15 carti de educatie financiara care te vor face sa iti schimbi mentalitatea despre bani  coduri de reducere carti

15 carti de educatie financiara care te vor face sa iti schimbi mentalitatea despre bani

08.06.2024 | Educatie financiara, Coduri de reducere, Lifestyle

Azi vorbim despre bani, unul din motoarele importante ale existentei fiecaruia dintre noi. Iar primul pas pentru a te educa financiar este sa incep sa intelegi conceptul si sa il adopti in propria viata. Asa ca, una din metodele cele mai bune prin care te poti educa financiar este sa inveti de la cei mai buni in domeniu, fie prin carti sau cursuri online. Conform Listei de citit a Market Hustle pentru 2024, iata un top al celor mai bune carti de educatie financiara, care te vor face sa iti schimbi imediat mentalitatea privind banii. 

 

Pe langa cartile prezentate, iti vom oferi acces la librariile online unde le poti gasi la preturi reduse, folosind coduri si cupoane de reducere CashClub:

 

Categoria Psihologie financiara 

 1. Tata bagat, tata sarac de Robert T. Kyyosaki

 

Cu Tata bogat, tata sarac vei reusi sa:

• arunci in aer mitul care spune ca trebuie sa castigi mult ca sa te imbogatesti 

• pui la indoiala credinta potrivit careia daca ai o casa, esti instarit

• le demonstrezi parintilor ca nu se pot baza pe sistemul de invatamant traditional daca vor sa ii invete pe copiii lor despre bani 

• definesti o data pentru totdeauna bunurile ca resurse 

• inveti ce si mai ales cum sa le spui copiilor despre bani astfel incat sa le asiguri succesul financiar in viitor

 

Principalul motiv pentru care oamenii se lupta cu dificultatile financiare este acela ca au trecut prin scoala fara sa invete nimic despre bani. Rezultatul este ca invata sa lucreze pentru bani, dar nu invata niciodata sa puna banii sa lucreze pentru ei. - Robert Kiyosaki

 

Daca iti doresti aceasta carte, o poti cumpara de aici folosind coduri si cupoane de reducere in parteneriat cu CurteaVeche.ro.

 

2. Psihologia banilor de Morgan Housel 

 

 

Psihologia banilor: Lectii nemuritoare despre avutie, lacomie si fericire / The Psychology of Money: Timeless lessons on wealth, greed, and happiness de Morgan Housel este cartea care te va face sa constientizezi faptul ca succesul financiar nu depinde atat de mult de nivelul nostru de inteligenta, ci mai degraba de felul in care stim sa ne comportam si sa ne raportam la bani. Asta pentru ca este dovedit faptul ca geniile lipsite de control asupra emotiilor lor pot fi adevarate dezastre financiare, in timp ce, oamenii de rand care nu au niciun fel de educatie financiara pot deveni bogati daca isi insusesc cateva aptitudini comportamentale simple.

 

Asadar, a venit timpul sa te convingi ca succesul financiar nu este vreo stiinta complicata, ci o aptitudine personala, in care felul in care te comporti este mai important decat ceea ce stii. Cartea de fata te va ajuta totodata sa intelegi mai bine de ce se inglodeaza oamenii in datorii, de ce nu economisesc, de ce devin din ce in ce mai lacomi pe masura ce se imbogatesc, care sunt adevaratele beneficii pe care ni le pot aduce banii, dar si multe alte lucruri interesante referitoare la modalitatile extrem de diferite in care oameni diferiti se raporteaza la chestiunile referitoare la bani.

 

Morgan Housel a fost editorialist pentru publicatiile The Motley Fool si The Wall Street Journal, activand actualmente ca partener al firmei de capital de risc The Collaborative Fund care finanteaza startup-uri din domeniul tehnologiei. 

