Tinute de Festival 2024: outfituri si idei la moda pentru Untold, Nostalgia, Saga, Summer Well, Neversea, Electric Castle

Tinute de Festival 2024: cum ma imbrac la Untold, Nostalgia, Saga, Summer Well, Neversea, Electric Castle

30.06.2024 | Coduri de reducere, Lifestyle

Esti gata de… UNTOLD, Saga, Electric Castle, Nostalgia, Neversea?

Oriunde mergi vara aceasta, iata un ghid cu sfaturi si recomandari de moda direct de la stilisti si experti in domeniu ca sa te imbraci cool in 2024 la festivalurile tale preferate

Ce ne spun stilistii 

Imbraca-te in functie de vreme, nu in functie de muzica

Aveti in vedere ca distractia se intampla de obicei noaptea si ca nu te distrezi atunci cand ingheti de frig, nu uita sa ai, doar daca e cazul si nu esti chiar in plina vara cu 20 de grade seara \ noaptea, o piesa de imbracaminte pentru asta. De asemenea, daca participi la un festival pe timp de zi, in timpul zilei, o pereche de ochelari este chiar esentiala. Daca mergi in desert, alege o esarfa ca accesoriu, care te poate apara si de praf si de vant. 

Stilistii ne spun ca un lucru foarte important e si incaltamintea: „Poarta o incaltaminte confortabila care va rezista toata ziua si va fi suficient de clasica pentru a se potrivi cu puloverul sau jacheta pe care le vei imprumuta mai tarziu”. Poti purta de la pantofi de skate Adidas la pantofi de baschet.

 

Nu cumpara haine doar pentru festival

 

Stilul de festival nu trebuie sa fie alcatuit doar din coroane de flori si franjuri. „Nu se potriveste tuturor si nici nu trebuie,” spune stilistul Trop. Atunci cand mergi la un festival e de ajuns sa porti ceva care sa ti se potriveasca tie si propriului tau stil. 

 

Poarta ceva cu multe buzunare 

 

„Pentru ca e enervant sa cari o geanta grea,” spune Wilson, sugerand pantaloni cargo Diesel vintage pentru ca nu sunt prea voluminosi.  De asemenea, borsetele sunt un fel de must-have la un festival si pot fi multe moduri in care le poti purta.

 

Sa ai o geanta mica in care sa incapa un pulover sau o piesa care poate fi multifunctionala pentru trecerea de la zi la petrecere pe timp de seara, poate fi de ajutor.

 

Asigura-te ca ai la tine esentialele 

 

Fie ca e vorba de obiecte de igiena personala, fie de produse mini de make up, elastice de par etc, nu le uita acasa. 

 

Alege tinute versatile 

 

 

Lasa-ti stilul de festival sa evolueze „Intr-un an, prietenul meu mi-a facut un costum sport din plasa personalizat, care a fost un moment decisiv pentru mine deoarece plasa alba imi tinea suficient de racoare ziua si suficient de cald noaptea,” spune Bonetti. „Cred ca de atunci, acesta e principalul meu gand in privinta oricarei tinute pentru un festival — daca ai de gand sa fii acolo pe termen lung, trebuie sa fii pregatit.” Pentru Trop, e totul despre stil: „Aveam 20 de ani cand am fost la primul meu festival si acum am 37,” spune ea. „Stilul meu a evoluat cu siguranta de atunci. Este mai personalizat. Port mult negru si culori mai inchise. Stilul meu este cu siguranta mai grunge, putin mai dur.

 

Prin urmare, atunci cand mergi la un festival, tine cont de urmatoarele: 

 

Regula #1 Mentine-ti propriul stil.

Aminteste-ti, nu este Halloween, ceea ce inseamna ca nu ar trebui sa te imbraci ca si cum ai merge la o petrecere cu costume. „Cea mai buna modalitate de a planifica o tinuta pentru un festival este sa iti urmezi propriul stil personal si sa-l imbini cu ceva boem sau rock and roll sau ceva cu un aer de anii '60,” spune stilistul Patrickson. „Este vorba doar de a-ti urma stilul obisnuit si a-l duce la urmatorul nivel.”

