser iluminator sau alt tratament tintit.
Trateaza acneea de la inceput. Persoanele cu tonuri mai inchise de piele pot avea un risc mai mare de pete si cicatrici cauzate de acnee daca aceasta nu este tratata devreme.
Sfaturi pentru ingrijirea pielii cu tonuri mai deschise
Tonurile de piele mai deschise pot fi extrem de susceptibile la daunele solare.
Foloseste un SPF 30 sau mai mare, chiar si cand este innorat.
Fii atent(a) la rozacee. Aceasta afectiune este comuna la tonurile mai deschise de piele.
Semnele rozaceei includ:
piele inrosita
iritatii la nivelul ochilor
mici umflaturi rosii
Aici puteti vedea & achizitiona produsele Mayie, potrivite pentru orice tip de ten, cu 5% cashback.
Sfaturi si trucuri de la profesionisti
Acum ca am acoperit elementele de baza, sa intram in detalii. Iata cateva sfaturi mai putin cunoscute de la profesionisti.
Fa lucrurile incet: Asteapta cateva minute intre aplicarea produselor pentru a maximiza eficacitatea acestora.
Ai rabdare: Da pielii tale timp sa se adapteze la noile produse inainte de a le schimba.
Schimba rutina: Ajusteaza-ti rutina de ingrijire a pielii in functie de ciclul tau, de anotimpuri si de varsta.
Previne ridurile din jurul gurii: Incearca sa aplici crema pentru ochi si in jurul buzelor.
Consuma alimente hidratante: Adauga alimente hidratante in dieta ta.
„Mananca pepene rosu, castraveti si telina pentru a adauga hidratare din interior catre exterior”, recomanda dermatologul Shari Marchbein.
Ce ar trebui sa eviti
Sa nu facem lucrurile complicate. Pielea ta se poate descurca singura in multe cazuri, dar exista cateva greseli pe care ar trebui sa le eviti.
Nu exagera: Incearca sa nu te lasi dus(a) de val cu produsele noi. Aplicarea prea multor produse active poate irita pielea.
Nu iti atinge fata: Nu pune mana pe fata. Aceasta este cea mai rapida cale de a aduce bacterii pe piele.
Nu stoarce cosurile: Desi poate fi tentant, stoarcerea cosurilor poate cauza cicatrici si rani.
Nu sari peste curatare: Curata-ti fata in fiecare dimineata si seara pentru a indeparta murdaria acumulata.
Nu uita de gat: Aplica produsele si pe gat si pe decolteu pentru a preveni semnele de imbatranire.
Aceste sfaturi si trucuri sunt menite sa te ajute sa ai grija de pielea ta, indiferent de tipul sau nevoile ei. Adoptand o rutina de ingrijire personalizata, poti contribui la mentinerea unui ten sanatos si radiant.
Ingrijirea pielii in functie de anotimp
Pielea ta poate reactiona diferit in functie de anotimp. Iata cateva sfaturi pentru a-ti adapta rutina de ingrijire a pielii in functie de schimbarile climatice:
Iarna: Pielea are tendinta de a deveni mai uscata in timpul iernii din cauza aerului rece si a vantului. Foloseste creme mai hidratante si evita dusurile fierbinti care pot usca pielea.
Vara: In timpul verii, transpiratia si umiditatea pot contribui la aparitia eruptiilor. Foloseste produse de curatare usoare si aplica un SPF rezistent la apa.
Indiferent de anotimp, mentinerea unei rutine constante de ingrijire a pielii este esentiala pentru a avea o piele sanatoasa si radianta pe tot parcursul anului.
A avea o piele frumoasa si sanatoasa necesita munca si o rutina constanta de ingrijire. Fie ca este vorba despre piele grasa, uscata, normala sau mixta, cheia este sa gasesti produsele si tehnicile potrivite care functioneaza pentru tine.
Ingrijirea corecta a pielii nu este intotdeauna usoara. Aminteste-ti: A tanji dupa o „piele perfecta” este aproape inutil.
„O mare parte din ceea ce vedem pe retelele sociale si in publicitate este filtrat, retusat si editat. Nu exista perfectiune in piele”, spune Khan-Salim. „Cu totii avem imperfectiuni, pete si anxietati. Este normal si este uman. Invata sa iubesti pielea in care te afli.”
SUPER CONCURS CA SA AJUNGETI IN COREEA & JAPONIA: Cumparand in valoare de minimum 100 de lei produse de pe mayie.ro in perioada 15 august - 13 septembrie, numarul de comanda intra automat in cursa atat pentru o excursie de neuitat in cele 2 destinatii, cat si pentru 10 premii de beauty & skincare puse la bataie.
Aici puteti vedea & achizitiona produsele Mayie, potrivite pentru orice tip de ten, cu 5% cashback.