Cum sa-ti descoperi parfumul - semnatura printre cele mai bune 23 parfumuri pentru femei

Cum sa-ti descoperi parfumul - semnatura printre cele mai bune 23 parfumuri pentru femei

10.05.2024 | Coduri de reducere, Lifestyle

Oare ce simtim atunci cand mirosim parfumul perfect pentru pielea noastra?

O amintire? Un peisaj care ne-a lasat fara respiratie? O atingere? Un moment pe care nu il putem uita? Ce simturi ne trezeste parfumul perfect? Cum ne cucereste un parfum? Cum stiu care este cel mai bun parfum pentru mine, care este cel care se potriveste cu PH-ul pielii mele si cum aleg un parfum ideal pentru preferintele proprii?

 

 

Capacitatea unui parfum de a spune o poveste prin notele sale, maiestria cu care este creat si emotiile pe care le evoca sunt doar cateva dintre calitatile care fac ca un amestec extraordinar sa se evidentieze fata de celelalte. Mirosul potrivit, pana la urma, iti poate oferi un impuls de incredere, te poate face sa retraiesti amintiri sau sa zambesti.

Parfumul este subiectiv; exista o multime de lansari perfect placute, complet neofensive, care nu reusesc sa incante pe toata lumea, dar si clasici mult laudati care ar trebui sa ramana in trecut. 

In alegerea unui parfum pentru femei, este util sa ai o idee despre ce tipuri de profiluri olfactive iti plac. Te atrag notele florale sau preferi arome bogate, muscate? Esti interesata de un parfum de lunga durata sau ai considera combinarea mai multor parfumuri pentru a mirosi ca "tine"? In orice caz, parfumurile exceptionale de cinci stele ale momentului sunt cele care depasesc limitele banalului.

 

 

Exista arome atemporale care vorbesc de la sine, precum Chanel No. 5 sau reinterpretari ale florilor clasice, precum Portrait of a Lady de la Frédéric Malle—doua dintre cele mai bine vandute parfumuri care nu ies niciodata din moda. Multe dintre ele, precum Dior J’adore sau Marc Jacobs Daisy, sunt atat de populare incat au fost reinterpretate de mai multe ori de-a lungul anilor. Pe de alta parte, exista si adaugiri recente pe piata care schimba modul in care privim parfumul, precum Vyrao al lui Yasmin Sewell sau Henry Rose al lui Michelle Pfeiffer, care mentine o abordare curata si transparenta—fara ingrediente mai putin dorite. Printre preferatele editorilor de la Vogue se numara Baccarat Rouge 540, o alegere evidenta, un parfum confortabil dar senzual, perfect pentru o seara in oras. Un alt parfum dorit este Peony & Blush Suede de la Jo Malone, care ofera un impuls atat de necesar.

 

 

Citeste mai departe pentru a afla care sunt cele mai populare parfumuri pentru femei, care sunt rafinate si speciale— ceea ce pana la urma, urmei, la finalul zilei, asta este ceea ce toata lumea cauta.

Nu uita ca toate parfumurile le poti gasi la magazinele noastre partenere, unde vei gasi si coduri de reducere si cupoane exclusive.


1. Faimosul Mondial: Chanel N°5 Eau de Parfum

 

De ce e iubit 

Este greu sa ne gandim la cele mai semnificative momente ale parfumeriei fara sa ne amintim de undele de soc pe care Chanel No. 5 le-a trimis in lumea parfumurilor cand a fost introdus in 1921. Cu un an inainte, Gabrielle „Coco” Chanel l-a cunoscut pe perfumierul francez de origine rusa, Ernest Beaux, la Cannes. El i-a prezentat o serie dintre creatiile sale preferate, dintre care Chanel a ales-o pe a cincea. Initial, un cadou de Craciun ultra-exclusiv rezervat pentru 100 dintre cei mai buni clienti ai Chanel, parfumul avea sa devina cel mai faimos din lume.

