Moda in 2024: 17 tendinte fashion must-have si coduri de reducere pentru cele mai populare tinute

Moda in 2024: 17 tendinte fashion must-have si coduri de reducere pentru cele mai populare tinute

18.02.2024 | Coduri de reducere

Se pare ca designerii au jucat la sigur pentru colectia de primavara / toamna 2024. Paleta tinutelor de pe marile podiumuri a fost una intunecata, cu negru si alb care au estompat culorile stralucitoare care tind sa iasa in evidenta in colectiile de vara. Rosul a fost una din putinele nuante care a reusit sa se incadreze in paleta de culori. Rochiile statement sunt anulate, iar eleganta discreta incepe sa fie sustinuta de piese precum trench-urile, fustele creion, costumele cu pantaloni și blugii care revin in trend in noul an. 

La motorul de cautare de moda Tagwalk care a scanat mai mult de 11.000 de imagini de la prezentarile de moda pentru sezonul primavara / vara 2024 New York, Londra, Milano si Paris, look-urile etichetate drept “minimalism” au crescut cu 46% fata de sezonul anterior ce a corespuns primavarerii / verii anului 2023. 

Si look-urile din anii ‘90 au crescut cu 42% si au fost cele mai cautate. Ca tendinta de moda, se pare ca are loc o intoarcere la “luxul discret”, o asemanare mai mult cu eleganta discreta a anilor ‘90 din New York a fostului publicitar Calvin Klein.

Prin urmare, ce vom purta anul acesta?

Vestea buna, ne spun designerii de moda, este ca probabil deja detinem majoritatea elementelor-cheie ale primaverii, iar daca le accesorizam cum trebuie - o pata de rosu, o camasa alba, ne va aduce la un look actual si proaspat. Inca sunt la moda si pantofii stil balet si sacourile bine croite, chiar si gentile mari, over sized, pline pana la refuz. 

1. Pantalonii scurti

Pantalonii scurti micro au "defilat" pe corpurile modelelor de pe podiumurile din Milano si au deschis memorabil noul show Gucci, sub directia lui Sabato de Sarno si au fost prezentati si la Paris, la Chanel, Alexander McQueen si Isabel Marant. Astfel, revin in trend pentru primavara / toamna lui 2024

2. Rochia alba 

Cine ar spune nu unei rochii albe, chiar daca nu se casatoreste?

De la diafane, transparente, la rochii brodate si lucrate dens, designerii au semnalat o schimbare clara in tendintele pentru anul acesta fata de exploziile de culoare si pasteluri “spumoase” care apareau in fiecare primavara. Mai debraba se recomanda sa optati pentru rochiile albe, pe care designerii le asociaza cu frumusetea lebedelor. Si parca au dreptate, nu-i asa? 

3. Pantalonii cu talie inalta (ura?!) 

Pantalonii cu talie inalta revin, pentru a defini tendintele din moda pentru primavara / toamna 2024. Fashion designerul Jonathan Anderson, Creative director la Loewe, a definit prin acestia silueta sezonului primavara / toamna 2024. Acesta si-a sarbatorit cei 10 ani la casa spaniola, introducand o noua forma de pantaloni cu talie foarte inalta - atat de inalta, incat pantalonii aveau un corset incorporat pentru a-i tine in loc, sub sani. Vreti sa aflati un pont bun? Pantalonii cu talie inalta alungesc picioarele, dupa cum confirma contemporanii lui Jonathan Anderson, de la Alaïa, Hermès, Louis Vuitton si Saint Laurent.

4. O pata de trandafiri

Romantismul plutea in aer la Simone Roche (fashion designer irlandez), unde trandafirii proaspeti, de culoare roz pal, cu tulpini lungi erau prinsi intre straturile de tulle care alcatuiau cele mai frumoase rochii de petrecere. Tema trandafirului a persistat in orasele principale ale modei pentru sezonul de primavata. Si Sarah Burton si-a incheiat cariera la Alexander McQueen cu o colectia inspirata in mare parte de un trandafir rosu-sangeriu si de anatomia feminina. Designerii Rei Kawakubo (la Richard Quinn) au acoperit, in mod indraznet, printuri cu trandafiri, ornamente florale, aplicatii tridimensionale sau siluete in forma de petale. 

