Consumam sau nu miere de Manuka? Beneficii pentru sanatate, conform specialistilor  coduri de reducere miere de Manuka

Consumam sau nu miere de Manuka? Beneficii pentru sanatate, conform specialistilor

08.06.2024 | Coduri de reducere, Lifestyle, Review produs

Daca ati auzit pana acum de mierea de Manuka si ati fost uimiti de pretul sau destul de ridicat, haideti sa descoperim care sunt beneficiile acestui tip de miere si de ce a inceput sa fie din ce in ce mai consumata. Ce are mierea de Manuka special in comparatie cu alte tipuri de miere?

 

Cu proprietatile sale antibacteriene puternice, mierea de Manuka ofera numeroase beneficii precum vindecarea ranilor, ameliorarea tusei, protectia impotriva ulcerelor, imbunatatirea digestiei si chiar o sanatate orala mai buna. Haideti sa cunoastem insa in detaliu aceste aspecte si sa vedem ce ne spun studiile stiintifice cu privire la impactul acestui tip de miere asupra sanatatii. 

 

De unde provine mierea de Manuka?

 

Mierea de Manuka este o miere originara din Noua Zeelanda. Este produsa de albinele care polenizeaza floarea Leptospermum scoparium (L. scoparium), cunoscuta in mod obisnuit sub numele de tufa Manuka.

Mierea de Manuka versus mierea traditionala, cunoscuta 

 

Proprietatile antibacteriene ale mierii de Manuka o diferentiaza de mierea traditionala. Mierea de Manuka are metilglioxal ca ingredient activ, probabil responsabil pentru aceste efecte antibacteriene. In plus, mierea de Manuka are beneficii antivirale, antiinflamatorii si antioxidante.

 

Traditional, aceasta era folosita pentru vindecarea ranilor, calmarea durerilor de gat, prevenirea cariilor dentare si imbunatatirea problemelor digestive.

 

Vrei sa cumperi miere de Manuka? ManukaShop.ro este importator direct si distribuitor in Romania al Manuka Health Noua Zeelanda. Aici o poti gasi. Folosind CashClub, poti aplica si cod de reducere pentru mierea Manuka, pe care il gasesti aici


 

Iata care sunt 7 beneficii pentru sanatate ale mierii de Manuka, bazate pe stiinta: 

 

1. Mierea de Manuka este un bun adjunvant in tratarea si vindecarea ranilor

 

De-a lungul timpului, mierea a fost folosita pentru tratarea ranilor, arsurilor, ulcerelor si furunculelor.

Se stie ca mierea ofera proprietati antibacteriene si antioxidante, mentinand in acelasi timp un mediu umed pentru rana si o bariera protectoare, care previn patrunderea infectiilor microbiene in rana.

Studiile au aratat ca mierea de Manuka poate imbunatati vindecarea ranilor, amplifica regenerarea tesuturilor si chiar reduce durerea la persoanele cu arsuri. In plus, mierea de Manuka poate ajuta la vindecarea ulcerelor diabetice.

Mierea de Manuka poate trata eficient si infectiile ranilor cauzate de tulpini rezistente la antibiotice, cum ar fi Staphylococcus aureus rezistent la meticilina (MRSA).

De asemenea, aplicata topic, mierea de Manuka trateaza eficient arsurile, ulcerele si ranile care nu se vindeca. De asemenea, s-a demonstrat ca acest tip de miere combate tulpinile de infectii rezistente la antibiotice, cum ar fi MRSA (methicillin-resistant Staphylococcus aureus). 

2. Mierea de Manuka imbunatateste sanatatea orala

 

Studiile au aratat ca mierea de Manuka ataca bacteriile orale daunatoare asociate cu formarea placii, inflamatia gingiilor si cariile dentare.

Totodata, cercetarile au aratat ca mierea de Manuka, cu activitatea sa antibacteriana ridicata, este eficienta in inhibarea cresterii bacteriilor orale daunatoare precum Porphyromonas gingivalis (P. gingivalis) si Aggregatibacter actinomycetemcomitans (A. actinomycetemcomitans).

Prin urmare, studiile au demonstrat ca mierea de Manuka inhiba cresterea bacteriilor orale daunatoare care pot cauza gingivita si carii dentare. Spre deosebire de zaharul rafinat, nu s-a demonstrat ca aceasta miere ar fi responsabila de posibile carii dentare. 

3. Mierea de Manuka poate ajuta la calmarea tusei

 

Mierea de Manuka poate ameliora tusea cauzata de infectiile tractului respirator superior (URTI). URTI-urile sunt infectii comune cauzate de bacterii sau virusi. Acestea includ raceala comuna, bronsita acuta, gripa si sindromurile de detresa respiratorie.