 

A castigat de doua ori premiul "Best in Business Award" din partea Society of American Business Editors and Writers (Societatea Editorilor si Scriitorilor de Afaceri Americani), a primit premiul "Sidney Award" din partea New York Times si a fost de doua ori finalist in competitia Gerald Loeb la categoria "Distinguished Business and Financial Journalism" -  dedicata profesionistilor cu merite deosebite in domeniul jurnalismului financiar si de afaceri. Morgan Housel locuieste in Seattle impreuna cu sotia sa si cei doi copii ai lor.

 

Cartea de fata este impartita in 20 de capitole care descriu cele mai paradoxale caracteristici ale psihologiei banilor in opinia autorului. Capitolele graviteaza in jurul unei teme comune - banii, dar sunt de sine statatoare, intelegerea fiecaruia dintre ele nedepinzand de parcurgerea celui precedent. Lectura acestui volum, bogat in povesti cu talc referitoare la atitudinea pe care au abordat-o diverse personalitati vizavi de bani, economii, cheltuieli si investitii te va ajuta sa iti schimbi mentalitatea cu privire la fiecare dintre aceste aspecte, sa iei decizii financiare mai bune si sa te bucuri de mai multa prosperitate si de o viata mai bogata din toate punctele de vedere. 

 

Daca iti doresti aceasta carte, o poti cumpara de aici folosind coduri si cupoane de reducere in parteneriat cu Libris.ro

 

3. Gandire rapida, gandire lenta de Daniel Kahneman

 

Daniel Kahneman ne poarta intr-o calatorie inovatoare prin ascunzisurile mintii si ne explica cele doua sisteme care conduc modul nostru de a gandi. Sistemul 1 este rapid, intuitiv si emotional; Sistemul 2 este mai lent, mai deliberativ si mai logic. Kahneman prezinta capacitatile extraordinare -  si, deopotriva, erorile si biasurile - gandirii rapide si dezvaluie influenta omniprezenta a impresiilor intuitive asupra gandurilor si comportamentelor noastre. Impactul aversiunii fata de pierdere si al excesivei increderi de sine asupra strategiilor corporatiste, dificultatile previziunii a ceea ce ne va face fericiti in viitor, efectul profund al biasurilor cognitive asupra mai tuturor activitatilor noastre, de la jocul la bursa de valori pana la planificarea vacantei urmatoare  fiecare dintre acestea se pot intelege numai cunoscand modul in care cele doua sisteme ne modeleaza judecatile evaluative si deciziile noastre.

 

Cartea ne ofera explicatii practice si lamuritoare ale modului in care se iau deciziile atat in afaceri, cat si in viata de zi cu zi aratandu-ne cum putem utiliza diferite tehnici pentru a ne feri de stangaciile mintale care adeseori ne vara in bucluc. Gandire rapida, gandire lenta va va schimba modul in care ganditi despre gandire.

 

Daniel Kahneman se numara printre cei mai influenti psihologi din istorie si cu siguranta este cel mai important psiholog in viata. Are darul de a scoate la iveala trasaturi remarcabile ale mintii omenesti, multe dintre ele devenind intre timp texte clasice de manual si parti ale stiintei conventionale. Opera lui a remodelat psihologia sociala, stiinta cognitiva, studiul ratiunii si al fericirii si economia comportamentala, domeniu la a carui lansare a contribuit impreuna cu colaboratorul sau Amos Tversky. Aparitia acestei lucrari este un eveniment major. - Steven Pinker, profesor de psihologie la Universitatea Harvard si autor al cartilor How the Mind Works si The Better Angels of Our Nature

 

Gandire rapida, gandire lenta este o capodopera - o sclipitoare si antrenanta saga, scrisa de unul dintre cei mai mari psihologi si cei mai profunzi ganditori din vremea noastra. Kahneman ar trebui sa-si adauge un Pulitzer langa Premiul Nobel - Daniel Gilbert, profesor de psihologie la Universitatea Harvard

 

Aceasta este o carte de referinta in gandirea sociala, de acelasi calibru cu Avutia natiunilor de Adam Smith si Interpretarea viselor de Sigmund Freud. - Nassim Nicholas Taleb, autor al cartii The Black Swan

