Ceasuri pentru barbati: cum aleg cadou un ceas pentru barbati? Ghid complet pentru alegerea celui mai bun ceas
24.10.2024 | Coduri de reducere, Lifestyle, Cadouri
E drept ca trebuie sa recunoastem din prima ca un barbat care poarta ceasuri impune eleganta si o anumita prestanta. Iar daca va ganditi sa daruiti un cadou deosebit unui barbat special din viata dumneavoastra, suntem aici ca sa va ajutam. Tocmai pentru aceasta, ne-am documentat si am cautat cele mai bune sfaturi, recomandari si idei despre purtarea ceasurilor la barbati, despre ce reguli ar trebui sa tinem cont, ce caracteristici sa avem in vedere cand cautam un ceas pe care sa il oferim cadou unui barbat si despre ce ceasuri sunt la moda in anul 2024. Am alcatuit astfel un ghid complet, cu cele mai bune indicatii, cu date complete despre ceasuri barbatesti si ca sa beneficiati si de coduri si cupoane de reducere la ceasuri barbatesti, puteti accesa acest link, unde veti gasi magazine de ceasuri, cu o selectie diversa si generoasa unde puteti gasi acel ceas cadou cu care veti impresiona.
Haideti sa exploram impreuna si sa intelegem elementele subtile, dar de impact, care dau nastere elegantei ceasurilor barbatesti!
Cu sfaturi de la experti in domeniu, precum specialistul House of Silva, vom afla care sunt factorii cheie de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem ceasuri pentru barbati, de la intelegerea diferitelor stiluri de ceasuri pentru barbati pana la sfaturi esentiale care ne pot fi utile cand vom dori sa achizitionam un ceas cadou.
Pe CashClub.ro gasiti unele dintre cele mai interesante si atragatoare colectii de ceasuri, aici. Tot la noi gasiti si coduri si cupoane de reducere pentru ceasurile preferate. Ceasuri cool si la moda gasiti de asemenea si in numeoase colectii de brand la magazinele Fashion, precum FashionDays, AboutYou, Answear.
De unde stiu ce fel de ceas sa aleg? Tipuri de ceasuri barbatesti
Ceasurile pentru barbati se gasesc in diverse stiluri, intorcmai ca si hainele pentru femei, ochelarii si accesoriile pe care doamnele le poarta. Astfel, putem alege dintre ceasuri elegante, ceasuri sportive robuste si ceasuri sofisticate. Practic, expertii ne spun ca exista un ceas pentru fiecare stil in parte si pentru fiecare scop.
Un ceas este un cadou personal, asa ca este de la sine inteles ca ar trebui sa avem cateva date despre persoana careia urmeaza sa ii daruim acest cadou: ce preferinte are, ce stil are, este atras de un aspect clasic, minimalist, sau prefera un stil indraznet sau sportiv? Este foarte importanta aceasta etapa, pentru ca in functie de intelegerea stilului unui barbat, vom alege in continuare ceasul potrivit.
Factori de luat in considerare atunci cand alegi un ceas pentru barbati
1. Tipul de ceas
Ia in considerare scopul ceasului si unde il vapurta posesorul sau. Ceasurile elegante sunt ideale pentru evenimente formale, pentru persoanele care fac business recurent, in timp ce acele ceasuri pentru scufundari sunt mai degraba potrivite pentru cei care au activitate fizica in acest sens si sunt mai aventurosi. Barbatii cu stiluri de viata active prefera mai degraba ceasurile - cronografe, pentru ca ofera functionalitati suplimentare cu functii de cronometru.
2. Materialul conteaza
Specialistii ne spun ca este foarte important sa acordam atentie materialului din care e realizata carcasa ceasului. Otelul inoxidabil emana durabilitate si eleganta, in timp ce titanul este usor si rezistent la coroziune. Pentru o nota de lux, se recomanda alegerea unei carcase din aur sau platina.
3. Miscarile ceasului
“Inima” oricarui ceas e reprezentata de miscarile acestuia. Atunci cand cumparati un ceas, puteti alege intre ceasuri cu miscari automate, cu cuart sau mecanice. Fiecare tip de miscare are caracteristicile sale, iar in acest sens ceasurile automate sunt pretuite pentru maiestria lor, in timp ce ceasurile cu cuart sunt cunoscute pentru acuratetea lor.
Pe CashClub.ro gasiti unele dintre cele mai interesante si atragatoare colectii de ceasuri, aici. Tot la noi gasiti si coduri si cupoane de reducere pentru ceasurile preferate. Ceasuri cool si la moda gasiti de asemenea si in numeoase colectii de brand la magazinele Fashion, precum FashionDays, AboutYou, Answear.
4. Cadranul si afisajul
Cadranul ceasului ar trebui sa rezoneze cu stilul celui care il va purta. Numerale arabe, numerale romane sau simple indicatoare de ora? In plus, ganditi-va si daca preferati un afisaj analogic sau digital.
5. Dimensiunea ceasului
Un alt aspect pe care ar trebui sa il luati in considerare cand cumparati un ceas este dimensiunea incheieturii, importnata pentru alegerea diametrului carcasei ceasului. Carcasele mai mari pot parea mai indraznete si sunt potrivite pentru incheieturi mai mari. In comparatie, carcasele mai mici la ceasurile barbatesti se potrivesc mai bine la incheieturile mai mici si sunt mai confortabile si mai bine proportionate.
