Platformele de cashback sunt o modalitate excelentă și ușoară de a economisi bani la cumpărăturile online

Cum să economisești bani cu o platformă de cashback

16.03.2024 | Cashback

În articolul de azi îți vom explica cum funcționează o platformă de cashback și cum poți economisi bani de fiecare dată când cumperi online. Singurul lucru pe care trebuie să îl faci este să ai instalată aplicația CashClub pe mobilul tău.

Cum funcționează platformele de cashback?

Cashback-ul primit de utilizatorii unei platforme de cashback este un procent din valoarea comenzii online care este returnat cumpărătorului de către platforma de cashback. Acest procent este negociat între platformă și magazinul partener și de obicei este aplicat din valoarea fără transport și fără TVA. De exemplu, dacă faci o comandă de 100 de lei pe un site partener al unei platforme de cashback care oferă 5% cashback, vei primi 5 lei înapoi.

Mai exact, cashback înseamnă rambursare a banilor. Site-urile de rambursare a banilor sunt exact ceea ce par a fi - site-uri web și aplicații care vă ajută să câștigați bani înapoi pentru cumpărăturile dumneavoastră. Cu toate acestea, beneficiile site-urilor de cash back nu se opresc aici. Cele mai bune servicii de cash back oferă, de asemenea, instrumente suplimentare de economisire a banilor, cum ar fi urmărirea prețurilor, comparații de prețuri și posibilitatea de a scana rapid pe internet pentru cupoane și coduri de reducere.

Cred ca intrebarea care sta pe buzele tuturor este oare cum își pot permite site-urile de cash back să plătească toți acești bani?

Răspunsul este simplu: comision/vanzare. De fiecare dată când folosiți o aplicație de rambursare a banilor pentru a face o achiziție, magazinul returneaza un comision la fiecare vanzare platformei de cashback și, deoarece comercianții cunosc valoarea câștigării de noi clienți și a menținerii celor loiali, sunt mai mult decât fericiți să plătească site-urile de cashback în schimbul acestui comision. Insa tot modelul este win-win-win.

Ce câștigă utilizatorul unei platforme de cashback?

Utilizatorul va plăti intotdeauna același preț final cu situația în care nu foloseste o solutie de cashback, astfel încât va avea doar de câștigat prin rambursarea unor părți din sumele cheltuite înapoi. Un utilizator mediu al unei platforme de cashback recuperează câteva sute de lei pe an. Însăsumele se mutiplică considerabil dacă mare parte a cumpărăturilor sunt realizate on-line sau dacă ai o firmă și îți procuri anumite bunuri sau servicii de la magazinele partenere listate pe o platformă de cashback. Iar aici exemplele sunt multiple: poți comanda produse de birotică , apă pentru birou de la un furnizor clasic, achiziții de echipamente IT , cheltuieli cu deplasările interne sau internaționale sau poți recupera ca antreprenor o parte din costurile specializărilor și cursurilor plătite pentru angajați.


Cum functioneaza cashback-ul

Cum să economisești bani cu platformele de cashback?

Platformele de cashback sunt o modalitate excelentă și ușoară de a economisi bani la cumpărăturile online. Aceste platforme funcționează prin intermediul unui proces simplu: tu te înregistrezi pe platformă, apoi faci cumpărături online de la magazinele partenere. În schimbul faptului că faci cumpărături prin intermediul platformei, primești un procent din valoarea comenzii sub formă de cashback.

Site-urile de rambursare a banilor vă oferă posibilitatea de a câștiga un mic procent din bani înapoi pentru cumpărăturile eligibile efectuate prin intermediul site-ului sau aplicației. Odată ce câștigurile de cashback ating o anumită sumă, puteți retrage de obicei banii într-un cont bancar. Alte aplicații de cashback, de tipul aplicațiilor bancare, vă vor acorda puncte care se pot retrage câteodată în contul tău bancar.

Cum găsiți cumpărăturile sau magazinele eligibile pentru cashback?

Puteți intra direct pe o platformă de cashback și să vedeți toate magazinele partenere. În alte cazuri, puteți instala o aplicație de mobil sau o extensie de browser pentru desktop care vă notifică despre site-urile unde puteti primi cashback în timp ce faceți cumpărături. Unele aplicații de cashback oferă chiar și servicii de comparare a prețurilor pentru a vă asigura că obțineți articolul dorit la cel mai mic preț posibil sau coduri, cupoane sau vouchere de reducere.

Pentru a folosi o platformă de cashback, trebuie să te înregistrezi și să îți faci un cont gratuit pe oricare aplicație disponibilă în zona ta geografică. De obicei, procesul de înregistrare este simplu și durează sub un minut. Odată ce ești înregistrat, poți începe să faci cumpărături online de la magazinele partenere. Pentru a face acest lucru, accesează site-ul magazinului partener prin intermediul platformei noastre. E simplu, nu? Ai și opțiunea aplicației de mobil sau a extensiei de broswer pentru desktop cum am precizat mai sus, ambele sunt ușor de folosit și te vor ajuta să economisești mai rapid.