 

Fragment din cartea "Gandire rapida, gandire lenta" de Daniel Kahneman:

 

Capacitatea de a fi surprinsi este un aspect esential al vietii noastre mintale si surpriza in sine este cea mai sensibila indicatie a modului in care intelegem lumea noastra si a ceea ce asteptam de la ea. Exista doua varietati principale de surpriza. Unele asteptari sunt active si constiente - stiti ca va asteptati sa se petreaca un anumit eveniment. Cand ora se apropie, puteti astepta zgomotul usii de la intrare, care anunta ca vine copilul de la scoala; cand se deschide usa, va asteptati sa auziti un glas cunoscut. Veti fi surprinsi daca un eveniment asteptat in mod activ nu are loc. Dar exista o categorie mult mai larga de evenimente pe care le asteptati in mod pasiv; nu le anticipati, dar nu sunteti surprinsi atunci cand survin. Acestea sunt evenimente normale intr-o anumita situatie, desi nu suficient de probabile pentru a fi asteptate in mod activ.

 

Un singur incident poate sa faca o repetitie mai putin surprinzatoare. Acum cativa ani, eu si sotia mea ne petreceam vacanta pe o mica insula din Marea Bariera de Corali. Pe insula exista numai patruzeci de camere pentru turisti. Cand ne-am dus la masa, am fost surprinsi sa intilnim o cunostinta, un psiholog pe nume Jon. Ne-am salutat cordial si am comentat coincidenta. Jon a plecat din statiune a doua zi. Cam peste doua saptamani, eram la teatru, in Londra. Un spectator intarziat s-a asezat langa mine dupa ce s-au stins luminile. Cand luminile s-au aprins la pauza, am vazut ca vecinul meu era Jon. Eu si sotia mea am comentat pe urma ca amandoi eram constienti de doua lucruri: in primul rand, aceasta era o coincidenta si mai remarcabila decat prima intalnire; in al doilea rand, eram vizibil mai putin surprinsi sa-l intalnim pe Jon a doua oara decat fuseseram cu prima ocazie. In mod evident, prima intalnire modificase intru catva pozitia lui Jon in mintile noastre. El era acum "psihologul care apare cand calatorim in strainatate". Noi (Sistemul 2) stiam ca este o idee absurda, dar Sistemul nostru 1 facuse sa para ceva aproape normal sa ne intalnim cu Jon in locuri ciudate. Am fi fost mult mai surprinsi daca ne-am fi intalnit intr-un teatru londonez cu oricare alta cunostinta in afara de Jon.

 

Daca iti doresti aceasta carte, o poti cumpara de aici folosind coduri si cupoane de reducere in parteneriat cu Libris.ro

 

4. Pacalit de hazard de Nassim Nicholas Taleb

 

 

O investigatie inovatoare despre noroc, incertitudine, probabilitate, eroare umana si luarea deciziilor intr-o lume pe care nu o intelegem.

Eroul cartii este norocul. Antieroul este – ati ghicit! – ghinionul. Iar Taleb spune aici povestea intalnirilor noastre cu aceste personaje neintelese.

 

Intr-un fel, Pacalit de hazard este o lucrare tragica. Autorul ne atrage atentia ca suntem la cheremul unor intamplari pe care ratiunea nu le poate anticipa si, cu atat mai putin, controla. Ele vin si pleaca, lasand in urma cand abundenta, cand penurie, cand extaz, cand catastrofe. Consolarea este ca fenomenul acesta e democratic in cel mai inalt grad – stam cu totii sub zodia lui.

 Singurul mod in care ne putem descurca intr-o lume aflata sub semnul intamplarii e sa adoptam pozitia stoica – contemplarea fenomenelor care au puterea de a da totul peste cap si acceptarea cu seninatate a conditiei noastre omenesti.