6. Curea sau bratara?
O colectie de ceasuri permite unui barbat sa varieze accesorile. Expertii ne spun ca o colectie de ceasuri ar trebui sa includa un ceas care sa se potriveasca cu diferite ocazii si stari de spirit. Tipul de curea sau bratara de ceas poate schimba aspectul ceasurilor pentru barbati. Este singura piesa de bijuterie care poate deveni semnatura unui barbat si care atrage complimente si atentie.
O curea de piele, o bratara de metal sau o curea de cauciuc pot afecta aspectul general al ceasulu, dar si confortul. In ceea ce priveste culoarea, curelele sau bratarile negre sunt versatile si se potrivesc cu orice tinuta masculina, conform specialistilor.
7. Rezistenta la apa
Pentru ceasul pe care il veti achizitiona, asigurati-va ca are suficienta rezistenta la apa pentru a rezista stropilor sau scufundarilor in apa. Aceasta caracteristica este cruciala daca purtatorul are un stil de viata activ sau il va purta zilnic. Rezistenta la apa a unui ceas este, de asemenea, esentiala pentru longevitate si versatilitate in diverse situatii.
Sfaturi pentru achizitionarea ceasului perfect pentru barbati
Stabiliti un buget
Este foarte important sa stabiliti cati bani doriti sa investiti intr-un ceas, chiar daca este un cadou. Ceasurile pentru barbati de calitate vin intr-o gama variata de preturi. Daca aveti un buget in minte va va restrange optiunile, dar va fi mai util. Pe CashClub beneficiati de cashback garantat, iar daca veti achizitiona un ceas de la magazinele partenere, puteti folosi coduri si cupoane de reducere.
Documentati-va despre marcile de ceas
Documentati-va despre marcile de ceasuri recunoscute pentru maiestria si fiabilitatea lor. Luati in considerare atat numele consacrate, cat si ceasornicarii in curs de dezvoltare. Pe CashClub veti gasi numeroase magazine de la care puteti cumpara un ceas deosebit, printre care Answear, Triwa, Rankine, WatchZone, FashionDays, AboutYou.
Cititi recenziile altor cumparatori, pasionati si posesori de ceasuri
Profita de recenziile si forumurile online pentru a obtine informatii de la alti cumparatori de ceasuri. Experientele lor va pot ajuta sa decideti ce stil si marca de ceasuri pentru barbati sa cumparati. De asemenea, pe site-urile oficiale ale cunoscutelor branduri de ceasuri gasiti informatii si articole care va pot fi de folos.
Intretinere
Luati in considerare intretinerea pe termen lung a ceasului pe care il veti achizitiona. Ceasurile mecanice pot necesita servicii periodice, in timp ce ceasurile cu cuart necesita in general o intretinere redusa. Puteti, de asemenea, sa cautati un magazin care ofera servicii de intretinere, pentru a avea datele sale la indemana cand posesorul ceasului va avea nevoie.
Garantie si certificare
Daca ceasul pe care il veti face cadou este o piesa de investitie in acest moment, asigurati-va ca au o garantie, chiar si atunci cand cumparati online, puteti solicita aceasta informatie sau fiti atenti la politica de retur. Cautati certificari de autenticitate si calitate. Unele magazine de bijuterii, ofera, de asemenea, certificari de evaluare si asigurare.
Ai incredere in instinctele tale
Aveti incredere in instinct si alegeti un ceas care sa reflecte personalitatea purtatorului. Specialistii sugereaza ca un ceas ar trebui sa fie ca o extensie a celui care il poarta.
Pe CashClub.ro gasiti unele dintre cele mai interesante si atragatoare colectii de ceasuri, aici. Tot la noi gasiti si coduri si cupoane de reducere pentru ceasurile preferate. Ceasuri cool si la moda gasiti de asemenea si in numeoase colectii de brand la magazinele Fashion, precum FashionDays, AboutYou, Answear.
Raspunsuri de la expertii in ceasuri
Ceasurile pentru barbati sunt inca la moda?
Ceasurile pentru barbati sunt inca “foarte” la moda. Sunt accesorii atemporale care adauga eleganta si caracter oricarei tinute. Pe Answear.ro, poti alege dintr-o colectie extinsa si diversa ceasul care se potriveste oricarui stil.
Cate ceasuri ar trebui sa detina un barbat?
Numarul de ceasuri pe care ar trebui sa le detina un barbat depinde semnificativ de preferintele personale si de stilul de viata. In general, expertii recomanda sa ai cel putin trei ceasuri: un ceas elegant pentru ocazii formale, un ceas versatil pentru utilizare zilnica si un ceas sportiv sau casual pentru activitati in aer liber. Unii posesori de ceasuri pot avea o colectie mai extinsa, dar totul depinde de ceea ce ii face pe acestia sa se simta increzatori si stilati.
GHID pentru alegerea unui ceas perfect pentru barbati
Alegerea unui ceas de mana necesita putina gandire si multa cercetare. Vestea buna... am facut-o pentru tine. Acest ghid cuprinzator pentru ceasurile pentru barbati iti ofera tot ce trebuie sa stii despre cumpararea ceasului care ti se potriveste.
DE CE SA PORTI UN CEAS?
Desi smartphone-ul functioneaza destul de bine ca un cronometru, spre deosebire acesta, un ceas de mana nu va distrage cu actualizari de pe diverse retele de social media.
Un ceas este mai mult decat o masura a minutelor si orelor. Un barbat care poarta un ceas nu este doar un barbat care face eforturi pentru a fi la timp, ci un barbat care face eforturi pentru a arata bine.
Pe langa asta... cand vine vorba de bijuterii, barbatii nu au prea multe optiuni.
TIPURI DE MISCARI ALE CEASURILOR
Miscarea unui ceas este, literal, ceea ce il face sa functioneze.
