70 de sfaturi de beauty si skincare pentru 2024: despre cum sa iti ingrijesti pielea direct de la experti in domeniu

70 de sfaturi de beauty si skincare pentru 2024: despre cum sa iti ingrijesti pielea direct de la experti in domeniu

31.03.2024 | Coduri de reducere, Lifestyle

Atunci cand vine vorba de ingrijirea pielii si de ritualuri de frumusete, poate ca multe dintre noi consideram ca nu avem timpul necesar sau ca este nevoie de o intreaga “suita” de produse care mai de care mai costisitoare. In fond, nu este vorba de asta. 

Poti folosi chiar produse foarte putine, calitative, si care sa iti aduca multe impliniri pe termen lung, iar aici ne referim nu doar tenului tau, ci si modului tau de viata si a felului in care te vei simti. Oare nu-i asa ca atunci cand te simti frumoasa, ingrijita, simti ca radiezi energie si o stare foarte buna? 

A avea grija de tenul tau si a-ti face un ritual de frumusete si de ingrijire a pielii nu doar ca te vor ajuta sa te simti mai tanara, ci te vor face sa zambesti mai mult, sa dormi mai bine, sa te bucuri mai mult de tine, sa fii mai prezenta pentru tine si, implicit, pentru cei din jurul tau. Printre zeci si mii de sfaturi de frumusete si de ingrijire a pielii, noi le-am ales pe cele care ni s-au parut cele mai bune pentru tine. 

 

Ca magazin de referinta, vom recomanda pentru toate produsele din articolul de azi, Notino, unde poti gasi absolut tot ce ai nevoie in materie de beauty si ingrijirea pielii tale si vei beneficia automat de 3% cashback la fiecare achizitie online. De asemenea, prin CashClub, ai parte de coduri de reducere si cupoane exclusive la Notino, pe care le poti gasi aici

Iata ce ne spun expertii in domeniile beauty si skincare privind tips&tricks despre cum sa te ingrijesti mai bine si sa iti intretii frumusetea si tineretea!:

Sfaturi de ingrijire a pielii direct de la cei mai bun specialisti in domeniul skincare 

1. Retinolul pentru pielea ta sau vitamina A

Vitamina A este ingredientul antirid durabil care fascineaza pe toata lumea, dar daca va faceti griji cu privire la iritatia initiala pe care o poate provoca in anumite cazuri, dermatologul dr. Elyse Love sugereaza aplicarea unui strat foarte subtire de substanta hidratanta mai intai, inaintea aplicarii unui strat subtire de retinol/retinoid cateva minute mai tarziu. La final se recomanda reaplicarea primului strat hidratant. “Este ca si cum ai face un sandvis”, explica doctorul Love. Acesta subliniaza ca crema hidratanta creeaza un tampon care va dilua retinolul in primele saptamani. 

Aici gasesti produsul de care ai nevoie. 

2. Direct de la frigider

Daca suferiti de arsuri solare, dermatologul dr. Stefanie Williams ne recomanda ca in aceasta vara sa pastram un spray/apa termal/a in frigider. Cum il folosim in caz de nevoie? Imbibam un servetel curat cu sprayul termal si il aplicam peste zona afectata. 

Aici gasesti produsul de care ai nevoie. 

 

3. Sa nu uitam de lapte!

 

Expertul in ingrijirea pielii Ole Henriksen ne recomanda sa inghetam laptele intr-o tava de cuburi de gheata si sa masam fata cu aceste cuburi infasurate intr-o bucata de muselina. Henriksen ne spune ca “aceste cuburi de lapte inghetat vor indeparta celulele moarte si vor stimula circulatia, oferind un efect de lifting instantaneu!”.

Aici gasesti produsul de care ai nevoie. 

 

4. Atentie la mastile cu argila! 

 

Mastile de argila sunt excelente pentru absorbtia impuritatilor si pentru curatarea porilor, dar, contrar credintei populare, nu trebuie sa astepti sa se usuce si sa crape pe pielea fetei, inainte de a fi indepartate. De ce? Pentru ca va deshidrata absolut toate tipurile de ten, in special vor dauna pielii mature, uscate si foarte delicate. 

