Iata 10 sporturi de care te vei indragosti si unde gasesti echipamente la preturi bune pentru ele - powered by Decathlon

Iata 10 sporturi de care te vei indragosti si unde gasesti echipamente la preturi bune pentru ele

17.03.2024 | Coduri de reducere

Sportul inseamna miscare, dinamism, contact cu natura si cu tine insuti, explorare, adrenalina, serotonina. Sportul inseamna viata si terapie gratuita. Tine doar de tine, de vointa si de ambitia ta sa ii dai o sansa si mai ales, sa ramai constant in a face sport, oricare ar fi modul in care alegi sa o faci. 

Iata ce ne zic specialistii cu privire la care sunt beneficiile sportului sau de ce sa faci miscare macar o ora pe zi: sportul ajuta la reducerea sau mentinerea grasimii corporale in limite normale, la arderea caloriilor si imbunatatirea metabolismului pe termen lung si la imbunatatirea sanatatii generale a intregului sistem cardiovascular. 

⏺ Este un bun adjuvant in lupta impotriva depresiei si anxietatii, ajuta la intarirea oaselor, contribuie la un somn mai bun si odihna calitativa, la inima si vase de sange sanatoase, ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale, muschi mai mari si puternici, asigura o coordonare mai buna, echilibru si flexibilitate. 

⏺ Sportul induce o stare de spirit mai buna, ajuta la diminuarea stresului, la imbunatatirea nivelului de energie, la cresterea increderii in aspectul fizic, la diminuarea riscului de cancer de san, colon si plamani si la scaderea nivelului colesterolului rau si cresterea nivelului colesterolului bun. Sportul intareste  sistemul imunitar, imbunatateste memoria si capacitatea de concentrare si lista poate continua la nesfarsit. 

In articolul de azi, alaturi de Decathlon, partenerul nostru in sport si sanatate, de la care aveti cashback garantat de 3% la orice achizie online, va prezentam beneficiile a 10 sporturi pe care le poti iubi in timp, in functie de preferintele si pasiunile tale. Pentru absolut fiecare sport in parte, iti vom spune ce vei castiga in urma practicarii sale si te ajutam cu sfaturi si echipamente care se incadreaza in bugete pentru toate buzunarele care sa iti fie cat mai utile pentru a putea sa incepi, de ce nu, chiar din acest moment, un sport care sa iti fie hobby. 

Alergarea

Iata un sport pe care il poti practica atat in interior, pe banda de alergare, la sala si mai ales in natura, in absolut orice anotimp si sezon. Un sport gratuit, la care poti avea acces extrem de usor, pe care il poti practica pe termen lung si care sa iti aduca rezultate pozitive. 

 

 

Care sunt beneficiile alergarii 

Alergatul are numeroase beneficii, iar studiile ne spun ca daca alergi minimum 10 minute zilnic, corpul tau are un risc mai redus de deces prin infarct sau accident vascular cerebral, risc redus de boli cardiovasculare, risc mai mic de a dezvolta cancer si risc mai mic de a dezvolta boli neurologice precum Alzheimer si Parkinson. 

De asemenea, alergatul imbunatateste starea de spirit, capacitatea cardiaca, ajuta la pierderea in greutate sau la mentinerea sa, combate procesul de imbatranire, duce la cresterea performantelor atletice si contribuie considerabil la imbunatatirea somnului. Alergatul ajuta la diminuarea anxietatii, depresiei si a stresului cotidian, scade nivelul de colesterol din organism, imbunatateste sistemul cardiac si ajuta la o conditie mai buna a articulatiilor. 

Nu avem sfaturi miraculoase in privinta lui, pentru ca totul, desi nu pare, este destul de simplu. Tot ce trebuie sa faci este sa ai niste pantofi de alergare potriviti si sa incepi cu pasi mici… de alergare, desigur!

In alergare este foarte importanta constanta. Iti recomandam sa alergi zilnic macar o saptamana, marind treptat timpul de alergare. Fa-o pentru tine, s-ar putea sa iti multumesti mai tarziu, sa fii mai sanatos si mai fericit si sa te indragostesti de acest sport la nebunie. 

 

Pe Decathlon gasesti tot ce ai nevoie pentru a practica in siguranta si cu succes acest sport. 

Aici gasesti echipament pentru alergare

Aici gasesti coduri si cupoane de reducere la Decathlon. 