 

Desi, pe alocuri, pare o lucrare despre universul cumva plicticos al finantelor, Pacalit de hazard e, de fapt, o meditatie filozofica asupra lumii contemporane, scrisa intr-un stil pe cat de amuzant, pe atat de profund. Va veti intalni, in paginile cartii, cu figura iconica a baseballului Yogi Berra, cu miliardarul George Soros, cu Popper si Wittgenstein, cu David Hume, Kant si Einstein ori cu legendarul Ulise.

 

Cartea este pentru intelepciunea conventionala de pe Wall Street ce au insemnat cele nouazeci si cinci de teze ale lui Martin Luther pentru Biserica Catolica. — The New Yorker

 

Avem nevoie de o astfel de carte... distractiv de citit si exprimand o gandire revigorant de independenta. — Robert J. Shiller, autorul bestsellerului Irrational Exuberance

 

Daca iti doresti aceasta carte, o poti cumpara de aici folosind coduri si cupoane de reducere in parteneriat cu Libris.ro

 

5. Gandeste si vei fi bogat de Napoleon Hill 

 

 

Gandeste si vei fi bogat, scrisa de Napoleon Hill, este un plan in 13 pasi care te va aseza pe drumul spre bogatie si succes.

Cartea, inspirata de filantropul Andrew Carnegie, unul dintre cei mai bogati si faimosi oameni ai vremurilor sale, dezvaluie secretele prin care au facut averi impresionante cei mai instariti oameni din America. Gandind ca ei, puteti deveni ca ei!

Desi titlul cartii si o mare parte din ea se refera la bogatie in sensul financiar, filozofia prezentata in carte va poate ajuta sa reusiti in orice domeniu.

 

Autorul a intervievat peste 500 dintre cei mai bogati barbati si femei din vremea sa, descoperind secretul marii bogatii, bazat pe ideea ca, daca putem invata sa gandim ca cei bogati, vom deveni, la randul nostru, bogati, si demonstrand ca formula magica pentru a face bani nu se schimba niciodata.

 

Daca iti doresti aceasta carte, o poti cumpara de aici folosind coduri si cupoane de reducere in parteneriat cu Librex.ro.

 

Categoria Investitii pe piata de valori

 

6. Carte in limba engleza: Little Book of Common Sense Investing, John C. Bogle

 

 

Indexul de investitii cu cele mai bune vanzari ofera noi informatii si este actualizat pentru a reflecta cele mai recente date de piata.

Cartea mica a Investitiilor de Bun Simt este ghidul clasic pentru a deveni inteligent in ceea ce priveste piata. Legendarul veteran al fondurilor mutuale, John C. Bogle, dezvaluie cheia sa pentru a obtine mai mult din investitii: fondurile de indici cu costuri reduse. Bogle descrie cea mai simpla si mai eficienta strategie de investitii pentru a construi bogatie pe termen lung: cumpara si pastreaza, la costuri foarte reduse, un fond mutual care urmareste indicele S&P 500. Un astfel de portofoliu de indici este singura investitie care garanteaza cota ta corecta din randamentele pietei de actiuni. Aceasta strategie este favorizata de Warren Buffett, care a sustinut aceasta editie aniversara de 10 ani. 

Cartea iti arata cum sa faci ca investitiile in indici sa functioneze pentru tine si sa te ajute sa iti atingi obiectivele financiare, sa treci prin hype pentru a vedea ce este cu adevarat in interesul tau si sa analizezi metricile care conteaza cu adevarat. Vei obtine informatii sincere de la unii dintre cei mai buni minti financiare din lume: nu doar Warren Buffett, ci si de la Benjamin Graham, Paul Samuelson, Burton Malkiel si multi altii.

 

Actualizata cu date curente si presarata cu doua noi capitole despre alocarea activelor si investitiile pentru pensionare, noua Carte mica a Investitiilor de Bun Simt iti ofera o strategie solida pentru construirea viitorului tau financiar.