Este „motorul” ceasului si partea care alimenteaza miscarea arcurilor in jurul cadranului ceasului. Pentru unele persoane, alegerea ceasului se reduce doar la aspect, dar pentru altele, modul in care functioneaza este mai interesant si important.
In functie de miscari, ceasurile se impart in 3 categorii:
Mecanic – Ceasul original cu mecanism de invartire manuala. Alimentat de roti si arcuri minuscule.
Automat – Versiunea automata a unui ceas mecanic manual. Autoinvartire.
Quartz – Ceasul modern. Nu necesita invartire si este alimentat cu baterii.
CEASUL MECANIC
Este potrivit pentru barbatul traditional. Un ceas mecanic este acel ceas original, vechi, cu mecanism manual. Spre deosebire de un ceas cu cuart, care este alimentat de baterii, un ceas mecanic este actionat de o retea vasta de piese complexe si maiestrie experta.
La fel ca ceasurile alimentate cu arcuri din secolul al XVII-lea, un ceas mecanic se bazeaza pe invartirea manuala a arcului principal. Arcul alimenteaza apoi o serie complexa de roti care actioneaza o roata cu greutate (cunoscuta ca roata de echilibru).
Roata de echilibru oscileaza inainte si inapoi cu o rata constanta. Cand este eliberata de un mecanism numit “ancorare”, rotile se misca inainte cu o cantitate mica la fiecare oscilatie a rotii de echilibru. Acesta este „tictac”-ul si este ceea ce face posibila miscarea acelor ceasului inainte.
Desigur, acest design incredibil inseamna ca ceasul mecanic necesita invartire zilnica. Pentru a-l invarti, va trebui sa-l dai jos si sa desfaci coroana, apoi sa intorci coroana in sensul acelor de ceasornic pana cand se simte rezistenta.
Cel care invarte trebuie sa se bazeze pe simtirea rezistentei pe tija de invartire pentru a sti cand arcul principal este complet. De asemenea, aveti grija, caci este posibil sa stricati ceasul daca il invartiti prea mult.
Setarea orei implica tragerea coroanei cat de departe posibil de baza ceasului. Aceasta face ca secundarul sa se opreasca, astfel incat sa poti seta cu precizie ora.
Motorul unui ceas mecanic poate include aproximativ 200 de piese minuscule in miscare. Singurul dezavantaj este ca variabilele implicate in aceasta gama vasta de piese si componente fac ca ceasul mecanic sa nu poata fi niciodata 100% precis. Acestea mentin timpul intr-o anumita toleranta – cantitatea maxima de secunde pe zi pe care ceasul o castiga sau o pierde.
Pentru a obtine certificarea COSC de cronometru, miscarea trebuie sa functioneze in intervalul -4 pana la +6 secunde.
Este general acceptat ca cele mai bune ceasuri cu miscari mecanice sunt ceasurile elvetiene, urmate indeaproape de cele japoneze.
Avantajele unui ceas mecanic
Un ceas mecanic este Exclusiv. Ceasul mecanic este “creme de la creme” a maiestriei ceasurilor. Detinerea unui astfel de ceas este o apreciere pentru lucrarile intricate ale tuturor acestor roti si arcuri.
Un ceas mecanic este Eficient. Nu necesita baterie.
Un ceas mecanic este Unic. Vintage este o proprietate foarte cautata, iar cele mai colectionabile ceasuri sunt mecanice.
Un ceas mecanic este Impresionant. Unele ceasuri mecanice au o fereastra clara pe spate, permitandu-ti sa vezi mecanismele meticuloase in actiune.
Dezavantajele unui ceas mecanic
Inalta intretinere. Trebuie sa-l invarti. De asemenea, va trebui sa-l duci la service la fiecare cinci ani. Aceasta poate fi o investitie destul de costisitoare.
De asemenea, nu este atat de precis. Chiar si cu invartire regulata, un ceas mecanic pierde cateva secunde in fiecare zi.
Sensibil. Rotile si angrenajele minuscule din interiorul unui ceas mecanic sunt destul de sensibile la elemente, asa ca acesta nu este tipul de ceas pe care il vei lua la surfing.
Scump. Pretul unui ceas mecanic este semnificativ mai mare decat cel al unui ceas cu cuart.
Pe CashClub.ro gasiti unele dintre cele mai interesante si atragatoare colectii de ceasuri, aici. Tot la noi gasiti si coduri si cupoane de reducere pentru ceasurile preferate. Ceasuri cool si la moda gasiti de asemenea si in numeoase colectii de brand la magazinele Fashion, precum FashionDays, AboutYou, Answear.
CEASUL AUTOMAT
La fel ca ceasul mecanic, un ceas automat este alimentat de un arc principal. Cu toate acestea, acest arc principal este invartit automat de energia cinetica a incheieturii purtatorului – miscarea naturala a bratului. Este, de asemenea, uneori numit ceas cinetic.
Este tehnic „autoinvartire”. Un mic rotor pivotant numit rotor se balanseaza pe masura ce bratul se misca, invartind arcul principal in timp ce porti ceasul pe incheietura mainii.
Cand iti iei ceasul automat de pe incheietura, va continua sa functioneze timp de aproximativ 36-48 de ore de la sine. Dupa aceea, intra in modul „rezerva de energie”. Pentru a-l face sa functioneze normal din nou, va trebui sa setezi ora si sa-l invarti manual. Ca si ceasul mecanic manual, asta implica intoarcerea coroanei in sensul acelor de ceasornic de cateva ori, apoi setarea orei tragand tija de invartire cu un singur pas.