Aici gasesti produsul de care ai nevoie. 

 

5. Neaparat ser! 

Daca nu folosesti deja un ser, incepe acum. Serurile contin un procent mai mare de ingredinte active intr-o formula mai penetranta decat o crema, ceea ce inseamna ca pot aborda problemele specifice ale pielii. Specialistii ne recomanda sa aplicam serul inainte de crema de hidratare si de SPF.Iar daca va ingrijoreaza costul unui astfel de produs, se pare ca Nivea Cellular Anti-Age Concentrated Face Serum a iesit fruntas cand s-au testat 25 de seruri hidratante. 

Aici gasesti produsul de care ai nevoie. 

 

6. Foloseste produsele de infrumusetare inainte de termenul de expirare 

 

Te-ai intrebat vreodata ce inseamna micul simbol cu borcanul deschis de pe ambalajele produselor tale de ingrijire a pielii? Esta PAO (perioada dupa deschidere) si aceasta se refera la cate luni produsul este in regula pentru a fi folosit dupa deschidere. De exemplu, “12M” inseamna ca ar trebui sa renunti la el dupa 12 luni dupa ce ai rupt sigilul. De ce? Deoarece in cazul in care conservantii unui produs nu mai functioneaza, acesta poate deveni contaminat, ducand la iritatii ale pielii sau chiar la o infectie bacteriana. Apoi, exista toti acei ingredienti activi care s-ar putea sa se fi deteriorat in timp, facand aplicarea inutila. 

 

7. Incearca un nou instrument 

 

Daca ai introdus o rola de jad in rutina ta de ingrijire a pielii, dar nu observi niciun beneficiu de reducere a umflaturilor si a luminozitatii, incearca sa schimbi cu o piatra de masaj gua sha curbata, dar ascutita. "Gua Sha actioneaza mai in profunzime decat o rola de jad si este o metoda mult mai eficienta de stimulare a microcirculatiei", explica Katie Brindle, practicant de medicina chineza si fondator al Metodei Hayo'u. Punctele de pe un gua sha pot fi, de asemenea, folosite pentru a activa punctele de acupresura faciala, o tehnica folosita de secole in medicina chineza pentru a calma mintea, a stimula circulatia si a ameliora problemele cu sinusul. 

Aici gasesti produsul de care ai nevoie. 

 

8. Sfanta muselina 

Daca pielea ta este prea sensibila pentru exfolianti chimici sau fizici, incearca sa folosesti o carpa de muselina atunci cand iti indepartezi demachiantul. Textura usor abraziva va indeparta celulele moarte ale pielii fara a provoca iritatii, si, in plus, muselinele sunt o alternativa excelenta eco-friendly pentru dischetele de bumbac de unica folosinta.

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

9. Minutul de aur

Imediat dupa ce iti speli fata si o stergi usor cu un prosop, pielea ta este cea mai vulnerabila la deshidratare printr-un proces numit osmoza. "Ai o fereastra de 60 de secunde inainte ca evaporarea apei sa apara", explica dermatologul celebru Renée Rouleau. 

Cum salvezi situatia? "Aplicand primul tau produs de ingrijire a pielii in aceasta perioada valoroasa de timp, vei mentine hidratarea in piele”, ne spune dermatologul.

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

10. Tehnica DIY (do it yourself) pentru reducerea umflaturilor

Pentru a elimina retentia de apa pentru pometii mai bine definiti, specialistul brandului Suqqu, Shumana Begum, sugereaza sa facem cu ambele maini un pumn si sa folosim articulatiile secunde ale degetelor pentru a apasa in sus pana cand acestea se afla sub pometi. Apoi trebuie sa duci pumnii in sus si in jos in miscari mici pentru a masa muschii si a stimula pielea, apoi gliseaza lateral catre ureche, aducand miscarea in jos spre gat pentru a drena.