5. Polo club 

Prada a readus in top tricourile polo pentru tendintele lui 2024. Chiar si Miu Miu, unul din cele mai influente show-uri de moda din calendar, a stilizat cu totul tricoul polo clasic, si l-a accesorizat cu pantaloni scurti de barbati, fuste micro-mini cu volane, rochii de schimb cu brocart de aur, cardigane decorate cu paiete sau sacouri. Chiar si Chanel a accesorizat tricourile polo in tinute, cu slapi si prosoape pentru SPA. 

6. Fusta transparenta

Dupa mai multe sezoane de rochii vaporoase si detalii inspirate de lenjerie, fusta transparenta isi face simtita prezenta in lumina reflectoarelor pentru primavara lui 2024, fiind o aparitie indrazneata si este recomandata a se purta, atat pe timp de zi, cat si pe timp de seara. Altuzarra (brand de lux) i-a conferit un aer feminin, asortand fusta transparenta de tip creion cu pulovere moi cu guler rotund si genti cu maner superior, aceeasi combinatie fiind prezenta si la alti gigani ai modei, precum Carolina Herrera, Coperni, Givenchy si Carven. Sfatul stilistilor? Daca ce ati cititi pare prea elaborat, atunci ei recomanda sa dublati straturile transparente si sa stilizati fusta cu o geaca bomber si o curea masiva, precum s-a vazut la Louis Vuitton. 

7. Piesele metalice

Paietele, lamé-ul si accesoriile metalice par sa nu paraseasca tendintele modei nici pentru acest an. 

Au aparut pe marile podiumuri in cadrul colectiilor Ralph Lauren, unde modelul Christy Turlington arata impunatoare intr-o rochie de aur lichid, in timp ce la Versace, Claudia Schiffer a conferit un aspect sinuos armurii tip sah.

8. Accesorii 

 

Trucurile inteligente ale Directorului de creatie Matthieu Blazy continua la Bottega Veneta, unde a trecut de la pielea cu aspect de denim la rochii de plasa impodobite cu pompoane si rochii cu franjuri care pareau făcute din pene (erau de fapt din piele). Iluziile artizanale au continuat la Diesel, unde Glenn Martens a rupt denimul si jerseul pe care le mai avea in stoc pentru a crea rochii de petrecere cu efect de exfoliere si a transformat afisele vechi de film in jachete. Pe alte podiumuri si in alte colectii, crosetatul, ornamentele si pielea taiata cu laser au extins starea de spirit artizanala a designerilor.

 

9. Franjuri peste franjuri si putin din anii ‘20

Cu franjuri metalice si gauri sclipitoare, propunerea de primavara a colectiei Prada a iesit puternic in evidenta. Spectacolul remarcabil a inaugurat o tendinta pe care editorii de la Vogue o numesc flapperul modern, urmarind-o pe parcursul sezonului in franjurile aurite, piesele stralucitoare de pus pe cap si fustele cu talie joasa pe care le asociem cu anii '20, remixate acum pentru 2024 cu jachete si sacouri din piele.

10. Revine moda anilor '90

Se pare ca 2024 este noul ‘90. 

Se revine la aceasta moda, culorile indraznete si logo-urile curajoase sunt pe cale de disparitie, (un exemplu in acest sens a fost lansarea lui Phoebe Philo din octombrie, cu branding-ul sau foarte subtil), si primeaza eleganta discreta. Revin in top fustele creion camel, croielile gri, camasile albe si blugii de tip boyfriend. 