 

Punctele centrale ale cartii sunt: 

 

Construieste un portofoliu diversificat si cu costuri reduse fara riscurile actiunilor individuale, selectiei managerilor si rotatiei sectoarelor;

Uita de tendinte si concentreaza-te pe ceea ce functioneaza in lumea reala;

Pune accentul pe realitatea afacerilor in loc de asteptarile pietei;

Intelege cum investitiile in indici sunt singura metoda care iti asigura cota corecta din randamentele pietei de actiuni;

Prea multi investitori tranzactioneaza frenetic, transformand un joc al castigatorilor intr-un joc al pierzatorilor, in timp ce investitiile in indici iti permit sa te relaxezi si sa lasi piata sa faca treaba pentru tine.;

Invata cum sa valorifici magia randamentelor compuse evitand in acelasi timp tirania costurilor compuse. Bogle descrie metoda sa simpla pentru a dezvolta asteptari rationale pentru randamentele viitoare ale pietei si ceea ce vede el pentru urmatorul deceniu.

 

Daca iti doresti aceasta carte, o poti cumpara de aici folosind coduri si cupoane de reducere in parteneriat cu Libris.ro

 

7. Haihui pe Wall Street. O strategie pentru investitii de succes care a trecut testul timpului de Burton G. Malkiel

 

 

In cartea de fata, Burton Malkiel evalueaza intreaga gama de oportunitati de investitii, de la actiuni, obligatiuni si piata monetara la fonduri de investitii imobiliare, fonduri de piata emergenta, bilete de banca cu rata variabila, titluri de protectie anti-inflatie si active tangibile precum aurul si obiecte de colectie. De asemenea, cartea mai cuprinde noi strategii de alcatuire a portofoliului pentru cei care au iesit la pensie si un ghid de investitii in functie de etapa de viata in care se afla fiecare. Prin urmare, este o lectura obligatorie pentru toti care doresc sa inceapa sa investeasca la bursa sau care deja o fac, dar isi doresc castiguri mai mari, cu un risc mai mic.

 

Daca iti doresti aceasta carte, o poti cumpara de aici folosind coduri si cupoane de reducere in parteneriat cu Librarie.net.

 

8. Cu un pas inaintea Wall Street: Cum sa folosesti ceea ce stii deja pentru a face bani in piata de Peter Lynch, John Rothchild

 

Cartea este o lectura obligatorie pentru investitorii individuali. De la prima sa aparitie (in anul 1989), cartea a fost retiparita de 30 de ori si s-a vandut in peste un milion de exemplare.

Volumul de fata dezvaluie principiile folosite de investitorul american, administratorul de fonduri mutuale si filantropul Peter Lynch pentru a obtine rezultate bune in cazul Fondului Magellan detinut de Fidelity Investments, principii care, pot fi aplicate si astazi cu succes in investitiile in actiuni. Principiile sale l-au ajutat sa transforme Fondul Magellan – al carui manager a fost intre anii 1977 - 1990 in cel mai performant fond mutual din lume.

 

Peter Lynch a fost unul dintre cei mai de succes manageri de fonduri mutuale din lume, devenind intre timp o adevarata legenda in domeniul investitiilor. Lynch a fost vicepresedinte al Fidelity Management & Research Company - divizia de consultanta in investitii a Fidelity Investments - si membru al Consiliului de Administratie al fondurilor Fidelity. Peter Lynch este coautorul mai multor bestsellere pe teme financiare, prin intermediul carora transmite mai departe vasta sa experienta in domeniul investitiilor. Beating the Street si Learn to Earn - un ghid pentru incepatori privind elementele de baza ale investitiilor si afacerilor – sunt doar doua dintre acestea. Locuieste in zona Boston.

 

Daca iti doresti aceasta carte, o poti cumpara de aici folosind coduri si cupoane de reducere in parteneriat cu Librarie.net.