11. Grija cu murdaria de pe telefon

Acneea de adult care apare in zona obrajilor si a maxilarului ar putea fi cauzata de telefoanele murdare care sunt tinute direct pe piele, atunci cand le folosim pentru a vorbi, spune dermatologul cosmetic Dr. Sam Bunting. Aceasta avertizeaza ca apelurile lungi ar putea irita eruptiile. "Folositi servetele antibacteriene pentru a va tine telefonul curat", ne recomanda doctorul. 

Servetelele fara alcool si fara clor nu vor distruge ecranul. De asemenea, specialistul ne recomanda folosirea unui produs care contine acid salicilic pentru a controla zonele inflamate.

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

12. Fii “Zeita verde”

Daca vrei sa ai o rutina ta de ingrijire a pielii eco-friendly, dar nu stii de unde sa incepi, verifica terracycle.com. Mai multe branduri s-au inscris in acest program de reciclare care schimba regulile jocului (Garnier, Maybelline si Deciem, sunt doar unele dintre ele), permitand clientilor sa lase ambalajele greu de reciclat la punctele de colectare desemnate din intreaga tara. Apoi de aici poti procura discuri demachiante reutilizabile. 

13. Fii atent atunci cand cumperi produse de ingrijire a pielii 

Este cunoscut ca majoritatea produselor de frumusete din magazine sunt amplasate pe rafturi in functie de pret. "Marcile mai scumpe sau cele cu cea mai mare marja de profit, sunt plasate la nivelul ochilor; marcile mai accesibile sunt mai jos, aproape de picioarele tale", explica directorul executiv al Retail Vision, John Ibbotson. Ceea ce inseamna ca unii cumparatori pe pilot automat ar putea cheltui mai mult decat cei curiosi doar prin faptul ca nu se uita in jos.

Nu uita ca prin CashClub, ai parte de coduri de reducere si cupoane exclusive la Notino, magazin de produse beauty&skincare, pe care le poti gasi aici

14. Descifreaza CBD-ul

CBD-ul (cannabidiolul) are puteri antiinflamatorii si capacitatea de a reduce productia de sebum in pielea predispusa la acnee, dar e foarte important sa va asigurati ca veti cumpara un produs corect. Daca eticheta indica ulei de seminte de canepa in loc de CBD, produsul va fi bogat in Omega 3 si 6 si aminoacizi pentru a hrani si intari pielea, dar va contine fie putin, fie deloc CBD. 

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

15. Schimba-ti produsul de curatare a tenului

Ia-ti un moment sa te gandesti cum se simte pielea ta dupa curatare. Daca este uscata sau tensionata, incearca sa iti schimbi produsul de curatare obisnuit cu un balsam de curatare pe baza de ulei, mai ales in sezonul rece, cand temperaturile foarte scazute si sistemul de incalzire prin centrala din casa pot lasa pielea uscata. 

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

16. Nu neglija zona gatului! 

Cu alte cuvinte, specialistii ne recomanda sa ne tratam zona gatului precum o extensie a fetei noastre. Aceasta zona este mai predispusa la cute si riduri din cauza unghiului in care ne uitam adesea la ecranele noastre (se numeste „gat tehnologic”), deci este important sa aplicam rutina de ingrijire a pielii pana in zona pieptului in fiecare dimineata si seara.

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

17. Specialistii recomanda tehnologia cu LED-uri

S-ar putea sa arate putin ciudat cand le porti, dar mastile cu LED-uri pentru uz casnic contribuie la o reintinerire excelenta a pielii  fara vizite scumpe la o clinica. Lumina rosie este un stimulator dovedit al colagenului, in timp ce lumina albastra distruge bacteriile care cauzeaza acneea. Specialistii recomanda ca produs Dr. Dennis Gross Spectralite FaceWare Pro, care ofera ambele beneficii.

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

18. Imbunatateste-ti machiajul

In general, consideram ingrijirea pielii si machiajul ca fiind doua categorii separate, dar cofondatoarea The INKEY List, Colette Laxton, spune ca acestea se completeaza reciproc. "Amestec un ser hidratant in fondul de ten lichid pentru a combate aspectul de tort. Ideal ar fi unul cu acid poliglutamic, care (la fel ca acidul hialuronic si glicerina) este un umectant care atrage umiditatea din atmosfera, creand un finish stralucitor."