Simptomele URTI includ tuse, dureri de gat, scurgeri nazale si congestie nazala. Deoarece virusii cauzeaza majoritatea URTI-urilor, antibioticele sunt ineficiente ca tratament si pot avea efecte secundare nocive.

In acest context, mai multe studii au aratat ca mierea poate fi un tratament sigur si eficient pentru tusea cauzata de URTI. Studiile confirma si ca mierea poate fi mai eficienta decat medicamentele utilizate in mod obisnuit pentru ameliorarea simptomelor URTI, in special a frecventei si severitatii tusei.

 

Mierea de Manuka poate fi chiar mai eficienta in reducerea frecventei si severitatii tusei decat medicamentele comune pentru tuse.

 

Vrei sa cumperi miere de Manuka? ManukaShop.ro este importator direct si distribuitor in Romania al Manuka Health Noua Zeelanda. Aici o poti gasi. Folosind CashClub, poti aplica si cod de reducere pentru mierea Manuka, pe care il gasesti aici

 

 

4. Mierea de Manuka poate ajuta la prevenirea ulcerelor gastrice

 

 

Ulcerul gastric este una dintre cele mai comune afectiuni care afecteaza oamenii. Aceste rani se formeaza pe mucoasa stomacului, cauzand dureri de stomac, greata si balonare.

Helicobacter pylori (H. pylori) este un tip comun de bacterie responsabil pentru majoritatea ulcerelor gastrice. Cercetarile sugereaza ca mierea de Manuka poate ajuta la tratarea ulcerelor gastrice cauzate de H. pylori.

 

Un studiu a examinat daca factorii dietetici au influentat prezenta si raspandirea H. pylori la 294 de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 69 de ani. S-a constatat ca persoanele care au consumat miere mai mult de cinci zile pe saptamana aveau un risc semnificativ mai mic de infectie cu H. pylori decat cei care nu au consumat miere in mod regulat.

 

Mai mult, cei care au consumat miere in mod regulat aveau o probabilitate semnificativ mai mica de a avea infectii asociate cu tulpini specifice de H. pylori care cresc incidenta bolilor precum ulcerele peptice si cancerul gastric.

 

Desi este nevoie de mai multe cercetari, este de inteles ca efectele antibacteriene puternice ale mierii de Manuka pot ajuta la tratarea ulcerelor gastrice cauzate de H. pylori. Mierea de Manuka poate preveni, de asemenea, ulcerele gastrice induse de alcool.

 

5. Mierea de Manuka poate imbunatati simptomele digestive

 

Boala inflamatorie intestinala (IBD) este o boala inflamatorie a tractului gastrointestinal. IBD, cum ar fi colita ulcerativa si boala Crohn, pot duce la simptome precum diaree, dureri abdominale, greata si varsaturi.

 

Studiile pe rozatoare au aratat ca un consum regulat de miere de Manuka poate ajuta la controlul tulpinilor de C. diff, un tip de bacterie care cauzeaza diaree severa si inflamatia intestinului.

 

Prin urmare, mierea de Manuka poate ataca eficient C. diff, un tip de bacterie care poate cauza inflamatia intestinului.

 

6. Mierea de Manuka poate ajuta la tratarea simptomelor fibrozei chistice

 

 

Fibroza chistica este o afectiune mostenita care afecteaza plamanii si poate afecta, de asemenea, sistemul digestiv si alte organe. Afecteaza celulele care produc mucus, determinand ca mucusul sa fie anormal de gros si lipicios. Acest mucus gros blocheaza caile respiratorii si conductele, facand respiratia dificila.

Pseudomonas aeruginosa (P. aeruginosa) si Burkholderia cepacia complex (B. cepacia) sunt doua bacterii comune care pot provoca infectii respiratorii superioare grave, in special la populatiile vulnerabile.

Un studiu in vitro a constatat ca mierea de Manuka a inhibat cresterea acestor bacterii atunci cand a fost combinata cu antibiotice.

 

Cercetatorii au concluzionat ca mierea de Manuka ar putea fi importanta in tratarea infectiilor respiratorii superioare, in special la cei cu fibroza chistica.

 

7. Mierea de Manuka poate ajuta la tratarea acneei

 

Multi factori, inclusiv schimbarile hormonale, dieta proasta, stresul si bacteriile cauzeaza acneea.

Activitatea antimicrobiana a mierii de Manuka, atunci cand este utilizata in combinatie cu un produs cu pH scazut, este adesea comercializata pentru a combate acneea.

 

Trebuie sa stiti ca exista foarte putine cercetari asupra capacitatii mierii de Manuka de a trata acneea.

Cu toate acestea, un studiu a investigat efectele mierii de kanuka, care are proprietati antibacteriene similare cu cele ale mierii de Manuka. A constatat ca mierea de kanuka a fost la fel de eficienta ca sapunul antibacterian in imbunatatirea acneei.

