Despre magazin

Cora este un retailer belgian, detinut de Louis Delhaize Group, ce functioneaza in Franta (incluzand Martinica, Guadelupa si Guiana Franceza), Belgia, Romania si Luxemburg.

Categoriile pe care le gasiti pe cora.ro sunt: Produse proaspete / Bacanie / Diete speciale si suplimente / Bauturi si tutun  / Bebe & Copii / Sanatate & Frumusete / Casa, auto si bricolaj / Petshop / IT, telefoane & gaming / Electronice & Electrocasnice / Fashion / Timp liber. 

Grupul Louis Delhaize are o istorie impresionanta, inceputa in anul 1850 de Louis Delhaize, unul dintre cei trei fii ai negustorului belgian de vinuri Jaques Delhaize. Alti doi frati au creat grupul Fratii Delhaize, supranumit Leul Delhaize, in acest moment fiind concurentul sau in Belgia. La inceputul secolului XX, doi dintre mostenitorii lui Louis Delhaize au trecut frontiera in Franta si au inceput aici afaceri diferite, care ulterior s-au apropiat si s-au transformat in ceea ce inseamna astazi grupul Louis Delhaize.
Primele hipermarketuri cora au fost deschise in Franta si in Belgia in anul 1970. In prezent, grupul are cateva zeci de hipermarketuri in Franta, Belgia, Luxemburg si Romania si detine supermarketuri, magazine online, magazine pentru animale, casa si gradina si magazine de tip drive in Franta, Belgia, Luxemburg si Romania. In Romania, grupul detine doar hipermarketurile Cora.

In Romania exista 10 hipermarketuri Cora — 4 in Bucuresti (Lujerului, Pantelimon, Sun Plaza si Alexandriei), 2 in Constanta si cate unul in urmatoarele orase: Cluj-Napoca, Drobeta-Turnu Severin, Bacau, Ploiesti. 

Grupul Louis Delhaize a mai detinut in Romania si lanturile de supermarket-uri Profi si Albinuta. Primul hipermarket Cora din Romania a fost deschis la 1 octombrie 2003, pe locul unde era fabrica de betoane Granitul, in urma unei investitii de 50 de milioane de euro.

Reteaua de hipermarketuri Cora a realizat in 2008 vanzari de 400 milioane euro cu 3 magazine operationale.

In 2013, Cora a lansat platforma cora.ro, fiind primul mare lant comercial cu livrare tip drive din Romania. Astazi, reteaua punctelor coraDrive functioneaza  la nivelul celor 4 magazine din Bucuresti. Serviciul cora.ro cu livrare la domiciliu este disponibil in Bucuresti, Constanta, Cluj, Bacau, Ploiesti si localitatile limitrofe. Filosofia Cora Romania ii are in centru pe consumatori, carora le ofera o gama variata de produse, la preturi accesibile.

Aproximativ 2.500 de persoane lucreaza astazi pentru Cora in Romania.

Cifra de afaceri Cora:

2009: 330 milioane euro

2012: 359 milioane euro

2021: 1550 milioane euro

Cora a inchis anul 2021 cu afaceri de 1,55 mld. lei, cu 5% mai mici decat in 2020, fiind singurul retailer pe minus in al doilea an de pandemie. Mai mult, pierderile nete au fost de 43 mil. lei, fata de 4,8 mil. lei profit net in 2020. Pe de alta parte, Carrefour a obtinut local in 2022 vanzari cu TVA de 2,6 mld. euro.

Potrivit specialistilor, aceasta ar fi cea mai mare tranzactie de pe piata alimentara din ultimii 10 ani. In 2023, Carrefour a anuntat ca va prelua magazinele Cora din Romania.