Aici gasesti produsul de care ai nevoie. 

19. Fata de perna este fata ta! 

Evita aparitia acneei curatand-ti lenjeria si pernele cel putin o data pe saptamana, impreuna cu (daca folosesti) masca ta de ochi: celulele moarte ale pielii, uleiul si bacteriile pot sa se acumuleze pe suprafetele acestora si sa se transfere inapoi pe piele, astupand porii si declansand aparitia acneei. Intotdeauna spala-ti parul dupa un antrenament sportiv, spune esteticiana clinica si fondatoarea clinici de piele Mortar & Milk, Pamela Marshall: "Dormitul cu parul murdar este interzis din acelasi motiv, iar samponul uscat nu este raspunsul," ne spune ea.

20. Repara "drinkles"

Daca ai observat aparitia unor linii mici, acestea ar putea sa nu fie riduri. "Ar putea fi „drinkles”, care sunt riduri mici cauzate de deshidratare," explica esteticiana faciala si fondatoarea Skingredients, Jennifer Rock. "Aceasta conditie a pielii este usor de corectat cu ingrediente care hidrateaza precum acidul hialuronic si glicerina, care au abilitati umectante, permitandu-le sa se lege de apa si sa o retina in piele."

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

21. Culca-te devreme, dar… 

Fondatorul Zelens, Dr. Marko Lens, are niste sfaturi foarte clare de ingrijire a pielii: stai mai mult in dormitor! "Studiile arata ca relatiile sexuale regulate pot imbunatati tenul prin cresterea fluxului sanguin si contribuie, de asemenea, la reducerea nivelurilor de hormoni de stres precum cortizolul, care pot avea un efect negativ asupra colagenului," explica el. 

 

Nu uita ca prin CashClub, ai parte de coduri de reducere si cupoane exclusive la Notino, magazin de produse beauty&skincare, pe care le poti gasi aici.

Sfaturi de frumusete pentru machiajul ideal 

22. Conecteaza punctele

Cand vine vorba de neutralizarea rosetii si a decolorarii, fondul de ten cu acoperire completa este o alegere evidenta. Dar nu este nevoie sa acoperi fiecare centimetru al pielii tale, conform directorului de arta pentru cosmeticele Hourglass, Marc Reagen. "Aplica pe zonele care au cea mai mare nevoie de ajutor, apoi „conecteaza punctele” prin tamponare cu o pensula," spune el. 

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

23. Sensibilitate la fardul de pleoape

Dermatologul Dr. Harold Lancer sfatuieste persoanele cu piele sensibila sa foloseasca farduri de pleoape in tonuri pamantii. "Acestea au mai putin pigment", explica el, "astfel ca nu vor fi la fel de iritante ca nuantele mai inchise si metalice."

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

24. Doua straturi de blush

Make-up artistul Kenneth Soh ne spune cate ceva despre crearea unei pieli luminoase. Acesta recomanda aplicarea blush-ului in doua straturi: unul sub si unul peste fondul de ten pentru un "finish moale, fara margini". Specialistii de beauty recomanda blush-ul lichid-gel ModCon de la KVD Beauty.

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

25. Aplicarea pudrei in zona T

Data viitoare cand aplici pudra in zona T (frunte, nas si barbie), foloseste o pensula curata pentru amestecarea fardului de pleoape pentru a ajunge in dreptul nasului, in jurul narilor, peste barbie si intre sprancene, sugereaza makeup artistul Gina Kane.

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

26. Buzele rosii 

Cel mai bun mod de a purta un ruj rosu de impact? Cu incredere, spune ambasadorul marcii Max Factor, Caroline Barnes. "Da, poate fi nevoie de curaj sa-l aplici, dar rujul rosu creeaza un aspect puternic pentru petreceri care iti va ridica instant starea de spirit." Rujul Pure Colour Desire Rouge Excess de la Estée Lauder vine intr-o gama variata de nuante de rosu si roz. 

