Despre magazin

Selgros Cash&Carry Romania este unul dintre cei mai importanti jucatori din comertul romanesc si detine 23 de magazine in Romania. Selgros se afla printre liderii comertului romanesc pentru ca isi indeplineste cu seriozitate misiunea de a oferi zilnic o gama variata de produse, garantia prospetimii si a profesionalismului, la pretul corect.

In 2011, Selgros a intrat in portofoliul Transgourmet Holding AG, detinut astazi integral de compania Coop Elvetia, a doua cea mai mare retea B2B si food service din Europa, cu operatiuni in opt tari europene (Elvetia, Franta, Germania, Austria, Polonia, Romania si Spania).

Preluarea retelei de catre Transgourmet confirma atentia crescanda pe care Selgros o acorda pietei gastro si evidentiaza calitatile definitorii ale companiei: puterea succesului, energia excelentei si pasiunea ca baza a oricarei actiuni.

Selgros opereaza in prezent 80 de magazine (38 in Germania, 23 in Romania si 19 in Polonia). Selgros a intrat pe piata romaneasca in anul 2001 prin deschiderea primului magazin in Brasov, unde se afla si sediul administratiei centrale. Reteaua Selgros s-a extins apoi an de an.

Selgros, al doilea retailer cash&carry de pe plan local dupa cifra de afaceri, a sarit in 2022 de pragul de 4 miliarde de lei vanzari nete, dupa o crestere de 7,2% fata de anul anterior. Profitul net s-a apreciat si el considerabil, cu peste 56%, ajungandu-se la o marja neta de 2,4%.