 

Caiacul 

Care sunt beneficiile caiacului

De ce sa te apuci sa mergi cu caiacul? La fel ca orice exercitiu aerob, caiacul imbunatateste forta pulmonara, scazand tensiunea arteriala si regland colesterolul, iar Men’s Journal a considerat acest sport unul din cele mai bune antrenamente pentru o inima sanatoasa

 

 

Caiacul este un sport acvatic care implica un contact si o conexiune directe cu natura si oportunitatea de a avea parte de peisaje superbe. Caiacul contribuie si la cresterea fortei musculare, in special la spate, brate, umeri si piept, datorita miscarii vaslei, la cresterea fortei in zona toracica si a picioarelor si la reducerea riscului de uzura a articulatiilor si tesuturilor, deoarece vaslitul este o activitate cu impact redus.

In plus, caiacul va poate oferi sansa de avea o viata sociala mai bogata, deoarece puteti cunoaste oameni noi, care sa impartaseasca aceeasi pasiune, dar puteti merge oricand si cu familia, ceea ce poate fi o modalitate extraordinara de a petrece timpul calitativ alaturi de cei dragi, dat fiind ca este o activitate ce poate fi practicata si de copii mai mari si de adolescenti.

Totodata, este o maniera prin care puteti evada in inima naturii, lasand in spate grijile de zi cu zi si cu siguranta o astfel de deconectare va va aduce o stare de spirit minunata pe zi ce trece. Tot ce trebuie sa faci ca sa incepi este sa iti alegi caiacul si echipamentul potrivite. 

 

Pe Decathlon gasesti tot ce ai nevoie pentru a practica in siguranta si cu succes acest sport. 

Aici gasesti echipament pentru caiac

Aici gasesti coduri si cupoane de reducere la Decathlon. 

 

Ciclism

Daca iti place adrenalina, intensitatea si vrei sa simti endorfine intr-un timp record, atunci poate ar trebui sa iei in calcul ciclismul. 

Care sunt beneficiile ciclismului 

Iata care sunt beneficiile pe care le primeste corpul si mintea ta daca vei practica ciclism: ajuta la tonifierea tuturor grupelor musculare, imbunatateste functiile inimii, contribuie la pierderea kilogramelor in plus, dezvolta capacitatea plamanilor, ajuta la intarirea articulatiilor si la cresterea imunitatii, ajuta la corectarea pozitiei incorecte a spatelui, sporeste nivelul de energie, construieste densitatea osoasa si mentine elasticitatea pielii. 

La nivel psihic, ciclismul te ajuta sa capeti mai multa incredere in tine, stimuleaza creierul, scade nivelul de stres, diminueaza depresia si anxietatea, imbunatateste starea de spirit, exerseaza creativitatea, provoaca depasirea limitelor si contribuie la un somn mai odihnitor. 

Pe langa faptul ca este un sport foarte prietenos cu mediul, care te aduce in mijlocul naturii si iti ofera acces la peisaje diverse, este un sport cu beneficii pe care le vei resimti pe termen lung. 

King’s College London a comparat peste 2400 de gemeni si a constatat ca cei care faceau echivalentul a doar trei plimbari cu bicicleta de 45 de minute pe saptamana erau cu noua ani mai “tineri biologic”, chiar si dupa ce au exclus alte influente, cum ar fi indicele de masa corporala (IMC) si fumatul. Persoanele care practica ciclism in mod regulat prezinta un risc mai mic de boli cardiovasculare, de diabet de tip 2, de cancer, de hipertensiune arteriala si de obezitate. Ciclismul ajuta corpul sa devina mai eficient in propria aparare si in regenerarea de noi celule. 

Neil Shah, de la Societatea de Management al Stresului, spune ca ciclismul este unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru stres si in multe cazuri s-a dovedit a fi la fel de eficient ca si medicamentele - daca nu chiar mai mult. Shah spune că exista un "munte de dovezi stiintifice" care indica faptul ca ciclismul este un motor puternic anti-stres.

Asa ca va incurajam sa va alegeti bicicleta potrivita si sa aveti parte de plimbari memorabile!

 

Pe Decathlon gasesti tot ce ai nevoie pentru a practica in siguranta si cu succes acest sport. 

Aici gasesti echipament pentru ciclism

Aici gasesti coduri si cupoane de reducere la Decathlon. 

 

 

Drumetie, trekking

O drumetie este ca mersul la psiholog, doar ca totul e aici controlat de tine, gratuit si se petrece in mijlocul naturii, oferindu-ti acces la peisaje care de multe ori iti vor taia respiratia, datorita frumusetii si unicitatii lor. 