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

27. Rosul potrivit

Ai incredere, dar totusi ai nevoie de putina indrumare? Daca iti place un make-up clasic, evita orice nuanta prea albastra, deoarece poate face pielea palida sa para galbena. Makeup artistul Tania Grier recomanda rosul corai, care “ridica” tenul deschis. 

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

28. Luminozitate fara ulei

Daca tenul tau gras te face sa fii anti-lumina, nu exclude iluminatorul inca. In loc de creme iluminatoare, incearca sa folosesti pudra de fata cu cateva nuante mai deschise decat baza ta pentru a accentua zonele inalte ale fetei (pometii, arcul sprancenelor si varful nasului). 

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

29. Elementele de baza ale pensulei

Daca o pensula de machiaj este instrumentul tau preferat pentru aplicarea fondului de ten, asigura-te ca periile sunt sintetice. Absenta cuticulelor (pe care le au firele de par naturale) face fibrele sintetice mai putin poroase, ceea ce inseamna ca machiajul lichid este transferat pe piele in loc sa fie absorbit de pensula. Incearca pensula de machiaj pentru fata Real Techniques Expert Face.

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

30. Foloseste-ti degetele mari

Pentru o culoare naturala pe obraji, makeup artista de la Hollywood, Jillian Dempsey, sugereaza sa zambesti, apoi sa aplici o picatura de blush cremos pe partea cea mai inalta a obrazului folosind degetul mare. "Vei arata ca Coco The Clown pentru o secunda, dar apoi poti folosi degetul mare sa intinzi marginile."

31. Idee de makeup: Fumuriul simplu

Vrei un machiaj ochi fumurii rapid? Umple pleoapa de la linia genelor la pliul pleoapei cu un creion khol cremos, estompeaza marginile cu o pensula de estompare, apoi preseaza o umbra libera sclipitoare peste. Et voila! Incearca sa experimentezi cu nuante nude si bronz prima data - culorile mai inchise permit mai putin spatiu pentru greseli!

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

32. Rozul perfect

In cautarea rujului perfect roz care sa-ti complimenteze tonul pielii? Trage-ti buza in jos si gaseste cea mai apropiata nuanta de gingii. Nu ne crezi? Incearca.

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

33. Blush si pe nas

Traverseaza cu blush-ul pe care-l aplici pe obraji si nasul. "Va da o culoare placuta intregii fete," spune Warren Dowdall, makeup artist senior pro la Bobbi Brown. 

Aici poti vedea colectia variata de blush-uri de pe Notino. 

34. Trucuri de make-up 

Nu simti ca ai un ochi bine definit? Incearca sa te uiti in oglinda si sa-ti inclini incet capul inapoi pana cand umbra iese in evidenta, apoi foloseste asta ca ghid pentru a adauga mai multa adancime cu o nuanta mai intunecata.

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

35. Contureaza corect

Iata un truc magic pentru a obtine buze mai pline: traseaza conturul de la colturile gurii spre varful arcului cupidon, nu in jos. Vei fi uimita de diferenta pe care o face. 

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

35. Stralucire de lunga durata

Iti place un machiaj la ochi stralucitor? Incearca sa aplici fardul de pleoape cu degetele in loc sa folosesti pensula pensula. Uleiurile naturale din varfurile degetelor noastre sunt un agent de legare fantastic pentru particulele stralucitoare, iar apasarea (in loc de stergere) le va minimiza caderea.

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

Nu uita ca prin CashClub, ai parte de coduri de reducere si cupoane exclusive la Notino, magazin de produse beauty&skincare, pe care le poti gasi aici

36. Fixeaza rujul

Makeup artistul celebru Hannah Martin foloseste trucul vechi de secole de a-si fixa produsul de buze cu pudra translucida. "Aplica pudra direct pe buze folosind o pensula pufoasa," explica ea. "Sau poti incerca sa treci pudra printr-un servetel cu un singur strat daca iti este teama sa nu exagerezi."

