TOP cele mai bune Smart TV 2024 si de ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi un astfel de televizor

TOP cele mai bune Smart TV 2024 si de ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi un astfel de televizor

21.01.2024 | Review produs


Alegerea unui televizor poate parea usoara, insa sunt anumiti factori pe care ar trebui sa ii aveti in vedere atunci cand vine vorba de a achizitiona un Smart TV. In articolul de fata vom vedea care sunt criteriile importante de care trebuie sa tineti cont atunci cand vreti sa cumparati un televizor, care au fost cele mai bine vandute televizoare anul trecut si care se anunta a fi cele mai bune si populare Smart TV pentru anul 2024. 

De ce trebuie sa tin cont atunci cand vreau sa cumpar un Smart TV?

Prima caracteristica tehnica importanta a unui Smart TV este dimensiunea

Sunt doua raportari privind dimensiunea unui Smart TV, pe care este recomandat sa le avem in vedere atunci cand vrem sa luam “acel TV”. Una dintre ele este cum privesc eu ca persoana care ma uit la televizor, cred ca acel TV s-ar potrivi pentru vederea mea, ar fi oare prea mic / prea mare (ba chiar va puteti duce fizic intr-un showroom sa faceti o proba pur si simplu ca privitor). Cea de-a doua raportare cand vine vorba de dimensiunea unui Smart TV are de-a face cu amplasarea acestuia in camera sau spatiul corespondent din casa ta. Adica te sfatuim intotdeauna sa iei in calcul unde vei pozitiona televizorul. Dimensiunea ecranului viitorului tau televizor ar trebui calibrata direct proportional cu dimensiunea peretelui, apoi a camerei unde acesta va fi pozitionat. In caz contrar, ai putea risca din prima o experienta de vizionare neplacuta. 

O alta caracteristica tehnica importanta a unui Smart TV este rezolutia

Iata ca rezolutia este a doua caracteristica despre care vorbim azi si aici avem o veste buna, si anume, ca in piata, la momentul actual, cam toti producatorii de Smart TV-uri au inceput sa creeze pentru modelele si produsele lor cea mai inalta rezolutie disponibila in acest moment. Rezolutia cea mai inalta din acest moment este 4K Ultra. De aceea, expertii in domeniu recomanda alegerea unui model de Smart TV cu rezolutie cat mai mare, tocmai pentru ca un televizor care are ecran mare si rezolutie ridicata face posibila si vizionarea de la o distanta mica, insa invers acest lucru e imposibil. 

Display-ul unui Smart TV - de ce sa alegem un model avansat?

Acest aspect tehnic este strans legat si de pretul unui Smart TV si va vom explica si de ce. Daca modelele de Smart TV display-uri LED standard au preturi mai mici, trebuie sa stiti ca Smart TV-urile care folosesc tehnologii mai dezvoltate, de ultima generatie (de exemplu care scot in evidenta luminozitatea, culorile, pentru a oferi o imagine de calitate), vor fi automat mai scumpe decat cele standard. OLED si Qled sunt cele mai avansate modele de display-uri atunci cand vorbim despre Smart TV-uri. 

In acest caz, cu cat tehnologia inclusa in display este mai avansata, cu atat vorbim de un Smart TV mai scump. 

De unde stim ca Smart TV-ul nostru se va auzi bine? Importanta sunetului 

Desi Smart TV-urile de pe piata au o putere audio intre 10 si 40 de Wati si aici fiecare isi alege modelul pe care il prefera cand vine vorba de sunet, nu trebuie sa va ingrijorati cu aceasta componenta tehnica, deoarece expertii ne spun ca sunetul si calitatea acestuia nu difera prea mult intre modele. Ceea ce poate conta sunt, in schimb, decodoarele Dolby care pot ridica semnificativ calitatea sunetului. Acestea pot fi utile, mai ales in cazul in care se doreste conectarea altor sisteme audio externe. 

Care sunt functiile optionale de care sa tinem cont atunci cand vrem sa cumparam un Smart TV?