 

Sunt necesare cercetari suplimentare pentru a declara mierea de Manuka un remediu casnic util pentru acnee.

 

Vrei sa cumperi miere de Manuka? ManukaShop.ro este importator direct si distribuitor in Romania al Manuka Health Noua Zeelanda. Aici o poti gasi. Folosind CashClub, poti aplica si cod de reducere pentru mierea Manuka, pe care il gasesti aici

 

Intrebari si raspunsuri de la specialisti despre mierea de Manuka

 

Atentie! Este mierea de Manuka sigura pentru orice tip de consumator?

Pentru majoritatea oamenilor, mierea de Manuka este sigura pentru consum, insa exista o categorie de persoane care nu ar trebui sa o consume.  

Unele persoane ar trebui sa consulte un medic inainte de a folosi miere de Manuka, si anume:

 

Persoanele cu diabet: Toate tipurile de miere sunt bogate in zahar natural. Prin urmare, consumul de miere de Manuka poate afecta nivelul de zahar din sange.

Persoanele alergice la miere sau la albine sau la urme ale acestora: Cei alergici la alte tipuri de miere sau la albine pot avea o reactie alergica dupa ingestia sau aplicarea mierii de Manuka.

Sugari: Centers for Disease Control and Prevention (CDC) recomanda sa nu se dea miere copiilor mai mici de 12 luni din cauza riscului de botulism, un tip de intoxicatie alimentara.

 

Concluzii: Mierea de Manuka este sigura pentru consumul majoritatii oamenilor peste varsta de un an. Cu toate acestea, persoanele cu diabet si cei alergici la albine sau alte tipuri de miere ar trebui trebuei sa discute OBLIGATORIU cu medicul lor inainte de a o folosi.

 

Ce este atat de special la mierea de Manuka?

 

Mierea de Manuka are proprietati antibacteriene, antioxidante si antiinflamatorii. Poate beneficia vindecarea ranilor, ameliorarea tusei, vindecarea ulcerelor, digestia si sanatatea orala.

 

Multe culturi au folosit mierea de Manuka pentru vindecarea ranilor de secole.

Vrei sa cumperi miere de Manuka? ManukaShop.ro este importator direct si distribuitor in Romania al Manuka Health Noua Zeelanda. Aici o poti gasi. Folosind CashClub, poti aplica si cod de reducere pentru mierea Manuka, pe care il gasesti aici 

Cum este diferita mierea de Manuka de alte tipuri de miere?

 

Mierea de Manuka este un tip de miere care contine metilglioxal, care probabil ii confera efectul antibacterian. Provine de la albinele care polenizeaza tufa Manuka din Noua Zeelanda. Alte tipuri de miere sunt numite dupa plantele pe care le polenizeaza albinele, cum ar fi mierea de hrisca, mierea de trifoi si mierea de flori de portocal.

 

Este in regula sa consumi miere de Manuka zilnic?

 

Consumul in cantitati mici de miere de Manuka zilnic nu va avea, de obicei, impact negativ asupra sanatatii. Cu toate acestea, mierea contine niveluri ridicate de zahar natural, asa ca si in acest caz, moderatia este esentiala.

 

Cine nu ar trebui sa foloseasca mierea de Manuka in niun caz? 

Mierea de Manuka nu este potrivita pentru sugari, pentru persoanele cu tulburari de control al zaharului din sange si pentru cei cu alergie la miere.

 

Concluzii despre consumul mierii de Manuka  

Proprietatile antibacteriene unice ale mierii de Manuka au transformat-o intr-un tratament valoros pentru ranile topice. S-a dovedit ca aceasta grabeste vindecarea ranilor si ajuta la prevenirea si combaterea infectiilor, inclusiv a celor cauzate de tulpini rezistente la antibiotice.

 

Mierea de Manuka poate, de asemenea, sa ajute la prevenirea sau tratarea numeroaselor afectiuni, inclusiv bolile inflamatorii intestinale, ulcerele gastrice, boala parodontala si tusea cauzata de infectiile tractului respirator superior.

 

Desi cei care au studiat beneficiile sale conforma ca este in continuare nevoie de si mai multe cercetari, pentru a intelege pe deplin proprietatile benefice ale mierii de Manuka, cu toate acestea, mierea de Manuka este, in general, o strategie de tratament sigura care poate grabi vindecarea atunci cand este utilizata impreuna cu terapiile conventionale.

 

Vrei sa cumperi miere de Manuka? ManukaShop.ro este importator direct si distribuitor in Romania al Manuka Health Noua Zeelanda. Aici o poti gasi. Folosind CashClub, poti aplica si cod de reducere pentru mierea Manuka, pe care il gasesti aici

 

Aici puteti citi informatii despre cum puteti verifica daca mierea de Manuka pe care o cumparati este una originala.