37. Bronzul prin cifre

Cand vine vorba de bronzer-ul cu aspect natural, aminteste-ti de "regula celor trei". Imprastie-l in jurul marginii exterioare a fruntii, prin tample si inapoi peste pometi, si apoi inapoi din nou pe jos de-a lungul liniei maxilarului. Aceasta forma "trei" acopera toate zonele expuse natural la soare.

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

38. Liner mixt

Creionul pur negru pentru ochi poate crea un efect aspru si poate face ca ochii sa para mai mici. Incearca sa amesteci creioanele gel negru si maro pe partea din spate a mainii tale pentru a obtine o nuanta mai flatanta.

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

39. Bijuterii in nuanta pielii

Care este nuanta pielii tale? poate parea una dintre intrebarile fara raspuns ale vietii, dar nu trebuie sa fie asa. Pur si simplu incearca niste bijuterii aurii si argintii, apoi decide care te avantajeaza cel mai mult. Daca vei opta pentru aur, probabil esti cu ton cald. Daca vei fi sedusa de argint, atunci esti cu ton rece.

40. Echilibreaza-ti sprancenele

Uita de conturare, nimic nu avantajeaza forma fetei mai mult decat forma corecta a sprancenelor. "Un arc inalt adauga structura si lungime unei fete rotunde," explica experta in sprancene de la Benefit, Lauren Hogsden, "in timp ce un arc scazut imparte o fata mai lunga." 

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

41. Instrumente ascutite pentru sprancene 

Forfecutele ascutite sunt o necesitate atunci cand smulgi sprancenele, spune fondatoarea Rubis Tweezers, Fides Baldesberger. "Exista riscul ca firele de sprancene sa se rupa sau sa alunece complet din mana atunci cand le folosesti pe cele contondente." Experta recomanda folosirea unei placi de slefuire grosiera pentru a mentine foarfeca proaspata, apasand usor placa intre varfurile foarfecelor si trecand-o prin ele de la un capat la altul. "Apoi, tine foarfeca inchisa si slefuieste varful inclinat intr-o singura miscare de-a lungul marginilor", ne spune specialista. 

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

42. Atentie la rezistenta la apa

Mascara rezistenta la apa este excelenta pentru definirea genelor care rezista pe termen lung si care nu se pot sterge cu lacrimi, ploaie sau inot (expertii beauty recomanda in acest sens mascara Revlon Volumazing Mascara Waterproof Blackest Black), dar face genele mai rigide si mai predispuse la indoire si rupere. Intotdeauna se recomanda neaparat indepartarea acesteia la sfarsitul zilei folosind un demachiant bun pe baza de ulei.

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

43. Makeup in deplasare?

Daca te afli adesea in situatia de a aplica machiajul in timpul unei deplasari, investeste intr-o geanta de machiaj. Directorul de frumusete al Good Housekeeping, Eve Cameron, nu ar renunta la bareMinerals Complexion Rescue Hydrating Foundation Stick. "Este hidratant, deci nu devine dens sau se adanceste in pori. Am descoperit cateva nuante (una pentru vara, una pentru iarna) care se amesteca perfect in pielea mea pentru acoperirea rosetii, fara greutate."

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

44. Amesteca-ti propria baza

Simti ca vrei o baza mai usoara dar ai doar un fond de ten cu acoperire completa la indemana? Make-up artistul Bryony Blake sugereaza sa amesteci corectorul cu crema ta de zi pentru un aspect usor, perfect pentru zilele in care pielea arata bine.

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

45. Protejeaza-ti buzele

Atunci cand investesti intr-un balsam de buze hranitor, verifica si certificarile SPF. "Pielea de pe buze este semnificativ mai subtire decat cea de pe restul corpului tau", explica dermatologul consultant la Clinica Cadogan, Dr. Anjali Mahto. "Asta inseamna ca este mai susceptibila la daunele cauzate de razele UVA si UVB." 

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

46. Un mic secret pentru pometii tai 

De multe ori invatam sa aplicam fardul de obraz pe pometi, dar acestia pot sa coboare putin odata cu inaintarea in varsta. Pentru un efect mai tanar si instantaneu ridicat, incearca sa aplici fardul de obraz putin mai sus pe pometi.

