Despre magazin

Acei blugi din copilarie, din adolescenta, din tinerete! Petrecerile in jeansi, Rock 'n' roll-ul, amintirile retro! Da, inca sunt la moda si ii gasesti in toate varietatile posibile pe Lee Cooper!

Fondata in East End-ul Londrei in 1908, Lee Cooper are o istorie bogata care se intinde pe o durata de peste un secol, stabilindu-si statutul iconic ca brand original britanic de denim. De la origini modeste in imbracaminte de lucru, marca a devenit cunoscuta drept un inovator global in stil si denimul pentru legendarele trupe britanice de rock 'n' roll.

Povestea cronologica a brandului Lee Cooper 

1908

Calatoria Lee Cooper a inceput in 1908 ca prima marca autentica de denim din Europa. Nascut in Lituania, Morris Cooper si-a parasit orasul natal pentru East London, trecand prin Africa de Sud, pentru a infiinta o companie de productie a imbracamintei de lucru numita Fabrica Morris Cooper. Cooper si-a castigat o reputatie solida pentru productia de imbracaminte de lucru durabila si rezistenta.

Anii 1900 - 1920

Odata cu izbucnirea Primului Razboi Mondial, compania si-a convertit productia in uniforme militare pentru trupele britanice.

Anii 1930

In 1931, numele companiei a fost schimbat in M. Cooper (Salopete). La inceputul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, compania a fost solicitata sa produca uniforme de lupta si uniforme din denim pentru fortele armate britanice.

Anii 1940

La sfarsitul razboiului, Lee Cooper a inceput sa reinventeze blugii ca moda. Harold Cooper, fiul lui Morris, a preluat fabrica dupa moartea tatalui sau si a stabilit noua directie de la imbracamintea de lucru la productia de blugi si s-a nascut numele brandului celebru „Lee Cooper”. In decurs de doi ani, Lee Cooper se afla in fruntea aducerii blugilor denim pe piata din Marea Britanie.

Anii 1950

Rock 'n' roll-ul s-a nascut! Lee Cooper a fost prima „marca de blugi” care a recunoscut legatura dintre muzica si moda si a intrat in legatura cu curentul vibrant de tineret muzical de atunci. De-a lungul istoriei sale, brandul a colaborat cu artisti legendari, printre care The Rolling Stones, UB40, Serge Gainsbourg si Rod Stewart. In anii 1950, brandul a aparut si in publicitatea tiparita pentru prima data.

Anii 1960

Lee Cooper a facut furori prin introducerea primilor blugi pentru femei cu „fermoar frontal”, provocand un vartej si o indignare publica. Gama pentru femei a crescut in dimensiune, iar o selectie mai larga de stiluri a fost pusa pe piata. Anii vibranti 60 au inspirat o noua gama de blugi colorati Lee Cooper, care au cucerit Londra.

Anii 1970

Anii 70 au vazut moda inovatoare a lui Lee Cooper ajutand la definirea deceniului disco. Blugii „hipster” erau la moda si Lee Cooper a lucrat cu Serge Gainsbourg si Jane Birkin, care erau vazuti mereu purtand o pereche de blugi Lee Cooper. In 1971, Lee Cooper a atras atentia in Europa cu minifusta sa.

Anii 1980

In anii '80, un parteneriat cu The Rolling Stones a dus brandul Lee Cooper in intreaga lume, stabilind Lee Cooper ca brandul preferat al starurilor rock si al fanilor muzicii. Fotograful si artistul de moda legendar Jean Paul Goude a fost adus la bord pentru a lansa primii „jeani de jogging” cu abordarea sa inovatoare, dar neconventionala a campaniei.

Anii 1990

Logoul Lee Cooper a fost reimprospatat cu cel pe care il recunoastem astazi. Lee Cooper a lansat, de asemenea, o noua colectie incitanta numita „3 by 1” - primii cinci blugi de tip slack cu cinci buzunare care au lovit piata.

Anii 2000

Lee Cooper a colaborat cu „IT” girl-ul Europei, modelul si actrita franceza Lou Doillon. Colaborarea a celebrat mostenirea brandului cu ambasadoarea sa anterioara si mama lui Doillon, legendarul Jane Birkin. In aceasta perioada, Lee Cooper a lansat o gama de imbracaminte inspirata de The Beatles.

2008

Lee Cooper a sarbatorit cea de-a 100-a aniversare. Cu o istorie bogata ca prim brand britanic de denim si un secol de experienta, Lee Cooper a sarbatorit furnizand jachete si costume de denim pentru peste 1.200 de membri ai echipei olimpice britanice si paraolimpice pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008.

2017

Lee Cooper lanseaza o gama artizanala - The Cooper Collection - cu denim de margine finisata si materiale premium pe siluete clasice si reimaginare. Ca un omagiu adus inceputurilor din 1908, selectarea stilurilor ramane fabricata in East London pentru a reflecta maiestria care a condus Lee Cooper de la inceputuri.

ASTAZI

Cu un picior ferm in spatiul global al denimului, Lee Cooper continua sa mearga inainte cu un ethos autentic de a proiecta denim cu o influenta britanica - Londra este in blugii nostri. Campania toamna/iarna 2019 prezinta dansatorul contemporan Renee Stewart si actorul britanic Harry Kirton din serialul de televiziune Peaky Blinders. Lansata in iulie, campania include o melodie originala interpretata de iconul britanic BOY GEORGE.

Lee Cooper a ramas una dintre cele mai vechi si mai cunoscute marci de moda denim din lume. De-a lungul anilor, Lee Cooper si-a extins gama de produse pentru a include o varietate de imbracaminte si incaltaminte pentru barbati, femei si copii.

Lee Cooper este cunoscuta in special pentru denimul sau de calitate si designurile inovatoare. In plus fata de blugi, marca ofera o gama larga de produse, inclusiv camasi, tricouri, pulovere, jachete, incaltaminte si accesorii.

Lee Cooper este asociata cu un stil rebel si autentic, fiind preferata de cei care apreciaza moda durabila si de calitate. Brandul se angajeaza sa ofere produse de inalta calitate, realizate din materiale durabile si confortabile.

Cu toate ca are o istorie indelungata, Lee Cooper ramane la curent cu tendintele actuale in moda si aduce in mod constant inovatie in designurile si tehnologiile sale. Brandul se adapteaza cerintelor si preferintelor clientilor sai, oferind mereu produse contemporane si trendy.

Lee Cooper are o prezenta puternica la nivel mondial, cu magazine si distribuitori in peste 80 de tari din intreaga lume. Brandul este recunoscut si apreciat in diverse culturi si medii, atragand o baza larga de fani si clienti.

Lee Cooper ramane o marca de moda iconica, cu o istorie lunga si bogata si o reputatie solida in industrie. Cu produse de calitate si designuri moderne, Lee Cooper continua sa fie o alegere populara pentru cei care cauta un stil autentic si durabil.