 

Regula #2 Alege o piesa de rezistenta.

Nu poti da gres cu un vibe boem sau un look rock and roll la un festival? De fapt, poti. Alegerea unei tinute tematice poate parea ca te straduiesti prea mult, dar daca alegi o piesa la moda si o combini cu articole de baza din garderoba ta, vei arata cool. „Este la fel de simplu ca purtarea unei perechi minunate de sandale cu sireturi Tomas Maier cu pantaloni scurti si o jacheta cool,” spune Patrickson. „Ai elementul boho cu sandalele—si atat.”

 

Regula #3 Cumpara ceva cu franjuri.

„Franjurile au fost peste tot pe podiumuri si cred ca vom vedea o multime in acest sezon de festivaluri,” spune Patrickson, care recomanda sa gasesti o jacheta, o geanta sau o pereche de ghete din piele sau piele intoarsa. „Este un mod foarte cool de a adauga textura si un aer edgy tinutei tale,” adauga ea. „Doar fii atenta la franjurile ieftine de kimono... acelea se pot incurca si arata rau pana la sfarsitul noptii.”

 

 

Regula #4 Adauga un element edgy.

„Multe tinute la Coachella pot fi prea aeriene,” spune Patrickson. „Asa ca, daca optezi pentru un vibe boem vaporizant, echilibreaza-l cu ceva textura sau accesorii metalice.” Ce inseamna asta in termeni mai putin stilistici? Adauga un colier masiv din metal sau o pereche de ghete din piele cu tinte. Poarta o geanta din piele intoarsa cu franjuri sau adauga o vesta din piele peste rochia ta maxi—oricare element care aduce un pic de atitudine badass tinutei tale.

 

Regula #5 Fii autentic.

Nu pacalesti pe nimeni cu acel tricou „vintage”. „Purtarea unui tricou rock and roll grozav arata excelent cu o pereche de pantaloni scurti din denim, o jacheta din piele uzata si pantofi sport Converse,” spune Patrickson. „Dar numai daca tricoul pare autentic.” Asa ca, in loc sa cauti online, mergi la magazinul tau local de haine vintage si incepe sa cauti un tricou vechi de trupa din anii '70, '80 sau '90. 

 

Regula #6 Lasa costumul de baie pentru plaja.

„In opinia mea, daca nu vezi o piscina, nu te plimba doar in topul de bikini,” spune Patrickson. „Pur si simplu nu este foarte la moda.” Asta nu inseamna ca esti in impas daca vii de la o petrecere la piscina; inseamna doar ca trebuie sa fii inteligenta in privinta modului in care porti costumul de baie in afara apei. Il poti purta cu un tricou dragut taiat sau sub o salopeta din denim. „Este cool cand este stratificat si face parte dintr-o tinuta—nu ca top de sine statator.”

 

Regula #7 Si apropo, uita de slapi.

Un festival de muzica nu este un hotel de lux. Mergi prin noroi sau iarba sau—in cel mai rau caz—noroi. S-ar putea sa te trezesti cu o bautura varsata pe tine. Daca porti slapi, nu doar ca picioarele tale vor arata dezgustator pana la sfarsitul zilei, dar exista si o mare sansa sa calci in ceva neplacut. „Ramai la ghete scurte, balerini draguti sau sandale care acopera bine,” spune Patrickson. „Si pentru un weekend de festival, cu cat pantofii tai sunt mai uzati, cu atat mai bine.”

 

Regula #8 Nu uita haina pentru seara.

Stim ca suna ca si cum ar vorbi mama ta, dar crede-ne—chiar si in desert, nu ramane cald si insorit toata ziua. Adu ceva pe care il poti lega in jurul taliei in timpul zilei, cum ar fi o jacheta de piele, o jacheta de denim sau o camasa in carouri, sau adu o esarfa suficient de mare pentru a te infasura in ea noaptea. Poti purta o esarfa in jurul capului in timpul zilei, apoi o poti scoate si sa te infasori in ea cand iti este frig.