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

47. Dincolo de estompare

Standurile de produse cosmetice au propriul lor sistem de iluminare care estompeaza imperfectiunile. Dupa o transformare gratuita (si inainte sa decizi sa investesti intr-un produs foarte costisitor), iesi afara in lumina naturala cu o oglinda de buzunar pentru a vedea rezultatele reale.

48. Accentueaza-ti zambetul

Aplicarea rujului direct din tub poate parea rapida si usoara, dar o pensula este cea mai buna optiune pentru o acoperire uniforma si un zambet mai bine definit. Alege una care a fost taiata intr-o forma plata de paddle, cum ar fi pensula de buze Delilah - sunt perfecte pentru a urma cele doua puncte ale arcului tau cupidon si pentru a accentua linia buzelor.

Nu uita ca prin CashClub, ai parte de coduri de reducere si cupoane exclusive la Notino, magazin de produse beauty&skincare, pe care le poti gasi aici

49. Creionul auriu 

Janine Bird, antrenoare nationala de machiaj la Smashbox, recomanda sa treci un creion auriu prin sprancenele blonde pentru a obtine un aspect mai plin. "Sclipirea aurie atrage lumina pentru a crea un efect 3D", spune ea. "De asemenea, actioneaza ca un reflector pentru ochi, facand irisul sa para mai luminos."

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

50. Sprancene in doua tonuri

"Pentru sprancenele mai inchise la culoare, secretul pentru a le mentine aspectul natural este sa folosesti doua creioane de sprancene - unul in aceeasi nuanta ca si sprancenele tale si celalalt putin mai intunecat", dezvaluie Lynsey Alexander, ambasador de machiaj al Estée Lauder UK. "Incepe prin a-ti peria firele in sus, apoi umple orice goluri, alternand intre cele doua nuante." Mai periaza in sus pentru a estompa "firele" aplicate recent si repeta cu un gel fixator transparent.

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

51. Corecteaza, nu incarca

Majoritatea dintre noi ne vom confrunta la un moment dat cu o urata pata rosie. In loc sa aplici machiaj pana cand pielea arata incarcata, investeste intr-un corector de culoare pentru a contracara roseata. Incearca verdele daca ai tenul deschis, si galbenul sau portocaliul pentru nuantele medii sau mai inchise de ten, apoi aplica un corector cremos. Specialistii recomanda Shiseido Synchro Skin Self Refreshing Concealer.

52. Exfoliere doar o data pe saptamana

De ani de zile circula un mit conform caruia trebuie sa faci exfoliere zilnic. Nu! Expertii ne spun ferm sa nu cadem in aceasta capcana! Bariera fragila a pielii tale iti va multumi mai tarziu. Exfolierea este necesara doar o data pe saptamana, in special daca folosesti un exfoliant fizic, cum ar fi un scrub sau un instrument de exfoliere. 

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

  • Alte sfaturi pentru ingrijirea pielii tale  

53. Sfanta hidratare 

Hidratati pielea mult aplicand un ser sau esenta hidratanta inainte de crema. Cautati ingrediente precum acidul hialuronic pentru a mentine pielea catifelata si hidratata.

Aici gasesti o colectie intreaga de creme hidratante.

53. Folositi masti pe care le puteti prepara acasa

 

Fii creativ cu mastile DIY pentru fata folosind ingrediente naturale precum mierea, iaurtul si turmericul. Le poti personaliza in functie de necesitatile pielii tale pentru o sesiune de rasfat.

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

54. Salvarea pentru cearcane

Combate cercurile intunecate si umflarea punand felii de castravete racit sau pliculete de ceai folosite pe ochi. Efectul racoritor reduce inflamatia si revitalizeaza zona de sub ochi.

55. Magia Gua Sha

 

Imbratiseaza tehnica chineza antica de Gua Sha pentru masaj facial. Acest lucru ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui, reducerea umflaturilor si hranirea unui ten radiant.

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

56. Nu uita sa iti ingrijesti buzele 

Specialistii ne recomanda sa exfoliemi buzele usor cu un scrub de zahar facut in casa, apoi sa le hranim cu un balsam de buze hidratant. Buzele moi si netede sunt intotdeauna in trend.

