Unde calatorim in aprilie? Top 10 destinatii de vizitat cu locuri de cazare recomandate

Unde calatorim in aprilie? Top 10 destinatii de vizitat cu locuri de cazare recomandate

01.03.2024 | Vacante

Daca v-ati saturat deja de prea multa iarna si va ganditi la o escapada, la un city-break sau pur si simplu la o vacanta de cateva zile in urmatoarele luni, noi va spunem ca primavara este o luna perfecta pentru o astfel de calatorie, pentru ca nu este nici chiar la inceputul anului, cand finantele sunt mai pe minus, dar nici nu trebuie sa asteptati pana in vara. Asa ca o calatorie scurta poate fi o resetare de baterii si o reincarcare pentru productivitatea voastra sau o incurajare daca nu va simtiti atat de bine pe plan emotional. 

 

Fie ca alegeti sa calatoriti pana in Ziua Muncii, sau cu ocazia zilelor libere de Paste (1 mai, 3 - 6 mai), iata un Top cu 25 cele mai bune destinatii pentru Aprilie 2024, conform unui studiu realizat de Condé Nast Traveller, revista prestigioasa de calatorii de lux:

 

1. Alege o insula greceasca - Creta

 

Temperatura in luna aprilie in Creta este de maximum 20 de grade Celsius si de minimum 11 grade Celsius. Si la ei este primavara si este cea mai sudica dintre insulele grecesti, deci cu siguranta va fi cald chiar daca alegeti sa calatoriti in aprilie. 

 

De ce sa calatoriti in luna aprilie in Creta? 

Pentru ca nu va fi deloc aglomerat si pentru ca veti gasi plajele aproape salbatice, cu multa liniste si fara prea multi turisti. Cu cat veti merge mai spre sud, cu atat insula va deveni si mai salbatica, nefiind alterata de spiritul de statiune. Aici recomandarea specialistilor este plaja Elafonisi, printre cele mai cunoscute, dar daca va place si muntele, puteti sa va aventurati intr-un traseu montan spectaculos si accidentat prin satele cretane, unde veti gasi si taverne care sunt proprii producatori de carne, branza si vin si stim deja cu totii cat de gustoasa si savuroasa este mancarea greceasca.  

Revista Condé Nast Traveller recomanda doua statiuni excelente din Creta, mai ascunse in partile traditionale ale insulei. Este vorba despre Milia, un refugiu montan care se pare ca functioneaza cu energie solara si cu apa naturala direct de la izvor, amplasat perfect pentru cei care se aventureaza in drumetii, iar celalalt loc este Dalabelos, o ferma sub forma a 10 casute din piatra si a doua vile de lux, cu vedere la mare, unde puteti manca local, din ingrediente cultivate la fata locului, si aici puteti vedea si cum se desfasoara recolta de vin si de masline. 

 

Daca va atrage aceasta destinatie din Grecia si sunteti in cautare de un loc de cazare in Creta, revista Condé Nast Traveller recomanda cateva locuri de cazare. Acestea sunt Blue Palace Resort & Spa, aflat pe o plaja privata cu pietris (in Elounda), pentru atmosfera cretana autentica, iar pentru familii, o alegere buna poate fi Domes of Elounda care e mai degraba un sat decat o statiune, iar aici veti gasi plaja umbrita de maslini, mai multe pisicine mari, club pentru copii, centru SPA cu tratamente destinate copiilor. Domes Zeen Chania este un alt loc destinat famiilor cu copii, iar daca vreti sa vedeti mai multe recomandari ale revistei de specialitate, le puteti citi aici

 

Pentru optiuni de inchiriat masini pentru calatoria voastra, gasiti numeroase variante si servicii la Discovercars.com sau la Rentalcars.com. Pentru fiecare achizitie pe site-ul lor, primiti cashback daca folositi CashClub.

 

2. Lalele, frumoasele mele lalele… Amsterdam, Olanda

 

 

In aprilie temperatura maxima in Amsterdam este de 11 grade Celsius, iar pe 27 aprilie are loc faimoasa sarbatoare Ziua Regelui, cand toata lumea se imbraca in portocaliu si petrece cu multa veselie pe strazile orasului, in parcuri sau in barcile care se plimba pe canale. De asemenea luna aprilie echivaleaza in Olanda cu sezonul de varf al superbelor lalele, iar la 30 de minute de Amsterdam se afla Keukenhof, una dintre cele mai mari gradini de flori din lume, in nuante de curcubeu, pe care merita sa o vizitati.

