Azi se împlinesc 15 ani de existență pe piața sportivă din România a faimosului magazin Decathlon, Partener Oficial al Jocurilor Olimpice și Paralimpice Paris 2024

Azi se împlinesc 15 ani de existență pe piața sportivă din România a faimosului magazin Decathlon, Partener Oficial al Jocurilor Olimpice și Paralimpice Paris 2024

12.04.2024 | Coduri de reducere, CashClub

Cunoscutul magazin de echipamente și articole sportive Decathlon împlinește azi, 12.04.2024, nu mai mult și nu mai puțin de 15 ani de existență pe piața sportivă din România. 

Produse sportive inovatoare din 1976 - Istoria DECATHLON

La început, șapte oameni pasionați de sport și antreprenori în devenire s-au întâlnit într-o parcare din Englos, Franța și s-au pus de acord asupra unui mod prin care să schimbe complet procedurile de fabricare și vânzare a produselor și echipamentelor sportive. De la parcare la primul magazin - deschis în Lille, Franța, în 1976 de către Michel Leclercq - și până la prezența DECATHLON la nivel mondial, compania este unită de o misiune comună și împărtășește același obiectiv și aceeași pasiune: aceea de a transforma sportul și mișcarea într-o pasiune și într-un stil de viață sănătos. 

Decathlon în întreaga lume 

Începând cu luna Ianuarie 2024, există 2080 de magazine Decathlon din întreaga lume în 56 de țări.

Compania este prezentă și în România, din anul 2009, când a deschis o unitate în centrul comercial Militari Shopping Center din București. În anul 2023, compania deținea 31 magazine. 

Decathlon a înregistrat în anul 2022 o cifră de afaceri în valoare de 1,3 miliarde de lei

Produsele DECATHLON

DECATHLON oferă o gamă largă de produse pentru o varietate de sporturi, inclusiv alergare, ciclism, înot, camping, alpinism, fotbal, baschet, tenis și multe altele. Aceste produse includ îmbrăcăminte, încălțăminte, echipamente sportive, accesorii și echipamente de protecție pentru toate varstele, de la copii, la adulti (femei și bărbați). 

DECATHLON produce și vinde produse sub propriile mărci, cum ar fi Quechua (pentru activități în aer liber), Domyos (pentru fitness și gimnastică), B'Twin (pentru ciclism), Kipsta (pentru fotbal) și multe altele. Aceste mărci sunt cunoscute pentru calitatea și accesibilitatea lor.

Alte branduri pe care pasionații de mișcare le pot găsi pe Decathlon.ro sunt: ADIDAS, PUMA, ASICS, SALOMON, COLUMBIA, SKECHERS, ARENA, BABOLAT, CORNILLEAU, MICHELIN, TIBHAR.

Printre articolele pentru toate vârstele (femei, bărbați și copii) pe care le comercializează magazinul Decathlon, se numără: colanți, bluze, pantaloni, hanorace, pulovere, tricouri, geci și jachete, veste, bustiere, polare, îmbrăcăminte impermeabilă, lenjerie de corp, maiouri, fuste, rochii, pantaloni scurți, șorțuri, ghete, bocanci, apreschiuri, sandale, papuci, genți și rucsacuri, electronice (ceasuri sport, GPS, monitoare puls, cântare, podometre, cronometre, stații emisie-recepție, încărcătoare portabile, căști audio și MP3 playere, baterii, camere și accesorii, busole, brățări fitness), șepci și pălării, sticle sport, lanterne, lămpi și binocluri, accesorii călătorie, ochelari de soare, îngrijire corporală și spray anti-insecte, accesorii de sezon, biciclete și trotinete, trambuline, role etc. 

Fabricat în România 

DECATHLON colaborează cu mai mulți producători industriali din țară pentru a fabrica produse marcă proprie pentru drumeții montane, trekking și escaladă (încălțăminte), alergare, fotbal, sporturi de apă, vănătoare și mai ales pentru ciclism (articole etxtile și biciclete pentru adulți și copii).  Acestea sunt vândute în Europa și în țară cu eticheta Fabricat în România. Astfel, mai multe modele vândute în întreaga Europă au peste 60% din cantități produse în fabricile din România. Bicicletele sunt asamblate în România, unde, pe lângă vopsirea cadrului și a furcii, mai sunt produse și o parte din componente.

În fabrica din București sunt realizate articole de încălțăminte pentru drumeție și trekking, sub brandul propriu Quechua. Acestea sunt produse speciale din punct de vedere tehnic, realizate în așa fel încât să fie fiabile pentru tipuri de activități sportive preponderent montane.

Produsele pentru ciclism, brandul B`Twin, sunt realizate în două fabrici, Sport Mechanical Workshop în Timișoara și Nextcity în Reșița, fiind vorba de o gamă mai variată de produse, respectiv biciclete și articolele adiacente necesare pentru acestea.