Drumetiile iti ofera sanse nenumarate de a explora zone si regiuni montane, de a vizita locuri inedite, de a socializa si de a petrece un timp de neregretat cu prietenii, cu oameni noi care impartasesc aceleasi pasiuni, dar, mai ales, cu tine. 

Pentru ca orice drumet spune adesea la intoarcerea dintr-o drumetie ca s-a regasit. 

 

Care sunt beneficiile drumetiei 

 

 

Drumetiile montane iti aduc beneficii pentru sanatatea corpului si a emotiilor: cresc eficienta aparatelor cardiovascular si respirator, imbunatatesc aspectul fizic, ajuta la eliberarea stresului, aduc adrenalina si imbunatatesc starea de sanatate considerabil. 

Drumetiile montane sunt un remediu eficient impotriva depresiei, reduc riscul de boli de inima, scad tensiunea arteriala, combat diabetul, ajuta la imbunatatirea somnului si la dezvoltarea muschilor si a oaselor puternice. 

Cercetatorii considera ca toti stimulii mentali suplimentari si bombardamentul de informatii cu care ne confruntam zi de zi ne epuizeaza creierul, rezultand in diminuarea resurselor cognitive, limitandu-ne creativitatea si abilitatile de rezolvare a problemelor. Iesirea in natura tine insa departe toti acesti stimuli si ne reseteaza circuitele interioare si exterioare care ajung de multe ori la culmea epuizarii. In acest fel, drumetiile aduc mai multa putere cerebrala, dar si creativitate. Si da, va puteti gandi chiar sa lasati deoparte gadgeturile in timpul drumetiilor, chiar daca o sa va vina sa faceti multe fotografii. Dar punem pariu ca mintea si sufletul tin minte mult mai bine uneori decat niste aparate!

 

Pe Decathlon gasesti tot ce ai nevoie pentru a practica in siguranta si cu succes acest sport. 

Aici gasesti echipament pentru drumetie si trekking

Aici gasesti coduri si cupoane de reducere la Decathlon. 

 

Echitatie 

Care sunt beneficiile echitatiei

Un sport extraordinar atat pentru copii, dar si pentru adulti, calaritul are numeroase beneficii pentru corp, minte si suflet: imbunatateste tonusul muscular, ajuta la lucrul simetric al corpului, imbunatateste postura si echilibrul, ajuta la cresterea fortei psihice, antreneaza dexteritatea si ajuta la o buna coordonare a miscarilor. 

 

 

Calaritul ajuta si la orientarea spatiala, la cresterea increderii in sine, iar pe copii ii ajuta sa isi dezvolte limbajul si sa isi exprime dorintele. Echitatia ajuta si la controlarea emotiilor, imbunatateste capacitatiile respiratorii, dezvolta atentia si concentrarea si impune disciplina, rabdare, prin relaxarea mintii si-a eliminarii stresului, o pura terapie mai ales in contactul cu aceste animale. 

Caii sunt pura terapie pentru oameni si relatia care se naste in timpul echitatiei este o adevarata comoara pentru nevoile noastre interioare. Un studiu realizat de catre British Horse Society a constatat ca echitatia este intr-adevar o forma buna de exericitiu cardiovascular. Chiar si doar o jumatate de ora de calarie este considerata exercitiu moderat. 

Pe Decathlon gasesti tot ce ai nevoie pentru a practica in siguranta si cu succes acest sport. 

Aici gasesti echipament pentru echitatie.

Aici gasesti coduri si cupoane de reducere la Decathlon. 

 

Inot

Inotul este un sport care poate fi practicat de la varste fragede, este foarte benefic atat pentru copii, cat si pentru adulti si este tipul de antrenament care iti va dezvolta intregul corp intr-un mod armonios. 

Care sunt beneficiile inotului 

 

 

Inotul combate depresia si reduce stresul, datorita faptului ca in timpul practicarii acestuia, creierul secreta endorfine. Totodata, inotul este recomandat pentru cei care sufera de artrita, dar si pentru cei care au astm bronsic, deoarece ii ajuta sa respire mai bine. 

Inotul imbunatateste somnul si inlatura insomnia, previne diabetul zaharat prin cresterea cantitatii de insulina si readuce la normal cantitatea de glucoza din corp, pe care o transforma in glicogen. Arde mai multe calorii decat alergarea, ceea ce ajuta la pierderea in greutate, contribuie la sanatatea inimii si la reducerea bolilor cardiovasculare, mareste flexibilitatea corpului si intareste sistemul respirator. 

