Despre magazin

Detinut de catre compania Ahold Delhaize (compania care detine si magazinele Mega Image) si cu deviza "zilnic preturi mici", Profi este un lant de supermarketuri si magazine de proximitate din tara noastra, cu cea mai mare extindere in teritoriu si cu un ritm de dezvoltare inca neegalat in Romania. 

Compania are aproape 26.000 de angajati, in magazine integrate si partenere si aproximativ 1600 de magazine care se afla in peste 700 de localitati din tara, fiind cel mai mare angajator privat, dar si reteaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografica din tara noastra. 

80 % din sortimentul PROFI este produs in Romania, iar brandurile proprii reprezintă 20 % din totalul produselor.

In ceea ce priveste istoria companiei, in noiembrie 2009, fondul de investitii Enterprise Investors a cumparat reteaua Profi, cand lantul avea 67 de unitati, printr-o tranzactie de 66 de milioane de euro. Intr-un singur an au fost inaugurate 26 de magazine, ceea ce a determinat publicatia Ziarul Financiar sa califice Profi drept lantul de retail modern din Romania cu cea mai agresiva extindere in 2011.

Incepand cu data de 14 februarie 2012, toate magazinele Profi au fost transformate in magazine de proximitate, renuntand la politica de magazine de discount. In data de 22 februarie 2012, Profi a preluat toate magazinele lantului Al Comsib.

In 2012 si 2013, Profi a preluat magazinele lanturilor Al Comsib din Sibiu, Alimrom din Cluj si Pita din Botosani.

In aprilie 2012, Profi Romania si-a deschis prima reprezentanta permanenta in Polonia, la Cracovia, pentru a facilita extinderea gamei de produse oferite de retea si a crea conditii de reducere a preturilor in cele peste 250 de magazine Profi din Romania.

La finalul anului 2016 PROFI detinea 501 magazine prezente in 257 de localitati din toate judetele tarii si municipiul Bucuresti, fiind lantul de magazine de proximitate cu cea mai mare extindere geografica in Romania. In acelasi an, Profi apare pentru prima data in raportul Deloitte Central Europe Top 500 direct pe pozitia 399. De asemenea, Profi a fost recunoscuta ca fiind compania cu cea mai mare rata de crestere anuala a veniturilor, de 38,1 %, in randul companiilor romanesti.

Din 2017, reteaua a fost detinuta de Mid Europa Partners (MEP), unul dintre principalele fonduri de investitii de pe pietele in crestere din Europa Centrala si de Sud Est. In 2019 Profi a stabilit un record absolut, devenind prima retea cu mai mult de 1000 de magazine din Romania.

Din 2023, reteaua apartine lui Ahold Delhaize.

Printre marcile proprii Profi, se numara: Ferma din deal, Raftul vinarului. OaieNot, Proxi, Gratar, Proaspete de la noi (fructe si legume), Bebe GooGoo, Milton, Gradina bunicii, Eissler, Codru Imperium, Cassa, Coline D'angelo, ChocoLocco, O&O, Volta, Camino, Brutaria Veche.