 

Regula #9 Mai putin inseamna mai mult.

„Cand esti in dubiu, redu,” spune Patrickson. „Daca ai flori, inele, jachete cu franjuri si kimonouri, renunta la ceva.”

 

 

Iata 9 tinute de festival din care te poti inspira pentru cele mai tari festivaluri la care vei merge anul acesta: 

 

Pentru recomandari fashion pentru tinute de festival, ne-am inspirat de la expertii in moda Robin Chrétien si Erikka Wang. In plus, am aflat ce cauta cei care merg la festivaluri pentru a ne concentra cu adevarat pe tendintele de top ale sezonului. Vei vedea unele dintre favoritele festivalurilor deja cunoscute — imbracaminte western, seturi de fuste mini si strasuri in abundenta — precum si tendinte clasice de primavara reinventate si aduse la o scara mai mare, inclusiv crosetele si glamul retro.

 

Mai intai, cateva date despre cei de la care ne-am luat inspiratia pentru recomandarile de tinute de festival:

Robin Chrétien este un designer de moda si fondatorul Robin's Jean. Este inspirat de stilul biker-chic, spalari inovatoare pentru blugi, piele, broderie manuala si aplicarea cristalelor. 

 

Erikka Wang este co-fondatoarea Akira, o boutique de imbracaminte care a inceput in Chicago si exista din 2002.

 

Tinuta 1 - Inspiratie Countrycore

 

 

Se poarta stilul countrycore, adica palarii de cowboy, ornamente western si genul de cizme cowboy stralucitoare care iti permit sa dansezi si sa alergi intre scene. Sa zicem ca doreai sa iti asamblezi propriul outfit de festival de cowgirl, adera la toate acestea si asigura-te ca ai cel putin o piesa de rezistenta.

 

Creeaza-ti tinuta de festival cu inspiratie de la magazinele de fashion din portofoliul CashClub

Fashiondays - click aici pentru coduri si cupoane de reducere doar in aplicatia CashClub! 

Modivo - click aici pentru coduri si cupoane de reducere doar in aplicatia CashClub!

Epantofi - click aici pentru coduri si cupoane de reducere doar in aplicatia CashClub!

Answear - click aici pentru coduri si cupoane de reducere doar in aplicatia CashClub!

AboutYou - click aici pentru coduri si cupoane de reducere doar in aplicatia CashClub!

 

Tinuta 2 - Inspiratie Seturi Crosetate 

 

 

Cand vine vorba de sezonul festivalier, nu poti gresi cu un set crosetat asortat. Croseta este nu doar la moda, dar este si respirabila si iti va tine racoare chiar si in caldura. In plus, croseta este versatila. Poti merge pe o linie seducatoare cu un set midi intr-un tricotaj larg, sau poti adopta o abordare mai sportiva cu un set scurt si top crop intr-un tricotaj mai strans.

 

Tinuta 3 - Inspiratie Rochii din Plasa 

 

 

O alta tinuta dorita la festivaluri este rochia din plasa. Poti alege o plasa deschisa pentru un aspect de plaja sau poti opta pentru ceva mai sclipitor, cum ar fi o rochie mini cu maneci lungi si incrustata cu strasuri.

 

Creeaza-ti tinuta de festival cu inspiratie de la magazinele de fashion din portofoliul CashClub

Fashiondays - click aici pentru coduri si cupoane de reducere doar in aplicatia CashClub!

Modivo - click aici pentru coduri si cupoane de reducere doar in aplicatia CashClub!

Epantofi - click aici pentru coduri si cupoane de reducere doar in aplicatia CashClub!

Answear - click aici pentru coduri si cupoane de reducere doar in aplicatia CashClub!

AboutYou - click aici pentru coduri si cupoane de reducere doar in aplicatia CashClub!