Cei care evita un ceas manual de teama de a-l invarti prea mult se vor bucura de un ceas automat. Automatele au aceasta caracteristica practica ce decupleaza mecanismul de invartire – un fel de „ambreiaj alunecator”. Indiferent de cate ori il invarti, nu poate fi invartit prea mult. Ceasurile mecanice manuale mai vechi, pe de alta parte, nu au intotdeauna acest mecanism.
O recomandare a specialistilor ar fi achizitionarea unei cutii rotative pentru ceasuri, mai ales pentru purtatorii care detin mai mult de un ceas automat. Aceasta va invarti ceasul pentru tine cand nu il porti.
Avantajele unui ceas automat
Cel mai bun din ambele lumi. Ceasurile automate sunt la fel de complexe ca predecesorii lor mecanici – dar spre deosebire de un ceas mecanic manual, acestea se invart automat.
Eficient. Nu necesita baterie sau invartire manuala.
(Mai ales) Intretinere usoara. Ideal daca vrei sa porti ceasul zilnic.
Dezavantajele unui ceas automat
Unii isi doresc totusi sa invarta. Daca incetezi sa porti ceasul, acesta va inceta sa se invarta singur si va pierde timp. Apoi va trebui sa il invarti manual intorcand coroana.
O anumita intretinere. Service-ul este de obicei necesar la fiecare cinci ani.
CEASUL CU CUART
Iata ceasul care a schimbat istoria ceasurilor. Ceasurile cu cuart si-au facut debutul in anii 1960 in Japonia. Pana in anii 1980, a eclipsat ceasurile mecanice traditionale. Ceasul cu cuart alimentat cu baterie este practic un computer mic care se bazeaza pe impulsuri electrice – mai degraba decat pe invartire manuala – pentru a mentine timpul.
Este numit dupa bucata de cristal de cuart din motorul electronic. Acest cristal este un conductor, regland curentul dintre baterie si circuitul electric.
Spre deosebire de un ceas mecanic, un ceas cu cuart poate fi fie digital, fie analogic. Un ceas cu cuart digital afiseaza ora numeric pe un ecran LCD, in timp ce un ceas analogic are ace traditionale.
Deoarece un ceas cu cuart este alimentat de o baterie, secundarul se misca in „tic-tac-uri” individuale. Acest lucru difera de miscarea lina, alimentata de roti, a unui ceas mecanic.
Avantajele unui ceas cu cuart
Accesibil. Ceasurile cu cuart sunt mult mai ieftin de fabricat si de intretinut decat cele mecanice sau automate.
Usor de utilizat. Nimic de invartit si nimic ce presupune service. E necesara doar schimbarea bateriei cand este cazul.
Precizie. Electronica unui ceas cu cuart il face cel mai precis cronometru dintre toate miscarile de ceas. Cele mai multe ceasuri cu cuart de inalta calitate pierd doar 1-2 secunde pe luna.
Durabil si cu intretinere redusa. Alimentarea cu baterie, mai degraba decat cu o multime de piese in miscare, inseamna ca ceasul cu cuart este mai usor de intretinut decat un ceas mecanic sau automat si necesita mai putina intretinere.
Dezavantajele unui ceas cu cuart
Un pic obisnuit. Ceasurile cu cuart nu au complexitatea unui ceas mecanic.
Necesita piese. Bateriile nu dureaza la infinit.
Concluzii
Ceasurile mecanice si automate sunt apreciate de cunoscatorii si colectionarii de ceasuri pentru mecanismele lor unice si frumoase.
Ceasurile cu cuart sunt preferate de cei care necesita precizie si fiabilitate.
MATERIALUL CEASURILOR
Marca si stilul unui ceas au mult de-a face cu materialul din care sunt facute. Ceasurile de lux pot fi fabricate din metale pretioase de inalta calitate (aur, aur alb, aur roz) pana la aliaje placate cu argint. Alte metale, cum ar fi otelul inoxidabil, tungstenul si titanul, au avut, de asemenea, importanta lor in scena ceasurilor de lux.
Ceasurile de scufundari si ceasurile sport trebuie sa fie rezistente la coroziune, asa ca acestea vor fi adesea fabricate din otel inoxidabil sau titan.
CEASURI DIN AUR
Frumoase, traditionale si sigur vor atrage atentia, ceasurile de aur pentru barbati sunt mai mult decat un cronometru. Sunt afirmatii. Dar aurul nu este ieftin. Este frumos si valoros, dar, de asemenea, predispus la zgarieturi si decolorare. Nu este piesa pe care o vei putea purta de exemplu, la activitati sportive.
CEASURI DIN ARGINT
Ceasurile din argint pentru barbati sunt o raritate. Probabil pentru ca argintul se decoloreaza usor si majoritatea otelului poate trece drept argint fara eticheta de pret. Argintul este, de asemenea, mai moale si se zgarie si indoaie cu usurinta. Otelul inoxidabil placat cu argint este mai comun si durabil.
CEASURI DIN OTEL INOXIDABIL
Usoare, rezistente la coroziune si foarte durabile, ceasurile din otel inoxidabil sunt unele dintre cele mai accesibile metale disponibile. Desi sunt adesea utilizate pentru ceasuri sport sau modele „mai ieftine”, ceasurile din otel inoxidabil sunt la fel de utilizate si in gamele de lux.
CEASURI DIN TITAN
Jumatate din greutatea otelului si de doua ori mai durabile. Principalul dezavantaj al titanului este pretul sau.