 

9. Cel mai important lucru de Howard Marks


Howard Marks, presedintele si cofondatorul companiei Oaktree Capital Management este renumit pentru evaluarile sale in materie de oportunitate si risc de piata. Dupa patru decenii de activitate in domeniu, Marks a ajuns in topul administratorilor de investitii fiind astazi cautat de cei mai importanti investitori din toata lumea - scrisorile lui de informare catre clienti sunt pline-ochi cu observatii revelatoare si dovezi ale unei filozofii fundamentale care a trecut cu brio proba timpului. Acum, in premiera, cititorii pot beneficia de intelepciunea lui Marks, concentrata intr-un singur volum care i se adreseaza atat investitorului incepator, cat si celui experimentat. Bazandu-se pe o viata intreaga de experienta si studiu, Howard Marks explica in detaliu care sunt cheile succesului in investitii, dar si capcanele care pot sa distruga capitalul sau sa ruineze o cariera. 

 

Utilizand pasaje din propriile scrisori de informare ca sa-si ilustreze ideile, Marks aplica cu maiestrie sclipitoare ideile cu privire la pietele volatile din prezent si ne ofera un volum care este in parte unul de memorii si in parte un crez personal, alaturi de o serie intreaga de invataminte practice. Marks dezvolta pe larg concepte cum ar fi "gandirea de al doilea nivel", relatia dintre pret si valoare, "oportunismul rabdator" si "atitudinea defensiva" in investitii. Judecandu-si sincer si cinstit propriile decizii - si ocazionalele greseli -, el ne pune la dispozitie lectii valoroase pentru gandirea critica, evaluarea riscurilor si strategia de investitii. Care element este cel mai important? Succesul in investitii inseamna sa acorzi atentie, in egala masura, fiecarui aspect in parte. Asadar, fiecare dintre subiectele lui Marks se dovedeste a fi lucrul cel mai important.

 

O carte esentiala pentru a intelege elementele cheie ale succesului in investitii. Marks ne arata ca investitorii experimentati inteleg si gestioneaza bine riscul activelor, iar randamentul obtinut devine rezultatul predictibil al deciziilor bazate pe o strategie pe termen lung. Sa invatam sa gestionam riscul investitiilor pentru a obtine randamente superioare pe termen lung de la unul dintre cei mai respectati investitori din toate timpurile. - Iancu Guda, autor si realizator Bani in miscare

 

Iata acea raritate: o carte folositoare. - Warren Buffett

 

Daca iti doresti aceasta carte, o poti cumpara de aici folosind coduri si cupoane de reducere in parteneriat cu Libris.ro

 

10. Carte in limba engleza: Mastering the Market Cycle: Getting the Odds on Your Side, Howard Marks


 

Howard Marks este co-presedinte si co-fondator al Oaktree Capital Management, o firma de investitii de top care administreaza peste 120 de miliarde de dolari in active. Cartea sa anterioara despre investitii, "The Most Important Thing: Uncommon Sense for the Thoughtful Investor", a fost un bestseller apreciat de critici. 

 

Daca iti doresti aceasta carte, o poti cumpara de aici folosind coduri si cupoane de reducere in parteneriat cu Libris.ro

 

Categoria Crestere in afaceri 

 

11. Mitul antreprenorial de Michael E. Gerber

 

 

Votata cartea de business nr. 1 de catre Inc. 500 CEOs
„Programul E-Myth a fost de o eficacitate unica in ceea ce priveste concentrarea asupra a ceea ce este important in operatiunea noastra. Ne-a ajutat sa identificam acele activitati specifice care ne permit sa indeplinim cerintele clientilor si sa construim sisteme in jurul acestor activitati pentru a ne asigura ca lucrurile se vor intampla asa cum am promis.” - Fred si Heidi Wittenberg, The Folk Agency Realtors


„Foarte multi oameni iti vor spune ce sa faci – doar E-Myth iti spune si cum sa faci; sistemul este minunat.” - Maru Medina-Hollman, Kukis By Maru


„Trecand prin procesul de clarificare a propriilor obiective, de creare a unei viziuni pentru companie si de invatare a managementului financiar, am realizat o mare schimbare in privinta afacerii mele.” - Greg Rittler, Kanon Group


„Aplicand modelul E-Myth vei ajunge sa descoperi unde te afli, unde vrei sa ajungi si care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a ajunge acolo. Nu e un proces rapid, E-Myth este o calatorie.”- John Cassidy, TopKick Inc.