Note: Amestecul lui Beaux de trandafir, iasomie si aldehide sintetice, un ingredient pe care No. 5 il va populariza, ramane iconic si dupa 100 de ani. Chanel a introdus o colectie de fabrica pentru a marca aniversarea, un set de produse parfumate No. 5 care include editii limitate de lotiuni de corp, ulei, tablete de baie si chiar o sticla de apa.

Acest parfum miroase a: Un floral clasic.

Il gasiti pe Notino.ro, aici. Daca il achizitionati prin CashClub, primiti 3% cashback. Aici gasiti cupoane si coduri de reducere pentru parfumuri la acest magazin. 

2. Parfumul Cald si Picant: Maison Margiela Replica Jazz Club

De ce e iubit

Linia de parfumuri Replica de la Maison Margiela este despre capturarea unei stari de spirit intr-o sticla. Fiecare parfum abordeaza atmosfera unei anumite perioade cu intentia de a transporta purtatorul in acel moment in timp. Jazz Club este o calatorie inapoi in epoca Renasterii din Harlem si intr-o ambianta unde clientii sorb cocktail-uri si fumeaza trabucuri in timp ce asculta marile nume ale genului muzical.

Note: Scena este setata cu note de frunza de tutun, piper roz si rum absolut, care se imbina perfect pentru a crea un parfum cald, picant, cu o nota de mister.

Acest parfum miroase a: O ambianta picanta.

 

Il gasiti pe Sephora.ro, aici. Daca il achizitionati prin CashClub, primiti pana la 2.7% cashback. Aici gasiti cupoane si coduri de reducere pentru parfumuri la acest magazin. 

 

3. Parfumul de Chihlimbar Lemnos: Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540De ce e iubit

 

Creat pentru aniversarea de 250 de ani a Maison Francis Kurkdjian, Baccarat Rouge 540 este cu siguranta un parfum demn de sarbatoare. Asa cum scrie autoarea Alexis Bennett in recenzia sa despre apa de parfum, dupa un compliment memorabil despre mirosul ei primit de la Rihanna, Baccarat Rouge 540 pare sa capteze intotdeauna atentia oamenilor, fara sa fie coplesitor.

Note: Maison si-a dorit o experienta care sa trezeasca simturile, precum o atingere delicata pe piele. Baccarat Rouge 540 combina note de iasomie si sofran cu chihlimbar si lemn de cedru, pentru a crea o aroma puternica floral-lemnoasa.

Acest parfum miroase a: un chihlimbar lemnos.

Il gasiti pe Vivantis.ro, aici. Daca il achizitionati prin CashClub, primitii pana la 6% cashback. Aici gasiti cupoane si coduri de reducere pentru parfumuri la acest magazin.  

4. Proaspat si feminin: Dior J'Adore

De ce e iubit

"Oro este rece, diamantele sunt moarte, o limuzina este o masina, nu pretinde, simte ce este real", proclama Charlize Theron in reclama ei faimoasa pentru Dior J'Adore. O promovare aclamata pentru un parfum indragit, conceput in 1999 de casa franceza pentru a evoca femeia moderna—delicata, opulenta si senzuala.

 

Note: Deoarece florile sunt in centrul Dior, a fost firesc ca un amestec vast de flori sa serveasca drept baza pentru acest parfum. Maestrul parfumier Calice Becker opune trandafirul Damascene, ingredientul cheie, cu esenta de ylang-ylang si iasomie grandiflorum din Grasse pentru un parfum proaspat si feminin dovedit a rezista testului timpului.

 

Acest parfum miroase a: un trandafir bogat.

 

Il gasiti pe Sephora.ro, aici. Daca il achizitionati prin CashClub, primiti pana la 2.7% cashback. Aici gasiti cupoane si coduri de reducere pentru parfumuri la acest magazin. 