CEASURI DIN CERAMICA
Ceramica este tehnic orice material non-metalic solid si anorganic. Compusa din oxid de zirconiu, ceasurile din ceramica sunt la fel de elegante pe cat sunt de durabile. In plus, fiind hipoalergenice, ceasurile din ceramica sunt rezistente la zgarieturi, pot rezista ani de utilizare si nu se estompeaza la soare.
GEAMUL CEASURILOR
Cristalul – sticla care acopera si protejeaza cadranul ceasului – este la fel de important ca materialul carcasei. De la plastic la sticla din cristal safir, fiecare vine cu propriile sale proprietati unice si etichete de pret. Expertii ne arata cum putem verifica avantajele si dezavantajele fiecarui tip de geam de ceas in continuare.
Cristalul ceasului protejeaza cadranul.
Pe CashClub.ro gasiti unele dintre cele mai interesante si atragatoare colectii de ceasuri, aici. Tot la noi gasiti si coduri si cupoane de reducere pentru ceasurile preferate. Ceasuri cool si la moda gasiti de asemenea si in numeoase colectii de brand la magazinele Fashion, precum FashionDays, AboutYou, Answear.
CE ESTE STICLA MINERALA, ACRILICA SI DIN SAFIR IN CEASURI? CARE ESTE MAI DURABILA SI REZISTENTA LA ZGARIETURI?
Cristalul mineral al ceasului
Sticla minerala este unul dintre cele mai comune tipuri de sticla utilizate pentru cristalele ceasurilor. Este mai rezistenta la zgarieturi decat acrilicul si mai accesibila decat safirul. Nu este nimic in neregula cu sticla minerala si o veti gasi pe o varietate de ceasuri – asa ca nu lasati faptul ca este „sticla de ceas tipica” sa va pacaleasca in a considera ca este inferioara.
Sticla minerala ofera mai multa rezistenta la zgarieturi decat acrilicul, este mai putin reflectiva decat cristalul safir, mai putin rezistenta la zgarieturi decat cristalul safir, dificil de lustruit si se poate ciobi sau rupe sub impact.
Cristalul de sticla acrilica
Sticla acrilica a ceasurilor nu este de fapt sticla. Este plastic si este cunoscuta sub numele de plexiglas. Nu este un material foarte puternic, dar este utilizata pe scara larga din cauza accesibilitatii sale si a faptului ca poate fi usor modelata pentru design. Acrilicul poate fi lustruit pentru a indeparta zgarieturile usoare si nu se va sparge precum safirul… dar mare atentie la zgarieturi adanci.
Acest tip de cristal este foarte accesibil, foarte susceptibil la zgarieturi, are o rezistenta puternica la impact datorita flexibilitatii sale si poate parea ca dialul arata tulbure prin acrilic.
Cristalul de sticla safir
Cand vorbim despre un ceas cu cristal safir, vorbim despre un ceas de calitate. Cu exceptia unor materiale precum diamantele sau carburile de tungsten, sticla safir este unul dintre cele mai dure materiale de pe pamant. Acest material este extrem de rezistent la zgarieturi, dar poate fi spart sub impact extrem de puternic. Principalul avantaj al ceasurilor cu sticla de safir este ca acestea sunt foarte dificil de zgariat, sunt cele mai dure cristaluri de ceasuri disponibile si ofera o vedere clara a cadranului – nu tulbure precum acrilicul.
Fara un strat anti-reflectiv poate fi prea reflectiv pentru unele persoane.
SAFIR DUBLA CUPOLA SAU CUPOLA SIMPLA – CARE ESTE MAI BUNA?
Odata ce v-ati decis asupra unui ceas cu cristal safir, urmatorul pas este alegerea intre cupola simpla sau dubla.
Un cristal cu cupola simpla este plat pe partea de jos si cu cupola pe partea de sus. Este posibil sa considerati ca o cupola simpla distorsioneaza vizualizarea fetei ceasului, deoarece creeaza o lentila prin care trebuie sa vezi pentru a citi ora.
O cupola dubla este rotunda pe exterior si rotunda pe interior (de unde numele „dubla cupola”). Cu un cristal safir cu dubla cupola, veti experimenta foarte putin sau deloc distorsiunea cadranului.
Alte optiuni de geamuri de ceas:
Cristal de safir mineral – Acest tip de cristal de ceas este facut prin acoperirea sticlei minerale cu un strat subtire de cristal safir. Exista diferente uriase intre aceasta si cristalul de safir real. Verificati intotdeauna descrierea produsului pentru a cunoaste materialul exact.
Sticla de rasina pentru ceasuri – Unele ceasuri sunt promovate ca avand geamuri de rasina. Acest tip de cristal de ceas are proprietati similare cu cele ale acrilicului si este o optiune accesibila pentru cristale de ceasuri.
BRATARI PENTRU CEASURI
Curelele, bratarile si bratarile de ceasuri pot varia foarte mult in functie de stil, material si design si reprezinta mult mai mult decat doar „cealalta jumatate a unui ceas care arata bine”.
Cand decizi intre o curea de piele sau o bratara metalica, gandeste-te unde vei purta ceasul si cu ce tinuta il vei purta. Cu costumul de la birou sau in scop business? In gradina? Pe partie? Vei avea nevoie de ceva care sa functioneze atat cu imbracamintea ta, cat si cu conditiile la care va fi expus.
Dimensiunea incheieturii tale conteaza, de asemenea. O incheietura mica poate fi trasa in jos de o bratara metalica, chiar daca este de aceeasi dimensiune cu o curea de piele.