„Pe scurt, E-Myth m-a invatat tehnici valoroase de business si m-a ajutat sa-mi controlez limitele.” - Gayle Gerling-Pettinga, Gerling Law

 

Michael E. Gerber este fondator si CEO al E-Myth Worldwide. De asemenea, este autorul bestsellerurilor The E-Myth Physician, The E-Myth Manager, The E-Myth Contractor si The E-Myth Mastery. Este un foarte cautat speaker si revolutionar al micilor afaceri. A sustinut conferinte in fata a mii de proprietari de afaceri mici, manageri si directori executivi din toata lumea, vorbind despre rolul important pe care il joaca perspectiva antreprenoriala in reinventarea economiei si culturii mondiale. Mesajul sau este unic, convingator si practic.

 

Daca iti doresti aceasta carte, o poti cumpara de aici folosind coduri si cupoane de reducere in parteneriat cu Libris.ro

 

12. Carte in limba engleza: Never split the diference, Negotiating as If Your Life Depended on It, Chris Voss


 

Un fost negociator international de ostatici pentru FBI ofera o noua abordare, testata pe teren, pentru negocierile de mare miza - fie in sala de consiliu, fie acasa.

 

** Best Seller in Wall Street Journal **

Dupa o perioada de patrulare pe strazile dure din Kansas City, Missouri, Chris Voss s-a alaturat FBI-ului, unde cariera sa de negociator de ostatici l-a adus fata in fata cu o gama larga de criminali, inclusiv hoti de banci si teroristi. Ajungand la varful profesiei sale, a devenit negociatorul principal international al FBI pentru rapiri. Never Split the Difference te duce in lumea negocierilor de mare miza si in mintea lui Voss, dezvaluind abilitatile care l-au ajutat pe el si colegii sai sa reuseasca acolo unde conteaza cel mai mult: salvarea de vieti. In acest ghid practic, el impartaseste noua principii eficiente - tactici si strategii contraintuitive - pe care le poti folosi si tu pentru a deveni mai persuasiv atat in viata profesionala, cat si in cea personala.

Viata este o serie de negocieri pentru care ar trebui sa fii pregatit: cumpararea unei masini, negocierea unui salariu, cumpararea unei case, renegocierea chiriei, deliberarea cu partenerul. Ducand inteligenta emotionala si intuitia la un alt nivel, Never Split the Difference iti ofera avantajul competitiv in orice discutie.

 

Daca iti doresti aceasta carte, o poti cumpara de aici folosind coduri si cupoane de reducere in parteneriat cu Libris.ro

 

13. Carte in limba engleza: 100M Offers Made Easy: Create Your Own Irresistible Offers by Turning ChatGPT into Alex Hormozi, Ben Preston


 

Esti pregatit sa-ti transformi afacerea si sa iti cresti veniturile spectaculos? Descopera ghidul suprem pentru a crea oferte irezistibile care vor ajuta nenumarati antreprenori sa-si transforme afacerile in forte de neoprit pe piata.

 

Ce vei invata din aceasta carte: 

 

Psihologia Ofertei Irezistibile: Intra in profunzime in psihologia din spatele ofertelor si descopera elementele cheie care le fac de neocolit. 

HormoziGPT: Afla cum sa transformi ChatGPT pentru a-ti supramari ofertele.

Scalarea la Oferte de $100 de Milioane: Descopera strategii pentru a-ti scala ofertele astfel incat sa ajungi la un public masiv si sa obtii rezultate impresionante.