11. Fundite peste fundite 

Daca ati fost online in ultimele cateva luni ale lui 2023, cu siguranta ati observat ca totul era acoperit in fundite, iar tendinta nu da semne ca s-ar opri in 2024. Obsesia modei pentru copilarie ofera o evadare de la cerintele vietii adulte. Ce daca ai de platit facturi, de dus copilul la gradinita, de facut cumparaturi? Poti arata foarte girlish purtand accesorii cu funde. Iti pot decora parul, poti purta cercei cu funde, dresuri statement, si iti poti face chiar si unghiile cu fundite, daca e sa ne uitam la podiumurile de primavara. Sau puteti alege sa faceti o investitie intr-o piesa acoperita in panglici. 

Aici poti vedea colectiile de bluze cu funde din panglici de pe Fashiondays.ro.

12. Paietele 

Un alt motiv repetat pe podiumurile din 2024 a fost stralucirea intensa - in special paietele. Odata rezervate Revelionului, paietele se regasesc acum in look-uri pentru petreceri, dar si in look-uri pentru birou. Fie ca alegi o rochie stralucitoare sau o geanta de designer sau balerini stralucitori, designerii incurajeaza sa nu le pierdem din vedere. Nici nu am avea cum, nu-i asa? 

13. Tinutele scolaresti 

Podiumul de primavara la Miu Miu a fost ca un episod actualizat din Gossip Girl, iar multe alte branduri au prezentat modele imbracate in stil neo-preppy. Te poti juca pentru a crea o tinuta scolareasca combinand camasile cu dungi, tricourile polo, sacourile academice, dar si orice are un logo Polo Ralph Lauren. 

14. Gentile XL

Au revenit in tendintele de moda pentru 2024 si gentile over sized.Branduri precum Stella McCartney, Tibi, Tory Burch, Rebecca Minkoff si Victoria Beckham le-au adaugat in colectiile lor de primavaraprimăvară. 

Aici poti vedea colectiile de genti de pe Fashiondays.ro.

15. Tocuri joase

O gama larga de marci, de la Prada la Rachel Comey si Vivienne Westwood, au prezentat tocuri surprinzator de joase pentru primavara, ceea ce inseamna ca ne asteapta un 2024 prietenos cu mersul pe jos.

16. Body-ul

Si body-ul este o piesa la moda pentru 2024. Brandul Skims al femeii de afaceri si personalitatii culturii pop Kim Kardashian a folosit body-ul pentru a-l asorta in tinutele de zi cu zi si a ajuns in acest fel la o companie cu o valoare de 4 miliarde de dolari, cu un element viral pe retelele de socializare - body-ul. A fost prezent in cele mai recente colectii ale marcilor internationale precum Alaia, Kenzo si Michael Kors si, datorita popularitatii straturilor, se transforma intr-un must-have pentru aceasta vara.

Aici poti vedea colectiile de body-uri de pe Fashiondays.ro.

17. Nuante de verde

Dupa marele moment al culorii rosu din aceasta iarna, expertii in moda ne spun sa privim la celalalt capat al cercului cromatic. "Lucram intotdeauna cu experti pentru a evalua tendintele, si pariez pe nuantele de verde pentru anul 2024," spune Aya Kanai, sefa editorialului si de creatie pentru cumparaturi la Google. Pe podiumurile din primavara au fost incluse toate nuantele de verde pe care ni le putem imagina - kelly, pistachio, iarba, spuma de mare - si e tare placuta aceasta energie proaspata cu mult verde pentru noul an.

Aici poti vedea colectiile in nuante de verde de pe Fashiondays.ro.

La ce magazine CashClub poti gasi tinute potrivite pentru tendintele de moda pentru primavara / toamna anului 2024?

In portofoliul CashClub vei gasi categoria Fashion, unde veti gasi magazine de imbracaminte, de la marci premium si  colectii de brand la tinute pentru toate buzunararele, printre care AboutYou, Fashiondays, Answear, Modivo, Epantofi, CCC, Uspoloassn, Stradivarius, Sinsay, Dyfashion, Bonprix,  Tezyo, Ie traditionala, Ie nationala, Aldo, Vans, Reverse, Footshop si multe altele. 

Unde gasesc coduri si cupoane de reducere pentru magazinele din categoria Fashion?