Când primești banii în contul tău?

Vezi schema de mai jos unde explicăm care este procesul și timpii medii de așteptare:

cand primesti banii din cashback
Cand primesti banii stransi din cashback

Cum să alegi o platformă de cashback?

Există o varietate de platforme de cashback disponibile pe piață in general și în România în mod special. Iată câteva sfaturi pentru a alege o platformă de cashback potrivită pentru tine:

  • Compară ofertele: Verifică ofertele diferitelor platforme de cashback pentru a găsi cea mai bună ofertă.
  • Verifică magazinele partenere: Asigură-te că platforma de cashback pe care o alegi are magazine partenere care te interesează.
  • Verifică politica de retragere: Verifică politica de retragere a platformei de cashback pentru a te asigura că poți retrage cashback-ul câștigat.

O platformă de cashback precum CashClub iti oferă o serie de avantaje, inclusiv:

  • econimisire la peste 1,000 de magazine partenere
  • secțiune dedicată de coduri de reducere
  • comparator de prețuri 

Platformele de cashback au și câteva limitari: de exemplu nu toate magazinele online sunt partenere cu platformele de cashback. De asemenea, nu toate produsele și serviciile sunt eligibile pentru cashback. Citește condițiile de acordare a cashback-ului la fiecare magazin partener. În continuare vom face un studiu de caz pe platforma CashClub.

Prin intermediul CashClub, un produs /serviciu / magazin este promovat, iar partenerii CashClub achită un mic procent pentru toate achizițiile generate de catre platformă.

Este important de menționat din start că produsele achiziționate prin CashClub nu au un cost mai mare, cumparatorul final plătește același preț pe produsele achiziționate. Singură diferența este în loc acceseze direct adresa web a magazinului de la care dorește să facă achiziția, clientul intră mai întâi în contul său CashClub, click pe banner-ul magazinului respectiv si apoi urmează pașii pe care în mod normal îi parcurge pe site-ul magazinului partener.

În cazul în care se optează pentru plata online cu cardul, aceasta se efectuează tot pe site-ul magazinului partener; platforma de cashback nu intermediază plăți între client și comerciant. Ulterior achiziției, utilizatorul platformei o vizualizeze banii în contul sau în diverse statusuri pana cand aceștia pot fi plătiți (în funcție de platformă, statusurile pot fi: înregistrat, aprobat și platibil).

Cum am acces la cashback-ul primit?

Pentru a beneficia de banii acumulați în contul CashClub,  aceștia se pot retrage în contul bancar odată ce s-a atins un prag minim de retragere (în acest moment pragul este de 30 RON). Odată cu atingerea acestui prag, în contul personal din platformă se va activa butonul Retragere, dupa care utilizatorul trebuie  introducă IBAN-ul, numele titularului de cont și numărul de telefon. Astfel, prin cateva click-uri rapide, banii ajung în contul personal.

Pe lângă cashback-ul obținut în urma achizițiilor online, utilizatorii pot folosi și programul de referral (recomandare în limba română, despre care am scris detaliat aicicare, pentru fiecare cont nou activ creat în platforma de pe link-ul personal de referral, primesc 30 RON, lucru valabil atât pentru noul client, cât și pentru cel existent, dupa acumularea a 10 lei din cashback aprobat în contul celui invitat. Un cont activ presupune ca cel puțin o comandă să fie înregistrată în acel cont, iar minim un comision să fie aprobat pe contul respectiv. De asemenea, ai o multitudine de tool-uri la dospozitie care să îți facă economisirea mai ușoară: 

  • Aplicație de mobil (atât pentru iOs, cât și pentru Android) - pentru Google Play se poate descarca de aici , iar pentru Apple Store, de aici
  • Extensie pentru browser-ul Chrome, care se poate descarca de aici
  • Posibilitatea de a crea cont gratuit în platformă.
  • Retragerea banilor în contul personal.
  • Peste 1000 de magazine online din România și nu numai.
  • Program de referral – 30 RON pentru fiecare cont nou activ adus în platformă si 30 lei pentru cel invitat.
  • Utilizatorii beneficiază și de coduri de reducere la anumite magazine partenere, aceste facilități cumulandu-se (cod de reducere și cashback).
De exemplu:
 
Achiziție Cărturești cu cod de reducere - CASHCLUB10:
  • Cont în aplicație
  • Login în contul tău
  • Cauți în platformă magazinul dorit (ex: Cărturești) și îl  deschizi din CashClub
  • Faci achiziția de pe site-ul respectiv așa cum o faci de obicei
  • Bonus: verifici în CashClub dacă există cupon de reducere pentru magazinul respectiv (ex: Cărturești - CASHCLUB10) și îl aplici coșului tău de cumpărături.

Îți dorim spor la cumpărături și folosire cât mai plăcută a platformei CashClub!