 

5. Floralul dulce: Jo Malone London Peony & Blush Suede Cologne

De ce e iubit

Nu putem nega atractia universala a parfumurilor Jo Malone London—cu o multime de parfumuri in sase familii olfactive, exista cu siguranta un parfum pentru toata lumea. Dintre cele mai cautate parfumuri pentru femei, brandul britanic ofera Peony & Blush Suede. Desi numele ar putea evoca elixire pudrate populare acum cateva decenii, acest parfum este revitalizant de dulce si cochet.

Note: Nu va faceti griji, nu este exagerat de dulce. Parfumul are in centru peonia—accentele sale de trandafir si miere sunt sustinute de notele fructate de mar rosu, opuse suedei, care ii ofera o nota senzuala.

Acest parfum miroase a: o floare cocheta.

Il gasesti pe Douglas.ro, aici. Daca il achizitionati prin CashClub, primiti 3% cashback. Aici gasiti coduri si cupoane de reducere pentru parfumuri la acest magazin.

6. Floralul incantator: Gucci A Chant for the Nymph

De ce e iubit

Exista o calitate de basm in designurile lui Alessandro Michele pentru Gucci. Designerul evoca in mod regulat mituri si povesti populare in munca sa, iar colectia de parfumuri Alchemist’s Garden a brandului imbuteliaza acea magie. Evident, A Chant for the Nymph, concentrat pe frangipani, se ridica la nivelul numelui sau mistic.

Note: Padurile tropicale au fost punctul de inspiratie pentru acest parfum, dar notele sale puternice de ylang-ylang si Tiare il fac sa para direct din Narnia, Pamantul de Mijloc sau Westeros, accentuat de frangipani si vanilie.

Acest parfum miroase a: o floare tropicala.

Il gasiti pe Brasty.ro, aici. Daca il achizitionati prin CashClub, primiti pana la 5% cashback. Aici gasiti coduri si cupoane de reducere pentru parfumuri la acest magazin.

7. Citrice sarutate de soare: Tom Ford Soleil Brûlant

De ce e iubit

 

Tom Ford nu este doar un brand de moda; este un stil de viata. Designerul a cultivat o estetica atat de recognoscibila incat, in momentul in care auzi numele sau si cuvantul "plaja", gandurile cu modele perfect bronzate in ochelari de soare iti vin imediat in minte. Ford a lansat multiple parfumuri Soleil, dar cel mai recent, Soleil Brûlant, este cel mai luxos.

Note: Totul, de la sticla metalica care arata ca un lingou de aur, pana la utilizarea bogata de chihlimbar, tamaie si miere neagra, declara lux. Chiar daca este extravagant, Soleil Brûlant nu este strident. Adaugarea de note mai usoare precum piperul roz si mandarina il ajuta sa mentina o senzualitate subtila.

Acest parfum miroase a: o citrica sarutata de soare.

Il gasiti pe Sephora.ro, aici. Daca il achizitionati prin CashClub, primiti pana la 2.7% cashback. Aici gasiti cupoane si coduri de reducere pentru parfumuri la acest magazin. 


8. Floralul fructat: Maison Francis Kurkdjian Amyris Femme

 

De ce e iubit

Calitatile transportive ale Amyris Femme sunt evidente de la primul miros. Este rar ca un parfum sa devina viral pe TikTok, dar vara trecuta, o recenzie elogioasa a acestui parfum a devenit virala. Desigur, nu trebuie sa fii din generatia Z pentru a aprecia creatia lui Kurkdjian; frumusetea sa luminoasa si efervescenta ar trebui sa fie evidenta pentru toti.

Note: Parfumul floral visator al lui Francis Kurkdjian amesteca amyrisul jamaican—o planta cu flori ce are un parfum bogat de citrice—si irisul florentin pentru a crea o calatorie pentru simturi. Pere, mazare dulce si floare de lamaita fac, de asemenea, parte din acest amestec.

Acest parfum miroase a: o florala fructata.

Il gasiti pe Vivantis.ro, aici. Daca il achizitionati prin CashClub, primitii pana la 6% cashback. Aici gasiti cupoane si coduri de reducere pentru parfumuri la acest magazin. 