 

Amsterdamul nu este lipsit de hoteluri cu designuri fabuloase, cum ar fi The Hoxton Amsterdam si Soho House Amsterdam, si nici de locuri de luat un brunch cu vafe din cartofi (la Little Collins) sau de testat produse locale, la De Kas, care se afla  in interiorul unei sere. 

Daca optati pentru aceasta destinatie, ca locuri de cazare recomandate de Condé Nast Traveller, ar fi la canalul The Hoxton, Amsterdam, plin cu mobilier de epoca, iar pentru vedere la canal este The Dylan, un hotel intim situat in inima cartierului istoric. Aici puteti gasi mai multe variante de Airbnb-uri din Amsterdam, daca preferati sa nu mergeti la hotel, ci sa va cazati intr-un apartament.

 

3. O insula aparte… Cipru

 

 

Daca doriti sa aveti parte de soare si plaja in aprilie, atunci Cipru este o destinatie excelenta pentru o astfel de vacanta. Se afla in parte sudica a Marii Mediterane, iar pe timp de primavara este minunat, datorita vremii perfecte pentru plaja si este si suficient de cald pentru a putea inota in mare, dar nu este canicula aceea specifica lunilor de vara, astfel ca va puteti bucura total de zilele de vacanta. 

Aprilie este in Cipru si cea mai verde luna a anului, dealurile sunt pline de culori in zeci de nuante si de lumina, florile si orhideele cresc de-a lungul drumurilor, iar in aer se simte parfumul ierburilor si-al plantelor. 

Ca sfat de calatorie, Condé Nast Traveller ne recomanda sa ne cazam mai departe de statiunile de coasta, sa optam mai degraba pentru o cazare prin satele traditionale ale insulei, unde peisajul montan este ofertant pentru plimbari, ciclism, in cazul in care vreti sa faceti si miscare si sa admirati peisajele, iar tot aici puteti manca in numeroase taverne care servesc mancaruri locale sau puteti degusta diferite bauturi la podgoriile locale. 

 

Ca recomandari de cazare, ar fi hotelul clasic Anassa, potrivit pentru familii, dar si pentru cupluri. Amavi din Paphos este un alt loc potrivit pentru familiile cu copii. Aici puteti vedea o lista cu cele mai bune unitati de cazare din Cipru recomandate de specialistii revistei Conde Nast Traveller. 

 

4. Habibi, come to… Dubai, Emiratele Arabe Unite 

 

 

Daca iubiti caldura, trebuia sa stiti ca in luna aprilie in Dubai temperatura maxima va ajunge la 33 de grade Celsius, iar temperatura minima este de 21 grade Celsius. 

Daca vizitati Dubaiul dupa luna mai, preturile la hoteluri scad considerabil, asta pentru ca este si o vreme caniculara in acea perioada. In Dubai aveti de toate: de la plaje, la mall-uri, atractii de vizitat depotriva pentru adulti si pentru copii, desertul si unele din cele mai mari recorduri din lume se afla aici. 

 

In materie de gastronomie, cateva noi restaurante se vor deschide in 2024, precum Zenon, Signor Sassi si Eugéne Eugéne, iar in ceea ce priveste hotelurile, se deschide Lana, ce face parte din Dorchester Collection.

Pentru cazare, Condé Nast Traveller recomanda vestitul Atlantis The Royal, care seamana de fapt cu un intreg oras si pune la dispozitie numeroase activitati, de la waterpark, la inot cu delfinii, un acvariu superb, poate cel mai frumos din Dubai, si multe altele. Tot in cadrul Atlantis The Royal se afla si Dinner by Heston Blumenthal, Nobu by the beach, barul cu infinity pool Cloud 22, deci cu siguranta sunt multe optiuni de a petrece chiar si daca stati doar in cadrul resortului. 

 

Pentru zboruri internationale, puteti folosi platforme de cautare, precum Esky.com, de la care obtineti si cashback prin CashClub. 