Aici gasesti produsul de care ai nevoie. 

Nu uita ca prin CashClub, ai parte de coduri de reducere si cupoane exclusive la Notino, magazin de produse beauty&skincare, pe care le poti gasi aici

57. Masti pentru par 

 

Expertii in beauty ne incurajeaza sa ne rasfatam suvitele cu o masca DIY pentru par folosind ingrediente precum ulei de cocos, miere si avocado. Acestea sunt remedii naturale care ofera stralucire si vitalitate parului. 

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

58. SPF toata ziua 

 

Nu uitati de crema de protectie solara! Se recomanda reaplicarea acesteia pe parcursul zilei, mai ales daca petrecem ore indelungate in aer liber. Protectia impotriva razelor UV este indispensabila.

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

59. Elixirul de ceai verde

Introduceti ceaiul verde in rutina voastra, fie prin servirea unei cesti zilnic, fie prin utilizarea sa ca toner. Antioxidantii sai ajuta la combaterea radicalilor liberi, oferind o piele tanara.

Aici gasiti produse cu ceai verde.

60. Perne de matase

 

Schimbati-va perna cu una de matase pentru a reduce frecarea pe piele si par. Aceasta schimbare mica poate preveni aparitia ridurilor si poate minimiza ruperea parului.

61. Cafeina pentru ochi

Puneti pliculete de ceai rece sau creme de ochi cu cafeina sub ochi pentru a reduce umflarea si pentru a revitaliza ochii obositi.

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

62. Mananca sanatos pentru un par bogat

Aveti grija de sanatatea parului prin includerea in dieta a alimentelor bogate in nutrienti. Alimentele bogate in acizi grasi omega-3, vitamine si biotina va vor aduce niste bucle superbe. 

63. Ambianta cu aromaterapie

Creati o ambianta linistitoare cu uleiuri esentiale precum lavanda sau eucaliptul. Difuzati-le sau adaugati cateva picaturi in rutina dumneavoastra de ingrijire a pielii pentru o experienta de tip spa.

Nu uita ca prin CashClub, ai parte de coduri de reducere si cupoane exclusive la Notino, magazin de produse beauty&skincare, pe care le poti gasi aici

64. Meditatia constienta

Stresul afecteaza pielea. Practicati meditatia constienta pentru a gestiona nivelurile de stres, pentru a va bucura de o piele mai curata si mai sanatoasa.

65. Detoxifierea cu carbune activat

Folositi o masca sau un cleanser cu carbune activat pentru a detoxifia pielea. Carbunele ajuta la eliminarea impuritatilor si a excesului de ulei, lasand pielea revigorata.

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

66. Niacinamida nutritionala

Luati in considerare produsele care contin niacinamida pentru a aborda diverse probleme ale pielii. Acest ingredient versatil ajuta la dimensiunea porilor, la tonul neuniform al pielii si la liniile fine.

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

67. Peria uscata

Introduceti perierea uscata in rutina dumneavoastra de ingrijire a pielii pentru a stimula circulatia sangelui, a exfolia si a ajuta drenajul limfatic.

68. Magia uleiului de cocos

Profita de puterea multitasking a uleiului de cocos. Utilizati-l ca demachiant, masca de par sau lotiune pentru corp pentru un impuls natural de frumusete.

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

69. Spa pentru picioare acasa la tine 

 

Rasfatati-va picioarele cu un spa relaxant pentru picioare acasa. Inmuiati, exfoliati si hidratati pentru a avea picioare moi si pregatite pentru sandale.

Aici gasesti produsul de care ai nevoie.

70. Puterea afirmatiilor pozitive 

Frumusetea incepe din interior. Practicati iubirea de sine si afirmatiile pozitive pentru a va creste increderea si a radia frumusete din interior spre exterior.

Nu uita ca prin CashClub, ai parte de coduri de reducere si cupoane exclusive la Notino, magazin de produse beauty&skincare, pe care le poti gasi aici