9. Fougère feminin: Yves Saint Laurent Libre
De ce e iubit

YSL Libre este unul dintre acele parfumuri cu un farmec atemporal, ceea ce inseamna ca poate fi o adaugire atenta la orice colectie de parfumuri. Nu este surprinzator faptul ca acest parfum a devenit rapid un hit. Lansat initial in 2019, Libre a fost perfectionat de maestrii parfumieri Anne Flipo si Carlos Benaim, care au cautat sa puna o nota feminina si moderna pe familia de parfumuri fougère.

Note: Acest obiectiv a fost atins prin contrastarea lavandei provenite din Franta cu note de floare de portocal si acord de mosc pentru a dezvalui un parfum pentru cei care prefera neasteptatul.

Acest parfum miroase a: o lavanda calda.

Il gasiti pe Sephora.ro, aici. Daca il achizitionati prin CashClub, primiti pana la 2.7% cashback. Aici gasiti cupoane si coduri de reducere pentru parfumuri la acest magazin.  

10. Parfumul de primavara: Byredo La Tulipe

 

 

De ce e iubit

 

Abordarea inovatoare a parfumurilor de catre Byredo inseamna ca si cele mai placute flori sunt o abatere de la norma.

Note: Notele de La Tulipe, cum ar fi ciclame, frezia, rubarba si (bineinteles) lalele, sunt proaspete si placute, dar finalul cu note de lemn si vetiver duce lucrurile in teritorii mai intunecate. Dulce cu o tenta de margine la pulverizare, te transporta in Bollenstreek in timpul sezonului de lalele, inconjurat de flori chiar cand incep sa infloreasca.

Acest parfum miroase a: un floral cu margine.

Il gasiti pe Sephora.ro, aici. Daca il achizitionati prin CashClub, primiti pana la 2.7% cashback. Aici gasiti cupoane si coduri de reducere pentru parfumuri la acest magazin.  

11. Ambrozia zeilor: Parfums de Marly Safanad

De ce e iubit 

 

Bestseller-ul Parfums de Marly, cu peonie si litchi, a fost observat recent peste tot (nu poti parcurge Instagram fara sa vezi sticla sa pastel in fundalul unui post despre frumusete), iar aromele surori sunt la fel de atractive.

Note: Safanad, cu portocal si para, este un parfum elegant si feminin, creat de parfumerul Fabrice Pellegrin. Parfumul luxuriant al Safanad este reminiscent de nectar si are sucul auriu care se potriveste—ceea ce inseamna ca este doar o chestiune de timp inainte ca Instagram sa devina obsedat de el.

Acest parfum miroase a: un floral fructat feminin.

Il gasiti pe Notino.ro, aici. Daca il achizitionati prin CashClub, primiti 3% cashback. Aici gasiti cupoane si coduri de reducere pentru parfumuri la acest magazin.  

12. Citrus-ul cu Aroma de Lamaie: Armani Acqua di Gioia

De ce e iubit

Armani a reusit sa captureze esenta coastei mediteraneene a Italiei cu Acqua di Gioia. Inspirat de seninatatea si ludicitatea petrecerii timpului pe malul marii, acest parfum este energizant, dar confortabil.

Note: La prima adulmecare a Acqua di Gioia, vei simti lamaie Primofiore cu o nota de menta. Aceasta prospetime este echilibrata de iasomie de apa si arome calde de cedru, zahar brun si labdanum.

Acest parfum miroase a: Cedru cu o aroma de lamaie.

Il gasiti pe Sephora.ro, aici. Daca il achizitionati prin CashClub, primiti pana la 2.7% cashback. Aici gasiti cupoane si coduri de reducere pentru parfumuri la acest magazin.  

13. Citrus-ul Senzual: Chanel Coco Mademoiselle

 

De ce e iubit

 

Parfumierul francez Jacques Polge a debutat cu acest elixir in 2001, inspirat de o tanara si plina de viata Coco Chanel. Astfel, parfumul ofera un miros vibrant, dar senzual, potrivit pentru femeia moderna, mereu in miscare.