 

5. Vamos a la playa… in Ibiza, Spania 

 

 

O vacanta in aceasta insula din Baleare este perfecta pentru luna aprilie, cand temperaturile ajung la maximum 20 de grade Celsius

Mii de turisti vin in Ibiza intre lunile mai si octombrie pentru faimoasele petreceri care se tin lant aici. Cu toate acestea, Condé Nast Traveller recomanda vizitarea acestei insulei tocmai inainte de a incepe agitatia data de cluburile deschise non stop. Temperatura e perfecta pentru a putea face baie in mare, iar intr-o saptamana puteti cutreiera aceasta destinatie pentru a explora orasele vechi, plajele si zonele precum este si Santa Eulalia. Recomandarea revistei de specialitate este sa va aventurati mai spre nord, pentru ca aici zona este mai izolata, fara asa multi turisti ca in sud si tot aici veti avea parte de acele peisaje fabuloase, accidentate, cu plaje retrase de o frumusete incredibila. 

 

Luna aprilie este perfecta in Ibiza nu doar pentru a sta la plaja, dar mai mult decat atat, pentru a-i explora frumusetile naturale si atractiile. Ca optiuni de cazare, sunt Cas Gasi, un hotel de tip boutique si spa in inima zonei rurale sau Hotelul Petunia, de pe superba coasta de sud-vest a Ibizei, renovat complet, care se va redeschide la sfarsitul lunii aprilie.

 

6. Iar daca esti atras de o "perla" inedita, alege… Marrakech, Maroc 

 

 

In luna aprilie in Marrakech temperatura maxima ajunge la 23 de grade Celsius si aceasta destinatie se afla in topul recomandarilor realizate de Condé Nast Traveller pentru o vacanta in primavara.

In aceasta perioada, dealurile sunt pline de flori de migdal, iar orasul incepe sa prinda viata si culoare, apusurile fiind senzationale. Desi poate fi o destinatie in care se ajunge mai greu, merita. 

Cel mai bun hotel din Marrakech aflam ca este La Mamonuia si este perfect pentru un sejur in stil riad. Exista trei case aici, iar camerele au vedere la Moscheea Koutubia si la acoperisurile Orasului Rosu. Daca doriti ceva mai retras, Riad Sadaka este si el o optiune. Aici puteti consulta cele mai bune unitati de cazare din Marrakech, conform Condé Nast Traveller. 

 

7. Bom dia!... Lisabona, Portugalia

 

Lisabona merita vizitata pentru cultura locala, pentru scenele sale artistice in plina dezvoltare, pentru micile locuri minunate unde poti manca si bea (aici gasiti o lista cu cele mai bune restaurante si baruri din Lisabona), pentru colturile si pietele sale vechi, pentru zonele sale istorice, pentru palatele vechi in care puteti sta, pentru barurile pe acoperisuri cu piscine. In plus, se afla langa mare, iar luna aprilie este numai buna de vizitat orasul, pentru ca temperaturile sunt de maximum 19 grade Celsius

Ca optiuni de cazare ar fi Memmo Alfama, Bairro Alto care se afla intr-o zona mai boema, The Lumiares si multe altele, pe care le puteti vedea aici

 

Pentru optiuni de cazare internationale, puteti folosi urmatoarele platforme cu motoare de cautare, ca sa va fie mai usor, iar la fiecare aveti cashback garantat daca veti achizitiona prin CashClub: Agoda.com, Trip.com, Omio.com, Hotels.com.

 

8. Iar daca va ganditi la ceva exotic… Thailanda

 

 

Luna aprilie este generoasa aici in ceea ce priveste temperaturile care ajung la o maxima de 30 de grade Celsius. 

Tot in aceasta luna in Thailanda are loc Anul Nou thailandez sau Songkran, o sarbatoare publica de 5 zile, la mijlocul lunii, in care practic toata tara se transforma intr-o lupta uriasa cu apa, atat localnicii, cat si turistii imbaindu-se pe toate strazile, ceea ce trebuie sa recunoastem ca este extraordinar, dat fiind temperaturile ridicate. Unul dintre cele mai entuziaste locuri pentru a avea parte de acest ritual este Koh Samui. Fie ca alegeti sa stati in colibe pe plaja, sau in resorturi cu piscine infinity, Thailanda este ofertanta in materie de cazari, iar aici puteti vedea o lista cu cele mai bune insule in care puteti sta. 

 

Daca mergeti in Koh Samui, va puteti caza in vilele de la Banyan Tree, care au piscine private si vederi panoramice de neegalat la Golful Lamai. O alta optiune este Six Senses care se afla pe o mica insula deluroasa numita Yao Noi, unde veti gasi vile cu acoperis din stuf si o infinity pool. In Chiang Mai aveti pavilioane in copaci, resedinte private, vile cu piscina. Aici puteti vedea cele mai bune hoteluri din Thailanda, conform Condé Nast Traveller. 