BRATARI PENTRU CEASURI METALICE
La fel ca in cazul carcasei, o bratara metalica poate fi fabricata din aur, otel, titan sau alte metale si este de obicei tinuta impreuna cu o catarama metalica. Bratarile metalice pot fi facute din legaturi sau plasa. Ca si carcasele, bratarile din legaturi metalice sunt durabile, dar se zgarie usor. In functie de metal, acestea sunt, de asemenea, mai scumpe de inlocuit.
CURELE DIN PIELE
Ceasurile din piele pentru barbati sunt cele mai comune dintre toate, dar comun nu inseamna plictisitor. Curelele din piele pot fi fabricate din orice piele de animal, de la vaca la crocodil, si se potrivesc cu aproape orice ceas.
Pielea este clasica, confortabila si sigura pentru cei cu alergii la metal. Curelele din piele sunt durabile, usoare la incheietura si elegante. Alt avantaj al curelelor din piele este ca adauga o nota de caracter vintage. Curelele din piele pot fi realizate in diferite moduri – simple, embosate, rigide, cusute sau colorate.
CURELE DIN MATERIAL TEXTIL
Materialele sintetice sunt in general accesibile, usor de intretinut si confortabil de purtat. Nailonul este un material excelent pentru imbracamintea activa. Este extrem de durabil si rezistent la apa, UV si la utilizare dura. Si daca culoarea este pe gustul tau, ai o multime de optiuni cu o curea de ceas din material textil.
Cel mai comun tip de curea din material textil este cureaua NATO. Proiectata pentru utilizare militara in anii '70, cureaua de ceas NATO este o curea cu o singura bucata care poate fi usor schimbata prin indepartarea celor doua bare de arc atasate la ceas.
Perlon este un alt material textil popular. Aceste curele din nailon tesut dens sunt groase, dar surprinzator de respirabile.
Concluzii
Ceasurile sportive pentru barbati au de obicei curele din cauciuc sau metal. Ambele sunt durabile si rezistente la apa.
Bratarile metalice functioneaza si ca accesorii elegante.
Pielea pur si simplu nu va fi suficienta pentru un ceas care va fi expus la apa sau transpiratie, dar este o alegere buna pentru ocazii mai elegante.
Asigura-te ca alegi curele interschimbabile (daca este posibil). Acestea dispun de un sistem de eliberare rapida, facand trecerea de la negru la piele maro o simpla operatiune!
COMPLICATIILE CEASURILOR
O complicatie este o functie care arata orice altceva decat ora. O complicatie a ceasului poate include data, un cronograf (cronometru), fusuri orare, temperatura, o alarma, un tahimetru, o vizualizator a fazei lunii sau calendar.
COMPLICATII ALE AFISAJULUI DATEI
Fereastra de data – O mica deschidere care arata data (de obicei langa ora 3).
Data mare – O fereastra usor de citit care arata data in cifre mari.
Roata de data – O sageata in centru care indica data pe marginea exterioara a cadranului.
Complicatiile de afisare a datei mai detaliate pot arata ziua saptamanii, luna, un calendar anual sau chiar o comparatie intre timpul real si timpul solar.
COMPLICATII ALE CRONOGRAFELOR
Un cronograf este un mic cronometru incorporat in miscarea ceasului.
Cronograf cu unul sau doua butoane – Dispune de buton de pornire, oprire si resetare.
Cronograf de revenire – Acest tip difera putin de un cronograf normal. Intr-un cronograf de revenire, poti folosi butonul de resetare fara a trebui sa opresti mai intai cronograful.
Cronograf cu secunda divizata – Acest tip de cronograf iti permite sa masori doua perioade separate. In timp ce un ac cronometreaza, celalalt poate fi oprit, pornit sau resetat la zero.
Tahimetru – Uneori inscriptionat pe marginea unui ceas analogic, un tahimetru calculeaza o viteza bazata pe timpul de calatorie convertind timpul scurs (in secunde per unitate) in viteza (in unitati pe ora). Poate, de asemenea, masura distanta pe baza vitezei.
COMPLICATII ALE CEASURILOR DE CALATORIE
Indiferent daca esti un calator pasionat, un pasager frecvent sau doar o persoana pasionata de fusuri orare, exista doua complicatii importante care ar putea face calatoriile mult mai usoare.
Complicatie Dual-Time Watch si GMT Watch
Complicatie de ceas cu timp dual – Ceasurile cu timp dual permit sa vezi ora in 2 fusuri orare diferite. De aici provine numele „timp dual”. Super inteligent, nu? Aceasta complicatie este alimentata de aceeasi miscare si are un cadran principal si unul secundar. Cele mai multe ceasuri cu timp dual utilizeaza un ceas de 24 de ore pe cadranul secundar si un ceas de 12 ore pe cadranul principal mai mare. Aceasta complicatie este excelenta atunci cand calatoresti intre fusuri orare si va indica intotdeauna ora de acasa... sau ora de la alta destinatie.
Complicatia de ceas GMT – Ceasurile cu complicatie GMT indeplinesc aceeasi functie ca un ceas cu timp dual (arata ora in 2 fusuri orare diferite) cu bonusul de a urmari un al treilea timp.
Cele mai multe ceasuri folosesc un interval de 12 ore pe cadran. Acest lucru inseamna ca arcul orei face un cerc complet de doua ori pe zi (24 de ore). Cu complicatia GMT, ceasul va avea un alt arc al orei care parcurge o data cercul cadranului si se refera la indicatorii de 24 de ore de pe bezel.