Note: Apa de parfum vibranta este condusa de note de portocala, in opozitie cu acorduri senzuale de iasomie Grasse si trandafir de mai, echilibrate de o baza de patchouli si vetiver.

Acest parfum miroase a: Citrus-ul cald.

Il gasiti pe Notino.ro, aici. Daca il achizitionati prin CashClub, primiti 3% cashback. Aici gasiti cupoane si coduri de reducere pentru parfumuri la acest magazin. 

14. Citrus-ul Usor si Proaspat: Acqua di Parma Bergamotto di Calabria


De ce e iubit 

Cand vine vorba de mirosuri citrice, Acqua di Parma este expertul. Din 1916, a perfectionat stilul sau semnatura introducand noi variatii ale coloniei sale stralucitoare si usoare. Astfel, Acqua di Parma Bergamotto di Calabria este o abordare atent elaborata (si luxoasa) a unui concept familiar.

Note: Bergamota este un ingredient popular in parfumerie, dar aici au utilizat versiunea sa cea mai puternica folosind "spugnatura," o tehnica artizanala care utilizeaza bureti de mare pentru a extrage uleiul fructului fara contaminare din coaja. Dezvoltata in 1700, aceasta tehnica este acum produsa exclusiv de o singura livada de familie. Pastrarea traditiei spugnatura permite ca AdP sa ofere o interpretare mai luminoasa si mai puternica a notei si un parfum incarcat de istorie.

Acest parfum miroase a: Un Citrus Zesty.

Il gasiti pe Sephora.ro, aici. Daca il achizitionati prin CashClub, primiti pana la 2.7% cashback. Aici gasiti cupoane si coduri de reducere pentru parfumuri la acest magazin. 

15. Parfumul pentru o Seara Romantica: Kilian Forbidden Games

De ce e iubit

Forbidden Games de la Kilian sfideaza categorisirea. Ofera o adevarata calatorie a parfumului; te tine pe jar pana la final.

Note: Parfumul acesta este aproape un gurmand; este ca si cum ai deschide o aroma delicioasa de piersica stropita cu miere, apoi pudrata cu scortisoara. Ar fi putut sa se termine aici, dar, pe masura ce timpul trece, osmanthus si tuberoza se dezvaluie, impingand lucrurile in teritoriul floral. Cateva ore mai tarziu, senzualitatea fumegatoare si rasinoasa a opoponaxului se dezvolta pentru a incheia totul. Poate ca aceasta complexitate il face perfect pentru o seara romantica.

Acest parfum miroase a: Un fruct care devine floral.

Il gasiti pe Brasty.ro, aici. Daca il achizitionati prin CashClub, primiti pana la 5% cashback. Aici gasiti coduri si cupoane de reducere pentru parfumuri la acest magazin.

16. Chihlimbarul Modern: Juliette Has a Gun, Not a Perfume

 

De ce e iubit

 

Uneori, o schimbare de perspectiva este tot ce trebuie pentru a schimba lucrurile obisnuite.

Note: Juliette Has a Gun's Not a Perfume se bazeaza pe un singur ingredient, Cetalox, un sintetizator creat de firma de parfumuri si arome Firmenich. Folosit regulat ca baza in parfumuri, acesta este substituentul pentru ambergris, substanta formata in sistemul digestiv al balenelor cu sperma, care a fost utilizata in parfumuri din secolul al XVII-lea. In ciuda popularitatii istorice a punctului sau de inspiratie, Cetalox era un actor secundar pana cand Not a Perfume a fost lansat in 2019.

Acest parfum miroase a: Un chihlimbar modern.

Il gasiti pe Brasty.ro, aici. Daca il achizitionati prin CashClub, primiti pana la 5% cashback. Aici gasiti coduri si cupoane de reducere pentru parfumuri la acest magazin.