 

9. Vacanta buna pentru toti pe… Coasta de Turcoaz, Turcia 

 

In aprilie coasta incepe sa infloreasca, iar temperaturile ajung in aceasta luna la maximum 21 de grade Celsius. Aici recomandarile de cazari merg spre golfuri adapostite, la cabane sau taverne pe malul apei, oriunde de-a lungul coastei Marii Egee-Mediteraneene-Bodrum, Datça, Fethiye, Kas, unde satele de pescari au niste peisaje extraordinar de frumoase.

Aprilie este luna potrivita si pentru a merge pe Calea Liciei, pentru ca inca nu este prea cald, dar deja zona a inflorit. Traseul de 500 de km consta in drumuri de coasta, perfecte pentru a fi facute chiar si cu rulota, multe paduri, catune rustice din piatra si situri romane, cu rape abrupte, accesibile doar pe jos sau cu barca. 

 

O recomandare de cazare este Earthouse Retreat, in  Datça, unde se afla mai multe case din stiuleți de lut construite in mod durabil, alimentate cu energie solară, pentru ca sunt simple, ieftine si complet fermecatoare. Pentru alte cazari, puteti vedea Maçakizi, din Bodrum, unul dintre cel mai frumoase hoteluri la plaja din lume. Pentru familiile cu copii o alta recomandare Condé Nast Traveller sunt vilele super-elegante cu piscina de la Bodrum Loft, sau Hillside Beach Club din micul golf idilic si privat, si Kalemya, ce ofera activitatii creative inovatoare, plus distractie pentru adolescenti.

 

10. Una fiesta en… Sevilla, Spania 

 

Strazi pietruite si parfumate de florile de portocal, culori si parade, solemitatea data de bisericile si de fanfarele din Saptamana Mare a Pastelui, fiesta Feria de Abril, cu petreceri, costume pline de culoare, muzica, Sevillani calare si dansatori de flamenco. Pentru toate acestea Andalucia este minunata de vizitat in luna aprilie, cand temperaturile ajung la maximum 24 grade Celsius. Pentru si mai multa fericire, faceti o excursie pe Costa de la Luz si cautati un golf adapostit pentru plaja, acolo este cel mai calduros loc din Spania continentala pentru aceasta luna.

Mergeti si cumparati produse cultivate local din pietele lor sau suveniruri lucrate manual la Mercado El Postigo, care sprijina artistii locali sau imbracaminte ecologica fabricata in Spania la Verde Moscú.

 

Pentru cazare, hotelurile Palacio din Sevilla abunda, iar cel mai grandios dintre ele este Hotel Alfonso XIII, unde camerele alterneaza intre stilurile decorative andaluz, castilian si maur; cu scari marete, coridoare mari si modele ornamentale peste tot. Pentru un sejur de tip boutique, Condé Nast Traveller recomanda un check-in la una dintre cele 16 camere de la Corral del Rey - doua din ele avand terase private la piscina.

 

In continuarea listei cu cele mai bune destinatii pentru aprilie 2024, Condé Nast Traveller, recomanda urmatoarele locuri din lume:

 

  

11. Nil, Egipt 

12. Florida, Statele Unite ale Americii

13. Coachella, California 

14. Toronto, Canada 

15. Napoli, Italia 

16. Zambia 

17. Bali, Indonezia 

18. Charleston, Statele Unite ale Americii 

19. Bolivia, America de Sud 

20. Texas, Statele Unite ale Americii 

21. Zermatt, Elvetia 

22. Namibia

23. Cuba, America de Sud 

24. Paris, Franta 

25. Madeira, Portugalia 

 

 

Pentru optiuni de cazare internationale, puteti folosi urmatoarele platforme cu motoare de cautare, ca sa va fie mai usor, iar la fiecare aveti cashback garantat daca veti achizitiona prin CashClub: Agoda.com, Trip.com, Omio.com, Hotels.com.

 

Pentru intreaga lista de magazine CashClub din domeniul Travel, care va pot fi utile in calatoria voastra, puteti apasa aici.

 

Voua ce va face cu ochiul? Ce destinatie ati alege pentru primavara?

 

Credit foto: shutterstock.com