Despre magazin

Cu deviza E mai mult decat ieftin, supermarketul Lidl este cunoscut international, mai ales pentru produsele alimentare destinate Saptamanilor tematica (din bucataria italieneasca, spaniola etc). 

Lidl este un lant de supermarketuri originar si cu sediul central in Germania, cu peste 12.000 de magazine in 29 tari din Europa, dar si in SUA. Magazinul Lidl a fost fondat in anii '30 de către familia Schwarz, numele initial fiind Schwarz Lebensmittel-Sortimentsgrosshandlung. 

O mare parte din ceea ce detine Lidl provine din propria sa marca privata, Preferred Selection. Infiintata initial in 1930 in Neckarsulm, Germania, Lidl & Schwarz KG este un angrosist al unei game de produse alimentare. In 1973, magazinul inaugural Lidl a fost lansat în Ludwigshafen-Mundenheim, Germania. In 1994, brandul a deschis 10 magazine britanice in toata tara. 

In Romania, grupul Schwarz este prezent din 2005 prin divizia Kaufland. Lidl a intrat pe piata locala in anul 2010, cand a preluat de la grupul Tengelmann cele aproximativ 100 de magazine de discount Plus. In cursul anului 2011, magazinele Plus au fost redenumite in Lidl, iar in 2021, reteaua a ajuns la peste 290 de magazine, 5 sedii logistice si peste 9000 de angajati. Potrivit capital.ro, afacerile Lidl au trecut, in anul fiscal 2019, de 10 miliarde de lei.

Magazinul alimentar international aduce si diferite produse din alte tari, cum ar fi paste din Italia, ciocolata din Germania si mezeluri din Spania. De asemenea, vinde marci populare, precum Jif, Coca-Cola, SeaPak, So Delicious si altele. In afara de alimente, Lidl are o selectie rotativa de diferite bunuri, de la masini de cusut la mobilier, imbracaminte si incaltaminte.

In 2021, Lidl primeste recunoasterea ca Top 3 supermarketuri in USA Today 10Best.

Pe Lidl.ro veti gasi urmatoarele produse din urmatoarele categorii: Bucataria Lidl, iar pe site gasiti si materiale cu tipuri de retete, retete internationale, retete de sezon, diete speciale, retete responsabile, retete pentru copii, retete video/ produse din gama Lupilu - brand pentru bebelusi si copii, cu numeroase sfaturi de parenting, ingrijire si sanatate, nutritie, la plimbare, coltul creativ, petreceri si cadouri, lifestyle/ PARKSIDE, cu unelte pentru atelier si gradina/ Sanatate si nutritie.