Despre magazin

Legume, fructe, carne, lactate, produse de curatenie sau articole pentru casa, pentru toate gasesti in fiecare saptamana cele mai noi oferte. Unde? La Kaufland, desigur!

Kaufland este o companie germana infiintata la 1 ianuarie 1930, care isi desfasoara activitatea in industria de retail si comert electronic si are sediul in Neckarsulm. Kaufland face parte din organizatia-mama Schwarz Gruppe si are concurenti precum Metro Cash and Carry si Auchan.

Lantul de hipermarketuri din Germania, care detine si retailerul de discount Lidl a deschis primul sau magazin in 1984 in Neckarsulm si s-a extins rapid devenind lider in ceea ce a fost anterior Germania de Vest. In anul 2014, grupul Schwarz a devenit cel mai mare grup de retail din Europa, cu afaceri de aproape 80 miliarde euro.

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.500 de magazine in 8 tari, 148.000 de angajati si o retea de 172 de magazine in Romania. 

Kaufland este prezent in Romania din anul 2005, cu afaceri de 1,3 miliarde euro la nivel local in 2011, fiind cel mai mare lant de hipermarketuri, urmat de Carrefour si Metro, dupa valoarea vanzarilor. Strategia companiei este diferita de cea a competitorilor sai directi: Kaufland este primul lant de hipermarketuri care a intrat in orasele mici din Romania, cu 25.000-40.000 de locuitori, in conditiile in care competitorii sai Carrefour, Real, Auchan si Cora ocolesc localitatile cu mai putin de 100.000 de oameni. In anul 2014, compania a ajuns a treia in topul angajatorilor privati din Romania, dupa Petrom si Dacia, cu un total de 13.500 de salariati.

In 2023, Kaufland Romania a primit pentru a cincea oara certificarea Best Buy Award, care atesta ca este lantul de magazine cu cel mai bun raport calitate – pret de pe piata locala. Kaufland detine si distinctia Customers’ Friend pentru compania cu cele mai bune servicii pentru clienti, acordata de Institutul international ICERTIAS, in urma unei analize de piata. 

Kaufland isi mentine titlul de Top Employer si in anul 2024, pentru al 9-lea an in Romania, al 4-lea in Republica Moldova si al 6-lea la nivel european, in urma unui proces riguros de audit anual efectuat de Top Employers Institute. Acesta examineaza multiple aspecte ale managementului de resurse umane, de la cultura organizationala la pachetele de beneficii oferite angajatilor.

Kaufland a primit, de asemenea, distinctia Employer Branding Star, pentru depasirea pragului de 50% din criteriile de evaluare, reafirmand-si devotamentul pentru construirea unui brand de angajator de incredere si  bunastarea echipei.