Practicarea inotului contribuie si la vindecarea sau recuperarea mai rapida dupa diverse operatii si boli. Copiilor le confera rezistenta mai mare, forta si flexibilitatea si le arata calea spre o viata adulta sanatoasa. Inotul imbunatateste functia memoriei, reduce tensiunea arteriala, creste masa musculara, imbunatateste fluxul de oxigen si sange catre creier. Pe plan social si psihologic, este un sport care creste increderea in sine. Specialistii de la Universitatea Griffith din Australia au subliniat faptul ca inotatorii tineri sunt mult mai increzatori decat colegii lor care nu inotau. Copiii care inotau si-au putut dezvolta mai rapid abilitatile fizice, cognitive si sociale, decat cei care nu luau parte la lectii. 

Un studiu Swim England care evidentiaza avantajele pentru sanatate si bunastare ale inotului a aratat ca beneficiile unice ale apei fac din inot sportul perfect pentru persoanele de toate varstele, in special pentru cei cu afectiuni de sanatate. Raportul a descoperit, de asemenea, ca inotatorii traiesc mai mult si ca inotul regulat ii ajuta pe cei mai in varsta sa ramana in forma atat mental, cat si fizic.

Nu exista o pastila secreta prin care iti poti prelungi viata, dar poti incepe sa inoti. 

Pe Decathlon gasesti tot ce ai nevoie pentru a practica in siguranta si cu succes acest sport. 

Aici gasesti echipament pentru inot.

Aici gasesti coduri si cupoane de reducere la Decathlon. 

 

Pilates

Pilates este un sport bland, cu numeroase beneficii pentru sanatate. 

 

Care sunt beneficiile pilatesului 

 

 

De ce sa practici pilates? Pentru dezvoltarea fortei si a flexibilitatii, pentru imbunatatirea coordonarii si a echilibrului, pentru reducerea stesului si a anxietatii, dar si pentru corectarea posturii si prevenirea durerilor de spate. Pilatesul te ajuta sa fii constient de corpul tau intr-un mod unic si profund. Cand faci pilates, durerea de spate dispare, abdomenul se tonifica, intregul corp devine puternic si suplu, se imbunatatesc considerabil miscarile sportive, se tonifiaza muschii motori si amplitudinea articulara, creste forta musculara si rezistenta. Pilatesul favorizeaza circulatia sangvina, reduce riscurile de ranire sau dezechilibre musculare si dezvolta armonios musculatura.

 

 

Exista dovezi ca efectuarea a opt saptamani de pilates timp de o ora pe zi, de patru ori pe saptamana, poate creste metabolismul si reduce obezitatea. La adultii mai in varsta, cercetarile au aratat ca antrenamentul de pilates a imbunatatit echilibrul si a contribuit la prevenirea caderilor. Un alt studiu a aratat ca femeile inactive care au inceput sa faca doar o ora de pilates pe saptamana, timp de zece saptamani, au avut o imbunatatire a masei musculare, flexibilitatii, echilibrului si fortei de baza. Cercetarile arata, de asemenea, ca pilatesul poate fi folosit pentru tratarea durerii lombare si imbunatatirea echilibrului la adultii cu scleroza multipla si boala Parkinson. 

 

Pe Decathlon gasesti tot ce ai nevoie pentru a practica in siguranta si cu succes acest sport. 

Aici gasesti echipament pentru pilates

Aici gasesti coduri si cupoane de reducere la Decathlon. 

 

Tenis 

Tenisul este cu siguranta un sport care te va destresa instant si o va face si intr-un mod distractiv. 

 

Care sunt beneficiile tenisului 

Imbunatateste coordonarea, este benefic pentru sanatatea inimii, ajuta la concentrare si dezvolta rabdarea, este benefic pentru sanatatea inimii, dar si a creierului, consuma calorii, oxigeneaza creierul si este un bun exercitiu pentru psihic. 

Un studiu care a comparat modelele de comportament ale adolescentilor jucatori de tenis cu cei care nu practicau sportul a demonstrat ca jucatorii de tenis dezvolta mai multa autonomie, asertivitate, personalitate si capacitate de perseverenta pentru a-si atinge obiectivele. In acelasi timp, au prezentat mai putine trasaturi comportamentale precum nevrotismul, frica si obsesia, care pot afecta negativ functionarea zilnica si pot interfera cu dezvoltarea sanatoasa a personalitatii.