 

Tinuta 4 - Inspiratie Glamour Anii '70 

 

 

Moda Y2K (year 2000) a revenit cu o furie, la fel si o alta decada: anii '70. Pantaloni largi in stil de copil al florilor, curele impodobite si topuri crosetate cu decupaje sunt toate elemente de baza pentru aceasta tinuta trendy de festival. Alege un singur stil sau mergi pe toate cele trei sau patru deodata. Ai putea chiar adauga o esarfa pe cap ca sa fii complet anii '70.

 

Tinuta 5 - Inspiratie Cizme Cowboy 

 

 

„Cizmele cowboy si Coachella merg impreuna ca PB&J,” spune Wang. „Ultima versiune a bocancilor western aminteste de popularitatea continua a tendintelor Y2K. Iubiti de starurile acelei ere, acest articol de baza din garderoba poate fi casual cool.” Notati ca acesta este diferit de countrycore deoarece puneti haine non-tara cu cizme taranesti.

 

Creeaza-ti tinuta de festival cu inspiratie de la magazinele de fashion din portofoliul CashClub 

Fashiondays - click aici pentru coduri si cupoane de reducere doar in aplicatia CashClub!

Modivo - click aici pentru coduri si cupoane de reducere doar in aplicatia CashClub!

Epantofi - click aici pentru coduri si cupoane de reducere doar in aplicatia CashClub!

Answear - click aici pentru coduri si cupoane de reducere doar in aplicatia CashClub!

AboutYou - click aici pentru coduri si cupoane de reducere doar in aplicatia CashClub!

 

Tinuta 6 - Inspiratie Sorturi Ultra-Distorsionate

 

 

Denimul si cristalele sunt intotdeauna un succes pentru sezonul festivalier. „Cu cat sunt mai distruse, cu atat mai bine,” spune Chrétien. Cand faci cumparaturi, Chrétien recomanda sa cauti sorturi care prezinta „impodobiri si rupturi care dau o senzatie autentica de vintage.”

 

Tinuta 7 - Inspiratie Pasteluri Abia Vizibile

 

 

Pentru multi sezonul festivalier este o oportunitate excelenta de a arata pielea. Rochiile maxi abia vizibile de mai sus sunt indulcite de nuante de roz guma de mestecat si de albastru deschis. Pentru un look cu adevarat imbunatatit, potriveste-ti sorturile, sutienul sau body-ul purtat sub stratul superior.

 

Tinuta 8 - Inspiratie Topuri Corset 

 

 

Topurile corset pentru sezonul festivalier nu sunt corsetele victoriene obisnuite. In loc de satin romantic si catifea, sezonul festivalier este despre corsetele cu curele si catarame inspirate de club.

 

Tinuta 9 -  Inspiratie Jeans cu talie joasa

 

 

 

In timp ce multi milleniali se trezesc inca transpirati din cosmarurile cu blugi josi, blugii cu talie ultra-joasa ai sezonului de festivaluri au cateva salvari stilistice. Sunt mai largi decat blugii josi din trecut, ceea ce inseamna ca sunt confortabili de purtat. In plus, detaliile distruse si brodate sunt mai degraba asemanatoare cu anii '90 decat cu stilul Y2K.

 

Creeaza-ti tinuta de festival cu inspiratie de la magazinele de fashion din portofoliul CashClub 

 

Fashiondays - click aici pentru coduri si cupoane de reducere doar in aplicatia CashClub!

 

Modivo - click aici pentru coduri si cupoane de reducere doar in aplicatia CashClub!

 

 

Epantofi - click aici pentru coduri si cupoane de reducere doar in aplicatia CashClub!

 

 

Answear - click aici pentru coduri si cupoane de reducere doar in aplicatia CashClub!

 

 

AboutYou - click aici pentru coduri si cupoane de reducere doar in aplicatia CashClub!

Credit foto: https://www.glamourmagazine.co.uk/gallery/best-festival-outfits / https://www.instyle.com/festival-outfits-7479655 / canva.com