Despre magazin

ZARA este un lant multinational de origine spaniola in care pasionatii de fashion vor gasi articole de imbracaminte, incaltaminte, accesorii, produse de infrumusetare si parfumuri. Brandul este specializat in fast - fashion, iar sediul centrul este situat in Arteixo, din provincia A Coruña, Galicia, fiind cea mai mare companie constitutiva a grupului Inditex. In 2020, Zara depasea 20 de noi linii de produse pe an.

Pe https://www.zara.com/ro/ veti gasi haine pentru barbati si femei, precum si imbracaminte pentru copii, in sectiunea Zara Kids. Exista, de asemenea Zara Home, cu produse pentru casa si obiecte de decor. Majoritatea clientilor Zara au varste cuprinse intre 18 si aproximativ 35 de ani. Zara produce peste 450 de milioane de articole pe an. In mai 2021, Zara a lansat prima sa linie de beauty - Zara Beauty. Un alt lucru inedit a fost ca sub linia Zara Home, brandul a lansat ceea ce se crede a fi primul detergent care reduce abraziunea microfibrelor textile in timpul spalarii. Se sustine ca solutia, dezvoltata in comun de Inditex si BASF Home Care si I&I Solutions Europe in Spania si Germania, poate reduce eliberarea de microfibre cu pana la 80%, in functie de tipul de tesatura si de conditiile de spalare. 

La o prima cautare pe site-ul Zara, pentru categoria Femei, veti gasi: paltoane, geci, veste, rochii, salopete, cardigane, pulovere, camasi, tricouri, hanorace, topuri, body-uri, tricot, pantaloni, jeans, fuste, pantaloni scurti, pantofi, genti, accesorii, parfumuri. 

La categoria Barbati, veti gasi urmatoarele articole: paltoane, gabardine, geci, geci cu puf, pulovere, cardigane, pantaloni, blugi, hanorace, camasi, jachete tip camasa, tricouri, tricouri tip polo, sacouri, costume veste, pantofi, genti, rucsacuri, accesorii, parfumuri.

La Zara Kids gasiti articole pentru bebelusi (0-6 si 6-12 luni), dar si pentru copii de 1-6 ani. 

La categoria Zara Home gasiti mobilier, decoratiuni, articole pentru casa (dormitor, baie, sufragerie), genti, papetarie, produse pentru animale de companie. 

Se pare ca Zara are nevoie de doar o saptamana pentru a dezvolta un nou produs si a-l aduce in magazine, in comparatie cu media de 6 luni din industie si realizeaza aproape 40.000 de modele, dintre care aproximativ 12.000 de modele noi sunt selectate si produse in fiecare an. Interesant e ca Zara are o politica de advertising zero, deoarece companie a preferat sa investeasca procentul din venituri in deschiderea de noi magazine.

Majoritatea produselor vandute de Zara sunt fabricate in Spania, Portugalia, Turcia, Maroc, Bangladesh si mai recent - Armenia. In timp ce unii concurenti externalizeaza intreaga productie in Asia, Zara isi fabrica cele mai la moda articole - jumatate din toate marfurile sale, la o duzina de fabrici detinute de companie din Spania (in special in Galicia), Portugalia (partea de nord) si Turcia.