Pentru a arata un al treilea timp cu complicatia GMT, roteste bezelul in functie de diferenta dintre GMT (Greenwich Mean Time) si timpul pe care doresti sa-l stii. Pentru cei mai multi calatori, un ceas cu timp dual si cele 2 fusuri orare sunt suficiente. Daca esti un expert in matematica, ai 3 timpuri de urmarit sau doresti doar o provocare, opteaza pentru complicatia GMT.
ALTE COMPLICATII DIVERSE
Fazele lunii – Arata luna plina, jumatate, sfert sau noua.
Indicator de rezerva de putere – Arata cantitatea de energie ramasa intr-un ceas mecanic sau automat (in functie de tensiunea arcului principal).
Alarma
Repetitor de minute – Poti seta ora la cerere prin activarea unui mecanism pe un ceas mecanic.
Tourbillon – Generalmente un element al ceasurilor mecanice mai vechi, un tourbillon are ca scop contracararea efectelor gravitatiei atunci cand ceasul este in aceeasi pozitie.
Pe CashClub.ro gasiti unele dintre cele mai interesante si atragatoare colectii de ceasuri, aici. Tot la noi gasiti si coduri si cupoane de reducere pentru ceasurile preferate. Ceasuri cool si la moda gasiti de asemenea si in numeoase colectii de brand la magazinele Fashion, precum FashionDays, AboutYou, Answear.
CE INSEAMNA ATM PE UN CEAS?
Daca te-ai uitat vreodata la spatele ceasului tau, probabil ai vazut inscriptionate literele ATM si termenul „rezistent la apa”.
ATM este o abreviere pentru „atmosfere” si inseamna rezistenta la apa – sa nu fie confundat cu Automated Teller Machine. Indiferent de cate butoane apesi… ceasul tau nu va elibera numerar.
Rezistent la apa nu inseamna impermeabil. Inainte de a te arunca in piscina, verifica desenul de mai jos si vezi exact la ce poate rezista ceasul tau.
3 ATM / 3 bar / 30m / 100ft – Ceasul tau poate rezista la ploaie, stropiri accidentale, spalarea mainilor si spalarea masinii (atata timp cat nu e incecat).
5 ATM / 5 bar / 50m / 165ft – Ceasul tau poate rezista la aceleasi lucruri ca un ceas 3 ATM + este potrivit pentru o scurta inotare si pentru dus. Nu lua un ceas 5 ATM la scufundari sau pentru sporturi acvatice. Schita de mai sus spune nu inotului... asta doar pentru a te mentine in siguranta si pentru a evita deteriorarea ceasului.
10 ATM / 10 bar / 100m / 330ft – Pe langa avantajele ceasurilor 3 ATM si 5 ATM, un ceas 10 ATM este potrivit pentru majoritatea sporturilor acvatice, inot, surfing si snorkeling. Nu este rezistent la apa pentru scufundari adanci sau scufundari cu butelie.
20 ATM / 20 bar / 200m / 660ft – Ceasul tau este potrivit pentru inot, scufundari cu butelie si sporturi acvatice de mare impact. Si pentru orice baie lunga si relaxanta pe care o planifici.
*Bar indica presiunea apei.
Cand un ceas indica faptul ca este rezistent la apa pana la 100 de metri, asta nu inseamna ca poate merge 100 de metri in adancime. Acest numar iti spune ca ceasul poate rezista la presiunea echivalenta cu cea de 100 de metri in adancime. Cu alte cuvinte, nu lua ceasul tau de 3ATM (30 metri) la urmatoarea ta calatorie in care vei face scufundari. Ca regula generala, nu inota cu ceasul pe mana decat daca indica 10ATM sau mai mult pe spate.
CUM IMI CUNOSC DIMENSIUNEA CEASULUI
Da, dimensiunea conteaza. Nu vrei un ceas cu o curea atat de larga incat sa alunece pe incheietura... nici un ceas cu o carcasa atat de mare incat sa iasa din maneca!
DIMENSIUNEA CURELEI
Curelele majoritatii ceasurilor de gala si a ceasurilor sportive sunt cu catarama, ceea ce permite reglarea usoara. Unele bratari metalice sunt compuse din legaturi, care pot fi adaugate sau indepartate.
O latime de curea se refera la distanta dintre lacasuri (gauri) unde cureaua se intalneste cu ceasul. In general, o curea de ceas ar trebui sa corespunda cu distanta dintre interiorul lacasurilor de pe capul ceasului.
Lungimea curelei depinde de dimensiunea incheieturii tale si include doua masuratori – capatul lung si capatul cu catarama (fara a include catarama).
Lungimea este exprimata in milimetri, de exemplu – 120/70 mm.
Incheietura de 6.0 - 6.5 inchi (150 - 164 mm) = curea de 120/70 mm
Incheietura de 6.6 - 7.0 inchi (165 - 178 mm) = curea de 125/75 mm
Incheietura de 7.1 - 7.5 inchi (179 - 190 mm) = curea de 130/80 mm
Incheietura de 7.6 - 8.0 inchi (191 - 203 mm) = curea de 135/80 mm
Incheietura de 8.1 - 8.5 inchi (204 - 216 mm) = curea de 140/85 mm
Incheietura de 8.6 - 9.0 inchi (217 - 229 mm) = curea de 145/90 mm
Pe CashClub.ro gasiti unele dintre cele mai interesante si atragatoare colectii de ceasuri, aici. Tot la noi gasiti si coduri si cupoane de reducere pentru ceasurile preferate. Ceasuri cool si la moda gasiti de asemenea si in numeoase colectii de brand la magazinele Fashion, precum FashionDays, AboutYou, Answear.