17. Rozul Fructat: Creed Aventus for Her

 

De ce e iubit

Nu exista nimic asemanator cu Aventus, chypre-ul bogat in ananas si bergamot pe care Creed l-a lansat in 2010. Un hit instant, parfumul a devenit viral in comunitatile online de parfumuri. Desi initial a fost conceput ca un parfum pentru barbati, Aventus a avut si o atractie crossover. In cele din urma, Creed a decis sa creeze o versiune feminina.

Note: In Aventus For Her, luminozitatea fructata care a facut Aventus atat de atragator este inca prezenta, dar in loc de felii de ananas, primesti mere verzi si fructe de padure alaturi de trandafiri bulgari, cassis si ylang-ylang.

Acest parfum miroase a: Un floral fructat.

Il gasiti pe Notino.ro, aici. Daca il achizitionati prin CashClub, primiti 3% cashback. Aici gasiti cupoane si coduri de reducere pentru parfumuri la acest magazin.  

18. Floralul Proaspat si Cochet: Viktor&Rolf Flowerbomb


De ce e iubit

 

Asa cum sugereaza numele, Flowerbomb de la Viktor&Rolf incearca sa combine doua extreme: o floare si o bomba. Este incantator de delicat, dar puternic, cu Emily Ratajkowski acum fiind chipul parfumului iubit.

Note: Adesea descris ca exploziv, Flowerbomb nu este parfumul floral tipic. Aici, freesia si acordul de trandafir sunt accentuate de iasomie, floare de portocal, si ulei de patchouli pentru o interpretare proaspata, dar coqueta, a feminitatii moderne.

Acest parfum miroase a: Un trandafir senzual.

Il gasiti pe Sephora.ro, aici. Daca il achizitionati prin CashClub, primiti pana la 2.7% cashback. Aici gasiti cupoane si coduri de reducere pentru parfumuri la acest magazin. 

19. Floralul Barbunesc: Valentino Voce Viva Intensa

De ce e iubit

Lady Gaga serveste ca muza si vedeta a campaniei pentru Voce Viva, floralul vivace de la Valentino, si este usor de vazut conexiunea dintre zeita pop si parfum. Desi este o interpretare inovatoare, Gaga apreciaza traditia la fel ca directorul de creatie Valentino, Pierpaolo Piccioli. In Voce Viva, acel contrast intre arta moderna si glamour-ul vechi este evident.

Note: Nu devine mai clasic decat note precum floarea de portocal si iasomia absoluta, dar acestea sunt intensificate de adaugarea de vanilie de bourbon si muschi erbaceu. Aceasta combinatie neasteptata creeaza o experienta convingatoare, amplificata in noua versiune Intensa a parfumului, care creste potenta si intensifica volumul.

Acest parfum miroase a: Un floral calduros.

Il gasiti pe Sephora.ro, aici. Daca il achizitionati prin CashClub, primiti pana la 2.7% cashback. Aici gasiti cupoane si coduri de reducere pentru parfumuri la acest magazin. 

20. Irisul Intens: Lancôme La Vie Est Belle Iris Absolu Eau De Parfum

De ce e iubit

Lancome’s La Vie Est Belle Iris Absolu este unul dintre acele parfumuri care te va face sa te opresti in mijlocul drumului pentru a intreba ce porti (sau cel putin asta mi se intampla mie). Este intens, in sensul ca are o concentratie ridicata de iris (mai mult decat originalul La Vie Est Belle de la Lancôme)—asa ca ofera o senzatie puternica dintr-un singur spray.

Note: Vei simti probabil notele moi, pudrate de iris, opus cu florale dulci precum smochinele si coacazele negre. Aceste arome sunt ancorate de o baza de patchouli cu iasomie care persista pe piele si miroase delicios ore intregi dupa aplicare.

Acest parfum miroase a: Un floral delicios.

Il gasiti pe Notino.ro, aici. Daca il achizitionati prin CashClub, primiti 3% cashback. Aici gasiti cupoane si coduri de reducere pentru parfumuri la acest magazin. 