Intotdeauna actualizam pentru tine coduri de reducere si cupoane de reducere in categoria lor specifica. Aici poti vedea coduri de reducere valabile si actuale. 

Sa presupunem urmatorul scenariu: vrei sa obtii coduri de reducere la unul din magazinele tale preferate, sa spunem ca acesta este AboutYou. Cum obtii coduri de reducere la AboutYou?

Primul pas este sa urmaresti mereu promotiile magazinului de unde vrei sa iti achizitionezi articole de imbracaminte. Aceste coduri de reducere se ofera de regula in aproprierea evenimentelor importante din an (sarbatori, Black Friday, evenimente de tipul Valentine’s Day, 8 martie, 1 iunie, apoi sunt intotdeauna perioadele de reducere dupa un sezon, de exemplu pentru sezonul din iarna, veti gasi oferte, promotii si coduri de reducere la inceputul anului urmator). 

Un alt pas este sa te abonezi la newsletterul CashClub unde anuntam periodic ce coduri de reducere sunt valabile si la ce magazine le poti gasi. 

Aici te poti abona la newsletterul CashClub.

De asemenea, te invitam sa rasfoiesti categoria speciala de coduri si cupoane de reducere. 

Daca printre magazinele tale preferate este AboutYou, trebuie sa stii ca acest magazin ofera o varietate de coduri de reducere, inclusiv reduceri procentuale, reduceri fixe, transport gratuit si produse gratuite. 

Reducerile procentuale se refera la acele coduri care ofera o reducere procentuala din valoarea comenzii. De exemplu, un cod de reducere de 20% va reduce valoarea comenzii cu 20%.

Reducerile fixe sunt acele coduri care ofera o reducere fixa din valoarea comenzii. De exemplu, un cod de reducere de 50 lei va reduce valoarea comenzii cu 50 lei.

Exista si coduri care ofera transport gratuit pentru comenzile de peste o anumita valoare, iar in ceea ce priveste produsele gratuite, sunt coduri la AboutYou care ofera produse gratuite la achizitionarea unui anumit produs.

Unde poti gasi coduri de reducere la AboutYou?

Exista o serie de locuri unde poti gasi coduri de reducere la AboutYou, si anume: 

  • pe site-ul web Aboutyou.ro: About You ofera o sectiune dedicata codurilor de reducere Aboutyou.ro. Aceasta sectiune include coduri de reducere pentru toate categoriile de produse.

  • in Social media: AboutYou colaboreaza activ cu CashClub.ro, dar si cu o serie de alti influenceri pe o serie de platforme de social media, inclusiv pe Facebook, Instagram si TikTok. Magazinul publica adesea coduri de reducere pe aceste platforme si tot la ei pe site puteti urmari live-uri inregistrate cu influenceri care ofera sfaturi in materie de fashion si tinute cool. 

  • Bloguri si site-uri web de cupoane: exista o serie de bloguri si site-uri web care se concentreaza pe coduri de reducere. Aici puteti vedea categoria de coduri si cupoane de reducere CashClub. 

  • Email: va puteti inscrie si la newsletter-ul dedicat AboutYou, de unde veti primi informatii despre codurile de reducere si alte promotii.

Cum sa folosesti codurile de reducere la AboutYou?

Este simplu cat ai clipi din ochi sau cat ai pune articolul tau preferat in cos, am putea spune! Pentru a folosi un cod de reducere la AboutYou, trebuie sa il introduci in campul corespunzator din cosul de cumparaturi. De obicei, acest camp se afla sub totalul comenzii. Acolo introduci codul de reducere, apesi butonul "Aplica", iar daca ai un cod de reducere valid, valoarea comenzii tale va fi redusa. Mai simplu de atat nu exista! 

Tu ce ce iti imbogatesti garderoba pentru primavara / toamna lui 2024?

Credit foto: canva.com / models on catwalk from - https://www.vogue.co.uk/article/spring-summer-2024-fashion-trends /aboutyou.ro