DIMENSIUNEA CARCASEI CEASULUI
Acum, desi un cadran supradimensionat care iese din maneca este incomod si inestetic, o carcasa foarte mica doar face dificila citirea orei (si va face ca incheietura ta sa para uriasa).
Carcasa unui ceas ar trebui sa fie proportionala cu constitutia ta - nu prea voluminoasa si nici prea delicata.
Pentru majoritatea barbatilor, regula generala pentru carcasa unui ceas este intre 34 mm - 50 mm in diametru (masurat de-a lungul cadranului ceasului de la un capat la altul). Daca ai o incheietura deosebit de subtire sau ingusta, vei avea nevoie de ceva mai mic de 40 mm. Orice este mai mare de 50 mm este un obiect care face o afirmatie clara.
GROSIMEA CARCASEI
Ca regula generala, grosimea carcasei ceasului este direct proportionala cu diametrul. Adica, cu cat este mai mare diametrul, cu atat este mai groasa carcasa.
Grosimea carcasei unui ceas are mult de-a face cu designul sau - in special cu tipul de miscare. Ceasurile mecanice au nevoie de mai mult spatiu pentru roti si angrenaje. Numarul de complicatii are, de asemenea, un impact asupra dimensiunii, la fel ca si stilul general al ceasului.
Este o idee buna sa alegi o carcasa de ceas care sa se alinieze cu forma si dimensiunea ta.
Ia in considerare dimensiunea bratului tau si ce doresti sa porti cu ceasul. Un ceas pe care il vei purta cu un costum ar trebui sa fie suficient de subtire pentru a se strecura sub manseta.
Alegerea unui ceas care sa se potriveasca nevoilor si dorintelor tale depinde de fiecare persoana in parte. Fiecare barbat este diferit. Unii dintre ei vor doar ceva care sa urmareasca timpul la sala sau sa ii indrume catre casa cand merg pe munte. Unii doresc calitatea artizanala a unui adevarat ceas mecanic. Si unii doresc un accesoriu elegant (poate cu putin „bling”) pentru a-l purta la urmatorul eveniment formal.
Un ceas bine realizat poate deveni cu usurinta ceva fara de care nu vrei sa pleci de acasa. Si cand vine vorba de a indica ora, chiar si cel mai recent smartphone nu va putea concura.
INTREBARI SI RASPUNSURI DE LA EXPERTI
TREBUIE SA CUMPAR UN CEAS MECANIC?
Tipul de ceas care ti se potriveste depinde de factori precum unde il vei purta, cat de des il vei purta si nevoile si gusturile tale personale.
Un ceas mecanic este ceasul clasic, cu invartire manuala, actionat de roti si angrenaje minuscule. Un ceas cu cuart este ceasul modern alimentat cu baterie, in timp ce un ceas automat este ceva intre cele doua.
Ceasurile mecanice sunt cele mai populare in randul cunoscatorilor de ceasuri, mai ales datorita lucrarilor lor atat de complexe.
CUM CUMPERI CEASURI PENTRU BARBATI ONLINE?
Intri pe CashClub.ro, asa ca este usor sa cumperi ceasuri facand click aici.
CARE SUNT CELE MAI BUNE CEASURI OUTDOOR?
Cel mai bun ceas outdoor pentru tine este cel care se potriveste cel mai bine tipului de activitate pe care o desfasori.
Daca vei fi in preajma sau sub apa, vei dori un ceas impermeabil (sau rezistent la apa). Daca activitatile tale in aer liber sunt limitate la drumetii si putina gradinarit, un ceas militar sau un ceas sportiv general va fi bine.
CE GROSIME AR TREBUIE SA AIBA CUREAUA DE CEAS?
Grosimea unei curele de ceas are mult de-a face cu modul in care se potriveste pe incheietura ta. Cand incerci un ceas pentru prima data, ia in considerare dimensiunea carcasei ceasului, precum si dimensiunea si plasarea lacasurilor.
Daca carcasa ceasului este mica sau lacasurile sunt mici, o banda mare va parea disproportionata. La fel si pentru lacasuri mari si carcasa mare.
Regula de baza – Ai in vedere o curea de ceas cu aceeasi grosime ca lacasurile si nu mai groasa decat carcasa.
CARE CEASURI SE POTRIVESC CU O INCHEIETURA MICA?
Daca esti un pic mai mic decat media, nu te teme – exista un ceas care sa ti se potriveasca.
O incheietura „mica” este in general una care masoara mai putin de 6,5 inci sau 17 cm in jur. Pentru aceasta dimensiune, vei dori un ceas cu o carcasa cu diametru mai mic de 40 mm, o curea subtire sau o bratara si volum minim. Lasa coroanele mari, butoanele si alte caracteristici suplimentare pentru cei cu incheieturi groase.
Pe CashClub.ro gasiti unele dintre cele mai interesante si atragatoare colectii de ceasuri, aici. Tot la noi gasiti si coduri si cupoane de reducere pentru ceasurile preferate. Ceasuri cool si la moda gasiti de asemenea si in numeoase colectii de brand la magazinele Fashion, precum FashionDays, AboutYou, Answear.
Avand in vedere ghidul complex de mai sus, speram sa va fie util si sa gasiti cel mai potrivit cadou pentru barbatul special din viata dumneavoastra! Optiunile pentru ceasuri pentru barbati sunt vaste, iar alegerile sunt personale, dar, cu toate acestea, nu trebuie sa va descurajati ca nu veti gasi ceasul potrivit si cel mai frumos cadou. Ceasurile perfecte pentru barbati sunt aici si asteapta sa fie descoperite de tine.