21. Postcardul din Costa Rica: Memo Paris Tamarindo

 

De ce e iubit

Districtul Tamarindo din Costa Rica este cunoscut pentru frumusetea sa naturala si pentru Playa de Tamarindo, un refugiu pentru surferi. Gandurile despre plajele si padurile dese ale Tamarindo au inspirat-o pe parfumiera Sophie Labbé cand a creat amestecul de ananas si cardamom de la Memo. Parfumul este transportiv, iar imaginile din regiune sunt de o frumusete de carte postala, dar Memo a dus experienta la un alt nivel. Oricine doreste sa se cufunde in ambianta poate vizualiza cartea corespunzatoare a ilustratoarei franceze Séverin Millet si a poetei Zingonia Zingone, care capteaza esenta parfumului printr-un proiect artistic vibrant.

Note: Tamarindo este condus de ananas, iasomie absoluta, si vanilie absoluta, opus cu ulei de bergamot, cardamom, benzoin si patchouli.

Acest parfum miroase a: Un fruct dulce.

Il gasiti pe Notino.ro, aici. Daca il achizitionati prin CashClub, primiti 3% cashback. Aici gasiti cupoane si coduri de reducere pentru parfumuri la acest magazin. 

22. Obsesia Oudului: Bond No. 9 NoMadDe ce e iubit

Fiecare parfum Bond New York este legat de o parte a orasului New York, dar numele rezoneaza chiar daca nu asociezi NoMad cu districtul care inconjoara Madison Square. Exista o dorinta de aventura in amestecul lemnos, incarcat de mirodenii.

Note: Incepe fructat, cu note de coacaze negre, pere si gutui, dar progresia parfumului este o calatorie in care toate drumurile duc la senzualitatea ambrului si oudului.

Acest parfum miroase a: Un oud fructat.

Il gasiti pe Brasty.ro, aici. Daca il achizitionati prin CashClub, primiti pana la 5% cashback. Aici gasiti coduri si cupoane de reducere pentru parfumuri la acest magazin.

23. Distractie si Fructat: Marc Jacobs Daisy

De ce e iubit

Conceput pentru a intruchipa farmecul bucuriei adolescentei, Daisy de la Marc Jacobs este un parfum vibrant, perfect pentru primavara. Creat de parfumerul-maestru Alberto Morillas, Daisy a devenit un hit irezistibil cand a fost lansat in 2007. Atat de mult incat au urmat cateva variante ale clasicului ani mai tarziu. Gandeste-te: Daisy Love, Daisy Ever So Fresh, si Daisy Dream.

Note: Elixirul energizant ofera note fructate de violete si capsuni salbatice, accentuate de note florale de violeta alba si iasomie, apoi rotunjite de o baza de mosc si vanilie.

Acest parfum miroase a: Un floral fructat.

Il gasiti pe Sephora.ro, aici. Daca il achizitionati prin CashClub, primiti pana la 2.7% cashback. Aici gasiti cupoane si coduri de reducere pentru parfumuri la acest magazin. 

Eau de Toilette vs Parfum: Care este diferenta?

Cei care abia isi incep calatoria in lumea parfumurilor ar putea sa se intrebe care este diferenta dintre eau de toilette (apa de toaleta) si eau de parfum (apa de parfum). Aceasta din urma „contine in general intre 15% si 20% ulei de parfum”, conform Lindei Levy, fondatoarea Fundatiei Parfumului. Ea adauga ca aceste parfumuri dureaza in jur de patru pana la cinci ore.

„Termenul eau de toilette provine de la expresia franceza - faire sa toilette - care inseamna a te pregati”, explica Levy, notand ca acestea sunt pentru un impuls rapid de parfum, durand intre doua si trei ore. Conform acesteia, eau de toilettes „sunt mult mai usoare decat eau de parfums si au o concentratie de parfum intre 5% si 15%.”

Iata colectia celor mai bine vandute parfumuri de pe Sephora. Aici le poti vedea pe toate si tot de aici iti poti alege preferatul. 

Te-am convins? Ce parfum iti alegi?