Obiectivul Decathlon este acela de a face sportul accesibil cât mai multor oameni, motiv pentru care am ales să fabricăm și în România echipamente sportive pentru mărcile proprii, B'Twin și Quechua. Echipele naționale de producție, care numără în acest moment peste 1.150 de colaboratori, au expertiză puternică și experiență dovedită în producerea de articole sportive sigure și de calitate. De aceea, în următorii ani, Decathlon își propune să dezvolte producția din România și dorește să conceapă modele noi pentru produsele proprii, spune Raul Buzgar, Lider Național de Producție.

Decizia DECATHLON de a produce articolele marcă proprie în România vine din dorința de a face sportul mai accesibil și de a-l integra în activitățile curente ale oamenilor. Produsele se adresează mai multor categorii de utilizatori, de la sportivi avansați, la amatori și pasionați de mișcare, aceștia putând beneficia de o gamă variată de echipamente sportive, la un raport calitate – preț excelent.

12-14 aprilie 2024: Cashback crescut pe CashClub de până la 15% cu ocazia împlinirii a 15 ani de existență pe piața sportiva din România

Cu ocazia aniversării a 15 ani de activitate, în perioada 12-14 aprilie 2024 Decathlon Romania oferă 𝟭𝟱% 𝗰𝗮𝘀𝗵𝗯𝗮𝗰𝗸 𝗹𝗮 𝗰𝗼𝗺𝗲𝗻𝘇𝗶𝗹𝗲 𝗽𝗹𝗮𝘀𝗮𝘁𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗮𝗽𝗹𝗶𝗰𝗮𝘁̦𝗶𝗮 𝗖𝗮𝘀𝗵𝗖𝗹𝘂𝗯.

În acest sens toți clienții Decathlon vor putea comanda din confortul casei echipamente sportive, costume de plajă/piscină, încălțăminte comodă pentru adulți și copii, precum și biciclete/trotinete pentru vară.

CashClub își invită utilizatorii pe această cale să profite de reducerile de sezon și de procentul de cashback mărit la 15% în următoarele 3 zile, direct din aplicația CashClub.

Promoții și cashback exclusiv Decathlon

De asemenea, magazinul anunță următoarele promoții de care clienții pot beneficia dacă folsoesc CashClub: la o comandă de 100 lei, primiți 15 lei bani inapoi în contul CashClub, iar la o comandă de 200 lei primiți 30 lei înapoi în contul dumneavoastră CashClub, bani pe care îi puteți retrage imediat bonusul este aprobat. 

În cadrul aplicației și platformei de cashback CashClub, toți clienții Decathlon beneficiază și de coduri și cupoane exclusive

 

Decathlon și Paris 2024, parteneri ai sportului pentru toți

Cu aproape trei ani înainte de Jocurile Olimpice și Paralimpice Paris 2024, Decathlon a devenit un Partener Oficial. De acum încolo, brandul francez va contribui cu expertiza sa în beneficiul celui mai mare eveniment sportiv din lume, precum și la echiparea a aproximativ 45.000 de voluntari, indispensabilii creatori de jocuri ai Jocurilor Olimpice și Paralimpice Paris 2024.

Jocurile Olimpice și Paralimpice Paris 2024 vor fi cel mai mare eveniment organizat vreodată în Franța. Jocurile Olimpice vor avea loc între 26 iulie și 11 august 2024, când Parisul va deveni centrul lumii - lumea sportului și mult mai mult.

Decathlon: la inima sportului de zi cu zi din Franța

Paris 2024 și Decathlon împărtășesc aceeași ambiție: de a face din Jocurile Paris 2024 un eveniment festiv și unificator pentru a ajuta la promovarea sportului și a sănătății pentru toți în Franța.

Decathlon își propune să folosească acest parteneriat pentru a împărtăși valorile sale cu mulți oameni - valorile sportului, vitalității, respectului, grijei și excelenței de sine - și să le transmită generațiilor viitoare. Jocurile Olimpice și Paralimpice Paris 2024 oferă oportunitatea unică în care fiecare poate experimenta, imagina și bucura de întreaga gamă de emoții cuprinse în sport.

Acest parteneriat s-a extins din vara anului 2021 până în vara anului 2024 sub diferite forme:

Suport complet pentru voluntari 

Cei 45.000 de voluntari pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice Paris 2024 vor fi echipați cu un set de produse eco-proiectate, create special pentru această ocazie de echipele Decathlon.

Acțiuni locale pentru implicarea populației franceze 

Cu prezența sa locală și 330 de magazine în toată Franța, Decathlon va oferi mai multe evenimente tematice Paris 2024. Acest proiect va include provocări sportive, evenimente și inițiative adresate unui public de toate vârstele, în toate colțurile țării, și în special în comunitățile gazdă și cele aproximativ 1.800 de comunități și organizații „Terre de Jeux 2024”.

Vânzarea de produse complet noi 

Decathlon va vinde produse cu brandul Paris 2024. 

---------------------------------------

Despre Decathlon 

Decathlon este o companie franceză care comercializează echipamente și articole sportive. Compania a crescut rapid și a devenit unul dintre cei mai importanți retaileri de articole sportive la nivel global.

Misiunea brandului 

DECATHLON își propune să facă sportul accesibil pentru toată lumea, oferind produse de calitate la prețuri accesibile. Compania își promovează valorile de inovare, sustenabilitate și respect față de clienți și angajați.