 

Daca iti doresti aceasta carte, o poti cumpara de aici folosind coduri si cupoane de reducere in parteneriat cu Libris.ro

 

14. Psihologia persuasiunii - totul despre influentare. Amplifica-ti puterea de convingere si invata sa te aperi de manipulare de Robert B. Cialdini


 

Cartea Psihologia Persuasiunii si-a capatat locul de cea mai importanta carte publicata vreodata despre acest subiect datorita valorii practice a informatiilor oferite. 

 

In cuprinsul ei, distinsul psiholog Robert B. Cialdini, doctor in filosofie, explica de ce unii oameni sunt remarcabili de convingatori si cum putem sa-i convingem cu propriile noastre arme.  Veti afla cele sase secrete psihologice care se afla in spatele impulsului nostru puternic de a ne supune, cum pot fi ele folosite de persoane iscusite fara a fi detectate, cum sa ne aparam impotriva lor si cum sa punem la lucru acele secrete in folosul propriu. 

 

Aceasta carte indispensabila iti garanteaza doua lucruri: niciodata nu te vei mai simti obligat sa spui ""da"", cand de fapt gandesti ca ar fi in interesul tau sa spui ""nu"" si cu siguranta vei avea mai multa influenta decat ai avut vreodata.  

 

Despre autor: Doctorul in filozofie Robert B. Cialdini sustine cursuri universitare si post-universitare despre persuasiune si influenta sociala la University of North Carolina si Columbia Univeristy. El este in prezent seful catedrei de psihologie si membru al Consiliului de Conducere al Arizona State University.

 

Daca iti doresti aceasta carte, o poti cumpara de aici folosind coduri si cupoane de reducere in parteneriat cu Libris.ro

 

15. Dotcom Secrets - The Underground Playbook for Growing Your Company Online with Sales Funnels, Russell Brunson 


 

Stapaneste stiinta construirii funnel-urilor pentru a-ti creste afacerea online cu ajutorul funnel-urilor de vanzari in aceasta editie actualizata de la antreprenorul de $100M si co-fondatorul companiei de software ClickFunnels.

 

DotCom Secrets nu este doar o alta carte „cum sa” despre marketingul pe internet.

Aceasta carte nu este despre atragerea mai multor vizitatori pe site-ul tau - totusi, secretele pe care le vei invata te vor ajuta sa obtii mai mult trafic decat ai avut vreodata.

Aceasta carte nu este despre cresterea ratei de conversie - totusi, aceste secrete vor creste conversiile tale mai mult decat orice ajustare a titlurilor sau test A/B pe care ai putea spera vreodata sa le faci.

 

Traficul scazut sau ratele mici de conversie sunt simptome ale unei probleme mult mai mari, care este putin mai greu de observat (asta este vestea rea), dar mult mai usor de rezolvat (asta este vestea buna).

 

Ceea ce majoritatea afacerilor au cu adevarat este o problema de „funnel”. Funnel-ul tau este procesul online prin care iti treci potentialii clienti pentru a-i transforma in clienti reali. Toata lumea are un funnel (chiar daca nu isi dau seama), iar funnel-ul tau fie aduce mai multi clienti catre tine, fie ii indeparteaza.

 

In aceasta editie actualizata, Russell Brunson, CEO si co-fondator al companiei de software multimilionare ClickFunnels, dezvaluie cele mai mari secrete ale sale pentru generarea de lead-uri si vanzarea de produse si servicii, dupa ce a realizat zeci de mii de teste A/B proprii.

 

Nu mai indeparta clientii potentiali. Implementati aceste procese, funnel-uri, cadre si scripturi acum pentru a-ti repara funnel-ul, a-l transforma in cel mai profitabil membru al echipei tale si a-ti creste afacerea online.

 

Daca iti doresti aceasta carte, o poti cumpara de aici folosind coduri si cupoane de reducere in parteneriat cu Carturesti.ro

 

Spor la educatie financiara!