Un studiu din 2018 efectuat de USTA in colaborare cu Dr. Alexis Colvin, Medicul Sef al US Open, a analizat datele din sondajele efectuate asupra a peste 10.000 de jucatori din Liga USTA. Studiul, care a fost realizat online, a investigat sanatatea generala, fizica, mentala si sociala a membrilor Ligii USTA folosind un chestionar standardizat validat.

Dintre cei chestionati, 97,7% dintre participantii la studiu au declarat ca jocul de tenis ii ajuta sa-si gestioneze sanatatea. Si cifrele nu mint. Indicele mediu de masa corporala (IMC) al jucatorilor chestionati a fost de 24,8 kg/m2, ceea ce se incadreaza in intervalul de greutate sanatoasa.

Un alt studiu a aratat ca cei care pedaleaza, traiesc in medie cu 3,7 ani fata de persoanele sedentare. De asemenea, alergatul a fost asociat cu inca 3,2 ani de viata in plus. Insa cand a venit vorba de tenis, acesta a demonstrat o medie de 9,7 ani in plus de viata, pe langa badmintonul, care a aratat inca 6,2 ani, sau fotbalul, care a adaugat aproape 5 ani la viata jucatorilor.

Pe Decathlon gasesti tot ce ai nevoie pentru a practica in siguranta si cu succes acest sport. 

Aici gasesti echipament pentru tenis.

Aici gasesti coduri si cupoane de reducere la Decathlon. 

 

Stand Up Paddle (SUP) 

Un sport al oamenilor ZEN, SUP-ul ofera un antrenament complet al corpului, datorita faptului ca implica mai multe grupuri musculare, fiind un exercitiu excelent de antrenament cardiovascular,dar si de forta, cu impact redus.  

Care sunt beneficiile SUP 

 

 

Este un sport foarte bun pentru inima, intarind-o si crescandu-i rezistenta, aduce forta si stabilitate musculaturii centrale, tonifiaza masa musculara, ajuta la pierderea in greutate si la mentinerea ei prin arderea caloriilor. Stand Up Paddle-ul se practica pe apa, in mijlocul naturii, ceea ce inseamna ca va oferi un confort linistitor, de calm, asupra mintii. 

Prin urmare, reduce stresul si anxietatea, iar spre deosebirile de alte sporturi intense, acesta minimizeaza stresul asupra articulatiilor. SUP-ul imbunatateste echilibrul si coordonarea, avand beneficii pentru santatea mentala. 

 

Cercetatorii psihologi determina aceasta stare de spirit ca „flux”, ceea ce este ideal pentru meditatia Zen. A fi in aceasta stare de spirit de „flux” iti poate oferi o gama larga de beneficii pentru sanatate, inclusiv o stare de spirit imbunatatita, concentrare si imbunatatirea functiei cognitive. De asemenea, poti experimenta o memorie mai buna si o capacitate creativa si emepatica ridicate.

 

Pe Decathlon gasesti tot ce ai nevoie pentru a practica in siguranta si cu succes acest sport. 

Aici gasesti echipament pentru SUP.

Aici gasesti coduri si cupoane de reducere la Decathlon. 

 

Scuba Diving 

Daca va ganditi la un sport care sa va aduca la nivelul urmator, atunci Scuba Diving poate fi o alegere buna. 

 

De ce sa practici scuba diving si care sunt beneficiile acestei activitati?

Scuba diving ajuta la o stare de bine emotionala superioara, imbunatateste circulatia sangelui, ajuta la reducerea stresului, imbunatateste capacitatea de concentrare, reduce presiunea sangelui, ofera incredere si autostima, creste forta si flexibilitatea musculaturii. De asemenea, daca ajungi sa iubesti aceasta activitate, vei avea sansa de a vizita locuri paradisiace, te vei bucura de efectele vindecatoare ale apelor sarate, ale soarelui asupra pielii si oaselor si vei avea un alt fel de conexiune cu natura, cu flora si fauna acvatice. 

 

 

Scuba diving-ul iti va oferi o senzatie de libertata extraordinara, iar contacul cu oceanul si cu lumea aceasta total noua nu va fi terapie doar pentru modul in care vei respira, ci si pentru creierul tau si pentru interior. 

 

Pe Decathlon gasesti tot ce ai nevoie pentru a practica in siguranta si cu succes acest sport. 

Aici gasesti echipament pentru scuba diving

Aici gasesti coduri si cupoane de reducere la Decathlon. 

Orice sport vei alege, iti dorim sa il practici cu incredere si cu bucurie!

Credit foto: unsplash.com /canva.com / shutterstock.com