Sunt cateva optiuni suplimentare pe care profesionistii in domeniu le semnalizeaza atunci cand achizionati un Smart Tv, si anume: butoane special dedicate pentru diverse canale media foarte accesate (de exemplu Netflix, Youtube etc), comanda vocala (care va trebui enuntata insa in limba engleza in general), HUB media care permite previzualizarea continutuuil inainte de a intra pe canalul propriu-zis, aplicatii care permit utilizarea smartphone-urilor ca telecomanda (de exemplu SmartThings), asistenti virtuali, de exemplu Alexa sau Google Assistant, aplicatii de jocuri ori butoane. 

Conectorii externi 

In functie de ce doriti sa conectati la Smart TV-ul pe care il veti achizitiona, evaluati si conectorii de pe panoul de pe spate. Expertii recomanda modelele care dispun de cel putin patru iesiri HDMI, dintre care macar una sa aiba compatibilitate HDCP, pentru a permite monitorului sa redea imagini 4K din aplicatiile care au aceasta rezolutie mai ridicata, doua porturi USB si unul pentru dispozitive audio, o intrare pentru antena si un cot CI+ pentru cartela TV, in cazul in care dispuneti de un abonament satelit. 

Programul de operare 

Desi cele mai dorite TV-uri Smart au sistem de operare Android TV, puteti gasi modele si pe alte sisteme de operare, acest detaliu fiind important, pentru ca interfata sa fie destul de usor de utilizat, sa fie intuitiva, desi acest lucru depinde mai degraba de procesor si mai putin de programul de operare. Va recomandam sa va preinstalati si aplicatiile uzuale, cum ar fi browserul web, aplicatii de muzica sau jocuri pentru copiii mai mari, dupa nevoi si preferinte. 

Smart TV de brand cunoscut sau nu?

Expertii ne recomanda sa alegem un brand producator cunoscut, datorita atentiei ridicate pe care aceste branduri de regula le acorda calitatii materialelor de fabricatie, dar si datorita folosirii inovatiilor tehnologice in produsele lor. Mai mult, brandurile cunoscute pun la dispozitia clientilor un numar mai mare de modele de Smart TV-uri, pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele. Asadar, fiecare tip de client poate alege produsul pe care si-l doreste. Nu uitati sa analizati cu atentie ofertele disponibile pe piata, sa va alocati un buget suficient de mare incat sa va puteti permite un Smart TV ce dispune de tehnologie de ultima generatie si pe baza parerilor specialistilor, va recomandam sa analizati online care este cea mai buna oferta pentru voi. Verificati si ca garantia produsului sa fie de cel putin doi ani, dar si serviciile post - garantie, in cazul necesitatii schimbarii/ inlocuirii anumitor componente in viitor.

De ce sa cumperi online un Smart TV?

Ofertele din mediul online sunt de cele mai multe ori mult mai bune decat cele existente in magazinele fizice. Puteti achizitiona un SMART TV si prin aplicatia CashClub, direct de la magazinele partenere din nisa de electrocasnice, precum Flanco, Samsung, Electrolux, EvoGsm.ro, Evomag.ro, F64.ro, Badabum si alte magazine, pe care le puteti vedea aici. De asemenea, folosind CashClub la o astfel de achitie, primiti cashback garantat, pe care il puteti economisi sau folosi ulterior la alte cumparaturi online. 

Iar daca doresti o doza de inspiratie, iata un TOP actual pentru Smart TV-uri, conform site-ului compasul.ro:

Cele mai bune televizoare Smart TV - 4K pentru anul 2024:

  1. Samsung Neo QLED 85QN800B

  2. LG OLED OLED83C11LA

  3. LG OLED55CX3LA

  4. Sony OLED 55A95K

  5. Sony 65XH9077

  6. Samsung 75Q60T

  7. Samsung 55AU7172

  8. Samsung QLED 43QN90B

  9. Star-Light 32DM6600

10.  Philips 32PFS6805/12

 *top realizat conform testelor efectuate de profesionisti si experti in domeniu si conform recenziilor existente pe piata.  

Succes la ales cel mai fain Smart TV pentru casa ta!

 

Credit foto: shuttertock.com, pexels.com, pixabay.com / Surse top: compasul.ro